Details van de beoordeling

Djoser
Vakanties

rondreis Thailand met Djoser

Beoordeling 
 
6.0

Wij hebben met Djoser in oktober/november 2016 een rondreis door Thailand gemaakt van 21 dagen(=17 dagen effectief) verlengd met 2 nachten op Koh Chang. Achteraf moet ik concluderen dat Djoser ons wel een erg uitgeklede reis verkocht heeft langs grotendeels vrij sfeerloze budgethotels. Onder het motto vrijheid blijheid heeft Djoser vrijwel alle maaltijden en alle entreegelden (ook bij inbegrepen “excursies” ,vaak niet veel meer dan een busstop) overgeheveld naar de klant, ook waar geen sprake was van enige keuzevrijheid. Bij ontbijten gold dat het hotel (voor alle deelnemers) altijd de logische keuze was en vaak ook de enige mogelijke of uitvoerbare optie. Ook gezamenlijke (buffet)lunches tijdens reisdagen sloten een vrije keuze uit. Zowel op reisdagen als op dagen op locatie werden(extra te betalen) excursies voorgesteld waaraan normaliter door allen werd deelgenomen ,omdat iedereen de reis tenminste enige inhoud wilde geven en deze excursies ook goed aansloten op de inbegrepen excursies (bijv. een Tuk tuk trip die leidde naar het vertrekpunt -10 kilometer van het hotel-van de –inbegrepen-fietstocht door het oude Sukothai van 1 uur in de loop van de middag).Vermoedelijk maakt deze excursieverkoop ook deel uit van het “verdienmodel” van Djoser. Effectief was de” vrijheid” ook nogal beperkt gelet op het reisschema.
De reis zelf voerde ons langs de toeristische highlights en was eigenlijk niet onderscheidend, daarvoor moest je echt aan de extra excursies deelnemen of zelf wat ondernemen. Van Djoser hadden wij meer authenticiteit en kwaliteit verwacht gelet op hun presentatie.
Djoser zet reisbegeleiders in wat anders is (kennis achteraf) dan reisleiders . Een reisbegeleider is niet persé lokaal deskundig (geen gids dus) en bezoekt wellicht het land ook voor de 1e keer steunend op een opleiding van Djoser van 2 dagen…Daarnaast was er een (verplichte) lokale gids aanwezig. Rekening houdend dat de reis met alle niet inbegrepen noodzakelijke kosten van maaltijden en excursies bijna de helft duurder werd (en de basisprijs is al niet goedkoop) ,dan is de prijs-kwaliteitverhouding niet goed. Ook bij de verlenging met 2 dagen Koh Chang werd ik niet vrolijk met een hotelprijs die bijna het dubbele was van de internetprijs, standaard “meerkosten” ivm een latere terug vlucht en het vervallen van de transfer van hotel naar de luchthaven (wij moesten zelf voor eigen rekening van Koh Chang naar Bangkok zien te komen-ca.7 uur reizen !).Thailand heeft ons zeker bevallen, de groep was gezellig en de reisbegeleider ok maar Djoser is eens maar niet weer… Mijn advies: zoek een andere aanbieder en lees de reisbeschrijving als een jurist ! Overigens is Thailand een land waar je ook op eigen kracht veel kan doen .

JB
Was deze beoordeling nuttig? 4 0
Reageer op deze review