Details van de beoordeling

novasol
Vakanties

Vakantiewoning - Dubrovnik-Cavtat - CDD451

Beoordeling 
 
9.0

We zijn op vakantie geweest naar Dubrovnik in Kroatie en hebben bij Novasol Vakantiewoning - Dubrovnik-Cavtat - CDD451 geboekt voor twee weken. De boeking zelf ging snel en direct, toen we gelijk vooruit hadden betaald was de boeking definitief. We zijn met Croatia airlines gevlogen en hadden een huurauto via Rentalcars.com (Sixt op Cilipi airport) geregeld. De reis was prima verlopen en toen we aankwamen in ons apartement stond onze "landlord (Luka) en landlady (Seka) ons op te wachten. We werden warm verwelkomd. Er stond zelfs een zelfgemaakt likeurtje en slivovic voor ons klaar. Het apartement zelf is ruim. In de beschrijving staat een eenvoudig apartement, hetgeen overeenkomt met de werkelijkheid. Ruim genoeg voor ons tweeen, zeker ook ruim genoeg voor een klein gezin. Het zou wel een update naar de tegenwoordige tijd kunnen gebruiken, maar dan zou de prijs ook gelijk geen budgetprijs meer zijn. Wij zijn uitermate tevreden over de prijs-kwaliteit verhouding. Het balkon strekt zich uit over de gehele breedte van het apartement en geeft je een uitzicht over de Adriatische Zee. We hebben daar vaak gezeten met een kaarsje en een wijntje genietend van de ondergaande zon. We hadden wat minder kleren mee kunnen nemen in onze koffers, want we hadden niet door dat er een wasmachine aanwezig was. De twee slaapkamers zijn ruim. Hebben beiden een tweepersoonsbed. De keuken heeft een grote koelkast met vriesvak.
We hebben genoten van Cavtat. Regelmatig zijn we gaan zwemmen in het heerlijke zeewater van Cavtat.
Om naar Dubrovnik te gaan namen we vaak de watertaxi. Geen gehannes met dure parkeerplaatsen in Dubrovnik en het varen is een plezier. Kost ongeveer een uur om er te komen en kost ongeveer 10 Euro voor een retour. Rondvragen bij de verschillende bootdiensten loont zeker de moeite.
In Dubrovnik: Dolce Vita heeft het lekkerste ijs ter wereld! Oef dat is een aanrader! In Cavtat is meer dan voldoende keuze om te gaan eten. Wij vonden Restaurant Dalmacija erg goed. Ook fijn dat je kleinere porties kon nemen. Overigens als je goedkoop wilt gaan eten op zijn Kroatisch: een absolute aanrader is Spiona, dat restaurant is boven de supermarkt Konsum ongeveer 15 km vanaf Cavtat richting Dubrovnik. Met zijn tweeen hebben we daar regelmatig heerlijk gegeten onder de 10 Euro.
Voor uitstapjes hoef je je niet te beperken tot Dubrovnik. Het achterland Konavle heeft zeker veel charmes. Mooie uitzichtpunten van bovenaf de bergen. Ook lekker eten bij Vincina Monkovica vlakbij Gruda. Als je geluk hebt kun je met je voeten in t water genieten van heerlijk eten. Als je de grens van Montenegro (ging heel gemakkelijk) overgaat is het prachtig om rond de baai van Kokokotor te tijden. Kotor zelf is heel erg de moeite waard en is minstens zo toeristisch als Dubrovnik. De eilandengroepen in de buurt van Dubrovnik zijn ook erg interessant. We zijn naar Peljesac geweest, hebben daar Mali Ston en Ston bezocht net als de wijnkelders aldaar. Zeer de moeite waard. Vandaar de bootverbinding naar de oude stad van Korcula gemaakt, waar Marco Polo is geboren en heeft gewoond.

We zullen zeker terugkeren naar de Dalmatische kust. Het is er gewoonweg geweldig mooi! En hoogst waarschijnlijk boeken we dan weer dit apartement. Het welkom van Seka en Luka was geweldig. Ze zijn de beste gastvrouw en heer die we hebben ontmoet. En voor die prijs mag je niet klagen, alleen in je handen wrijven dat je geld overhoudt om heerlijk andere dingen te doen! Wat ons betreft een onvergetelijke vakantie!!!!

F
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review