bol.com

www.bol.com
 
4.1 (122)
Bol.com

Bol.com is Nederlands grootste webwinkel wat betreft Nederlandse en Engelstalige boeken. Daarnaast levert Bol.com tegenwoordig een enorm assortiment aan artikelen uit diverse andere productcategorieën. Elektronica, DVD's, CD's, Speelgoed etc. kan men goedkoop bij Bol.com online bestellen. Men kan er vanuit gaan dat bij Bol.com alles tot in de puntjes geregeld is. Bol.com is vooral bekend van BOL.COM Boeken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht en men kan geen producten afhalen. Hoe zijn jouw ervaringen met bol.com? Deel je bol.com review hieronder.

bol.com ervaringen

122 reviews voor bol.com

 
(10)
 
(13)
 
(13)
 
(34)
 
(52)
Gemiddeld 
 
4.1
 
5.3
 
3.5
 
2.7
 
4.8
Bekijk alle reviews Meest gewaardeerde reviews
Heeft u al een account?
Uw beoordeling (optioneel)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Extra info
Welk(e) product(en) (of dienst) heeft u besteld?
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.
W.J. van den Brink

Cadeaukaart "verlopen": voel me opgelicht en bestolen

Net geprobeert met een cadeaukaart van bol.com die ik een tijdje terug van iemand had gekregen (als cadeau :-) ) iets te bestellen op de bol.com -site: na invullen van nummer en pincode kreeg ik de melding dat de kaart was "verlopen", niet meer geldig of wat. Gebeld met bol.com om te vragen hoe ik nu mijn geld terug krijg: niet dus, geen geld terug.

Ik voel met opgelicht en bestolen: hoezo mag dit soort onzin en hoezo wil bol.com zijn klanten zo behandelen?

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Hifi fan
Gemiddeld 
 
1.8

Slechte service en levering Bol

Helaas wederom een zeer slechte ervaring met Bol.com. Men gaat tegenwoordig blijkbaar vooral voor snel geld en stelt daar een steeds slechtere service tegenover:
- Beloofde snelle levertijden worden niet nagekomen
- Communicatie is zeer gebrekkig, reacties duren meer dan een dag en dan krijg je ook nog een standaard antwoord
- Klachten worden niet serieus genomen en een inhoudelijke reactie is er al helemaal niet
- UPC als bezorgservice is een aanfluiting, pakketjes zijn niet traceerbaar en de informatie klopt van geen kanten, pakket komt zwaar beschadigd aan en de medewerker van de afhaallocatie geeft aan dat dit inmiddels standaard is bij bol.com.

Kortom, inmiddels een derderangs webshop met slechte service. Ik retourneer de zaken en bestel het wel bij een zaak als Coolblue die weet wat service is.

Antwoord klantenservice

Beste Hifi fan,

Zoals eerder aangegeven komen we graag met je in contact. Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en refereer aan deze review. Er wordt zo dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Met vriendelijke groet,
Roos van bol.com

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
sv
Gemiddeld 
 
1.0

Bol com komt schade vergoeding niet na

ijn Klacht

Bol.com
t.a.v CEO Huub Vermeulen
Papendorpseweg 96,
3528 BJ Utrecht
Tel 088 7126131

Datum : 6 oktober 2017.
Kenmerk : CASE:52329077
Onderwerp: Directe schade minimaal 1250euro

Geachte Huub Vermeulen algemeen directeur Bol.com

Naar aanleiding van het telefoongesprek inzake het compensatievoorstel,
en gelet op het feit van uw eerdere mondelinge mededelingen hier omtrent had ik mogen aannemen dat ik een artikel mocht uitzoeken ter compensatie van de door mij geleden schade.

Ik zocht een artikel uit welke voorst ver onder het geleden schade bedrag van 1250 euro lag, mede om daarmee snel de kwestie af te ronden.

Echter toen ik gebruik maakte van uw voorstel veranderde Bol.com acuut de voorwaarden.
Bol.com wilde de kwestie in eens afdoen met een cadeau bon. Ik vroeg om een compensatie een (compensatie betekend dat je iemand schadeloos stelt)

U heeft mondeling toegeven dat de procedure die ik moest volgen om de inktcartridge weer aan de praat te krijgen niet redelijk was, als je klanten werkzaamheden laat uitvoeren die een monteur hoort te doen, dan bestaat er een groot risico dat het fout gaat.

De stappen procedure met de inktcartridge had niet mogen plaats vinden en daar was u het met mij over eens. Als de service van Bol.com in orde was geweest had ik gewoon de inktcartridge kunnen terug sturen en was deze schade niet ontstaan. Deze schade is een direct een gevolg van deze 'louche' procedure. Ook is deze schade niet te verhalen op de verzekering waar u het nu op af wilt schuiven

U beweerd dat mijn compensatie verzoek te hoog is, ik zocht een goedkope tv uit voor 240 euro. Volgens u staat dit niet in verhouding met de geleden schade.

Ik heb daarom Huitema woning inrichters gevraagd wat de kosten bedragen om mijn gordijnen te vervangen. (en dan zit je ook nog met kleur verschil omdat de gordijnen niet meer matchen met andere gordijnen)

Huitema raamt deze kosten ongeveer op 1050 euro. Tel daarbij op de schoonmaak kosten welke ik en mijn vrouw zelf hebben uitgevoerd maar waarvoor een bedrijf zeker 250 euro zou vragen. Dan kan ik niet anders concluderen dat ik zeer redelijk ben geweest in mijn verzoek.
U heeft laten weten te twijfelen over de hoogte van schade.
We kunnen daarom een schade taxateur in schakelen, maar de kosten daarvoor bedragen minsten 600 euro en deze komen voor uw rekening.


Mijn eis, ik wil uiterlijk voor woensdag 10 oktober antwoord op deze brief, en de andere brieven, mocht er geen bevredigende oplossing komen dan draag ik de zaak over aan mijn advocaat.


In afwachting van uw antwoord verblijf ik,

Met vriendelijke groet,

S verblijvende te O
Nuttig

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Faan
Gemiddeld 
 
5.3

Slechte service bol.com

Ik heb pas een xiaomi redmi note 4 gekocht bij bol.com die in de aanbieding was. Wat blijkt? Sturen ze mij een tweedehands telefoon ( niet eens de goede kleur) en oplader. Op het scherm en op de screenprotector zitten allemaal krasjes. De oplader zit helemaal onder de krassen en plekjes. De audio input doet het ook niet.
En toen ik de telefoon voor het eerst opstartte stonden er nog allemaal applicaties aan.
Nu wil ik deze retour zenden, zeggen ze dat deze telefoon niet meer geleverd kan worden. Dus ik kijk op de site, staan er nog allemaal advertenties van deze telefoon. Maar deze zijn allemaal veel duurder want ze zijn niet in de aanbieding.
Ze proberen zo gewoon geld te verdienen door te doen of het een aanbieding is. Dan sturen ze je een tweedehands telefoon op en als je het retour zend kan je mooi de nieuwprijs gaan betalen. Makkelijk geld verdienen.
Ik vind gewoon dat ik recht heb dat ze mij een goed werkende telefoon opsturen. Maar dit willen ze niet. Ik vind dit heel jammer en raad jullie dus zeker niet aan om een telefoon in de aanbieding te kopen. Ik word hier gewoon bedrogen. Erg jammer.

Antwoord klantenservice

Beste Faan,

Dit is niet de service die je van bol.com mag verwachten! Graag kom ik nog even met je in contact, helaas kan ik aan de hand van deze review je gegevens niet vinden. Indien gewenst, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en verwijs naar deze review, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Ik wens je een fijne dag.

Met vriendelijke groet,
Roos van bol.com

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Stein
Gemiddeld 
 
3.0

Foutje? Ja. Naleveren? Nee.

Bol.com levert geen voordeelpak maar een enkelpak. Kan gebeuren. Elk ander bedrijf levert dan de overige pakken direct na, maar bij Bol.com duurt het tot nu toe al 18 dagen om uit te zoeken of het klopt, of ze het kunnen naleveren en hoe ze het kunnen naleveren, en reageren ze niet meer op mijn e-mails. Ondertussen ligt mijn geld bij Bol.com en de producten ook. Ik voel me bedrogen en bestolen. De klantenservice is waardeloos: eerst de boel ontkennen, nu gewoon niet meer reageren. Lekker makkelijk. Schaam je, Bol.com!

Antwoord klantenservice

Beste klant,

Uw klacht ben ik al eerder tegengekomen op een andere klachtensite. Gisteren is er een mail verstuurd om een telefonische afspraak in te plannen en tot een passende oplossing te komen. Graag ontvang ik een reactie op de door mij verstuurde mail.

Met vriendelijke groet,
Milly van bol.com

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Pawel.K
Gemiddeld 
 
1.0

erg slecht

Na het bestellen van Xbox limited edition 22.08.2017 en betalen.bijna een maand later blijkt dat ik de bestelling niet zal krijgen omdat alles uitverkocht is.Maar geld verzameld en het antwoord van de service, sorry kunnen wij u geld terug geven.Dit is een verantwoordelijke service ??Ik denk niet !!

Besteld product
Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Meijers
Gemiddeld 
 
8.8

Onder de indruk van Bol.com

Wij zijn verschillende keren heel goed geholpen door de klantenservice. Bol.com doet er alles aan om een probleem, dat niet eens door hen zelf is gecreëerd, op te lossen. Hierbij gaat het o.a. om een vermist artikel, een artikel met gebreken, spoedzending. De telefonisten zijn stuk voor stuk erg behulpzaam en denken mee naar de juiste oplossing. Je voelt je echt klant. Onze zoon kreeg zelfs een persoonlijke kaart en een cadeautje voor zijn verjaardag en het ongemak, van Meredith! Heel lief! Ga zo door Bol.com!

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Michel
Gemiddeld 
 
7.0

Prima service voor boeken

Prima service! Snel en makkelijk bestellen

Besteld product
Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

Richard
Gemiddeld 
 
7.8

Verduistering door Topdeals en bol.com

Sony RX10 III besteld via Topdeals en ontvangen. Na 3 dagen laat ik de camera vallen: lens en display bekrast en gedeukt. In overleg met de verzekeringsmaatschappij gaat de camera naar Topdeals. Ontvang een offerte voor reparatie van de lens. Ik vraag of ze ook het display willen offreren. Al drie weken geen enkele reactie. Meerdere mails richting Topdeals en bol.com. Geen enkele reactie. Ze tot 24 juni de tijd gegeven de camera te retourneren, anders laat ik mijn gerechtsdeurwaarder de waarde van de camera incasseren en doe ik aangifte wegens verduistering.

Was deze beoordeling nuttig? 

Femke van bol.com op Juni 27, 2017

Beste Richard,

Zojuist heb ik gereageerd op jouw bericht op een ander forum. Graag kijk ik met je mee. Zou je een e-mail willen sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.? Als je refereert aan dit bericht en het bestelnummer noemt, wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Met vriendelijke groet,

Femke van bol.com

Reageer op deze review
Esther Bouman
Gemiddeld 
 
2.5

schandalig

We hadden op vrijdag een koelkast besteld, omdat die van ons ermee opgehouden was en we dus dringend een nieuwe nodig hadden. Voor 23:59 besteld,morgen in huis werd gemeld.
Zaterdag bericht dat het niet ging lukken. Hun extern leveringsbedrijf (Dynalogics) had sorteerproblemen. Pinksteren natuurlijk, dus kon pas dinsdag geleverd worden. Uitgelegd dat we een etentje hadden( voor 7 mensen!) op zondag en dus heel veel eten erin hadden liggen wat we dan weg konden gooien. Kon niet eerder geleverd worden, maar er zou wel een vergoeding/tegemoetkoming geregeld worden voor de schade.
Dinsdag berichtje dat de bestelling vertraagd was en pas woensdag kon komen. Woensdag weer een vertragingsmelding. Gebeld met bol.com, enige wat ik kon doen is wederom via Dynalogics online nieuwe afspraak inplannen voor donderdag en het beste ervan hopen. Dus ik hang op met Bol.com, ga naar de link in de email van Dynalogics om die afspraak opnieuw in te plannen, staat er dat dat niet meer kan, omdat deze reeds geannuleerd is. Ik weer aan de telefoon met BOL, krijg ik te horen dat het leveringsbedrijf zodanig sorteerproblemen heeft, dat ze daarom waarschijnlijk bestellingen hebben geannuleerd en dat zij er verder ook niks aan kunnen doen. Komt geen koelkast meer. -Krijg ik dan op zijn minst nog wel die schadevergoeding voor al dat bedorven eten? -Dat ligt niet bij ons mevrouw, dat moet u maar met Dynalogics regelen.
Inmiddels 6 dagen zonder koelkast en dan dat bericht, als het nou om een bijzettafel ofzo ging, maar zonder koelkast is even wat anders toch? Schandalig dit!
Voorheen ook wel eens dingen bij hen besteld zonderproblemen, maar na deze ervaring zal het wel even duren voor ik daar weer wat bestel, als ooit al.
Nu bij oa.nl besteld. Zij zeggen( na telefonisch bevestiging te hebben gevraagd) dat zij wel morgen wel kunnen leveren. We wachten het af. Maar de ervaring met hun klantenservice was in elk geval al een stuk hoopgevender.

Was deze beoordeling nuttig? 

Femke van bol.com op Juni 12, 2017

Beste Esther,

Wat ontzettend vervelend dat je problemen ervaart met de levering van de nieuwe koelkast en dat de bestelling nu geannuleerd is. Graag kijk ik nog even met je mee, maar aan de hand van dit bericht kan ik helaas jouw gegevens niet vinden. Zou je, indien gewenst, een e-mail willen sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.? Als je refereert aan dit bericht en het bestelnummer noemt, wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Met vriendelijke groet,

Femke van bol.com

Reageer op deze review
Lees meer reviews

Vergelijk webshop reviews en koop betrouwbaar online

Reviewspot verzamelt webwinkel beoordelingen en geeft in een handig overzicht de review score per webshop weer. U kunt dus snel en eenvoudig zien of een webwinkel betrouwbaar en bestellen veilig is. In de categorie gsm staan de belangrijkste Nederlandse gsm webshops. Bekijkt u de belsimpel ervaringen en mobiel.nl reviews van die grote gsm shops maar eens of ontdek of Cool Blue en Simpel betrouwbaar zijn. U kunt verschillende aspecten van deze webshops bekijken. Eenvoudig kunt u bijvoorbeeld de betaalmogelijkheden van mode webwinkels zoals wehkamp, pabo of amazon bekijken. U kunt reviews en beoordelingen van Nederlandse aanbieders van een goede opleiding zoals nha opleidingen of Laudius danwel reviews over elektronica shop baxshop lezen. Maar natuurlijk kunt u ook zelf een webshop beoordelen en uw positieve ervaringen of klachten delen. Online winkels kunnen gratis hun shop aanmelden op Reviewspot en een onbeperkt aantal reviews en beoordelingen verzamelen. Online winkels kunnen daarnaast gratis gebruik maken van de review widgets. Het beste advies, betrouwbare beoordelingen, recensies, klantbeoordelingen & ervaringen met Nederlandse webshops, u vindt het op Reviewspot.nl! - Copyright © 2010 - 2016.