hollandsnieuwe

www.hollandsnieuwe.nl
hollandsnieuwe

hollandsnieuwe is een mobiele telefoon aanbieder. Op hollandsnieuwe.nl kunt u de beste combinatie van mobiele telefoon abonnementen en prepaid diensten kopen. Bij de organisatie kies je eenvoudig je bundel en je kunt dan bellen totdat de bundel op is. hollandsnieuwe stuurt automatisch een bericht naar je telefoon zodra je bundel bijna op is. hollandsnieuwe Acties Bekijken?

Deze zaken worden ook wel door andere telefoon aanbieders aangeboden. Wat de aanbieder als vrij nieuwe speler interessant maakt is dat ze erg goedkoop zijn. Daarnaast maken zij gebruik van het Vodafone netwerk waardoor zij altijd een goed bereik waarborgen.

Aanbod van hollandsnieuwe:

Opwaarderen van Beltegoed. Prepaid kaarten & Sim Only acties. Telefoon/gsm aanbiedingen met of zonder abonnement. Heeft u ervaring met een dienst of service van hollandsnieuwe? Deel uw ervaringen online op Reviewspot.

hollandsnieuwe ervaringen

79 reviews voor hollandsnieuwe

 
(5)
 
(9)
 
(8)
 
(20)
 
(37)
Gemiddeld 
 
3.9
 
4.7
 
4.5
 
2.2
 
4.3
Bekijk alle reviews Meest gewaardeerde reviews
Heeft u al een account?
Uw beoordeling (optioneel)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Extra info
Welk(e) product(en) (of dienst) heeft u besteld?
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.
pieter
Gemiddeld 
 
4.8

Matig en duur

Tegoed is altijd verdacht snel op. Ik wil een onbeperkt aantal MBs blijkt niet te kunnen. Zeer regelmatig storingen, in December zelfs een hele week konden alle klanten niet bellen. Zit er helaas nog bijna een jaar aan vast. Daarna snel overstappen.

Was deze beoordeling nuttig? 

Patricia van der Linden op Maart 21, 2017

Ik heb een abonnement sinds junie bij hpllands nieuwe, en de eerste paar maanden hield ik beltegoed over, maar nu een paar maanden verder, verdwijnt me beltegoed terwijl ik hem niet gebruikt. Ik had om 16.45 nog 8.64 euro, en 3 uur later kreeg ik een smsje dat me beltegoed lager als 3 euro was, terwijl ik aan het werk was. En me telefoon niet heb gebruikt.

Reageer op deze review
Paul
Gemiddeld 
 
2.8

onbetrouwbaar

Dag,
Na 8 maanden en vele telefoontjes en mailtjes was nummerbehoud geregeld: feest ! . Al die maanden dubbele provider en dubbel betaald. Tot vandaag hiermee bezig, tussen kastjes en muren, en nu valt plotseling besluit dat ik geen compensatie ontvang (terwijl die al vanaf begin was toegezegd; uiteraard ontvangt u tzt een vergoeding meneer !). Dit is intens bedroevend. Dit bedrijf is absoluut onbetrouwbaar.
met groet, Paul

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
welman
Gemiddeld 
 
7.3

klacht

Hoi,

Zojuist gebeld met hollandse nieuwe inzake meenemen huidig mobiel nummer ivm aflopen 2 jarig contract. Heb ongeveer een kwartier aan de lijn gehangen (*beltegoed bijna op hierdoor), waarna ik vervolgens uit de wacht gehaald wordt, waarmee de verbinding verbroken wordt. Verder is de wachttijd vrij irritant omdat je steeds hoort excuses voor het ongemak na het "riedeltje" dat je in de wacht hangt. Ik hoop dat jullie als service ook klanten terugbellen, waarmee jullie de verbinding verbreken. Graag blijf ik als consument bij jullie, ben namelijk tot nu toe heel erg tevreden. Ik wacht jullie telefoontje af !
Groet,
Rogier

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Hein Verheijen

€ 11,- is € 20,-

De klantenservice wil me laten geloven dat € 11,-  = € 20,-
€ 11,- is 1000 MB  abonnement !
€ 20,-is 1000 MB bij opwaarderen is beltegoed € 20,- in de zelfde kolom.
Een beltegoed van € 11,- in de tegoed kolom is geen 1000Mb maar 500 MB
Dus met andere woorden "volksverlakkerij"  rijp voor de reclame code commissie, want in de tegoed kolom  staan appels en peren.  Prachtige marketing maar tot op het bot rot en bedrieglijk.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Kim
Gemiddeld 
 
4.5

Geen bereik

Het bestellen ging super de levering ging vlekkeloos, maar dan.
Ik heb nergens bereik. Kan alleen maar via wifi ibternetten. Gisteren lang in gesprek geweest met iemand van hn. Alle instellingen doorgenomen en veranderd. Helaas na 30 min met iemand van hn bezig te zijn geweest nog steeds geen internet. Betaal er wel al 3 maanden voor. Jammer dat ze zo slecht bereikbaar zijn en je alleen doordeweeks tussen 9 en 5 kunt bellen.
Ik neem nooit meer een abonnement bij hn.
Ga kijken of ik contract kan ontbinden aangezien ik betaal voor iets wat ik niet heb

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Karin
Gemiddeld 
 
1.0

Zeer slecht

Ongelooflijk slechte provider. Refurbished toestellen waar je het volle pond voor moet betalen. 5(!) kapotte toestellen in 1 jaar.
Slecht netwerk.
Waanzinnig slechte klantenservice. Doen niets om alle problemen op te lossen of te compenseren. Vanwege kapotte antenne veel extra kosten buiten de bundel gemaakt, maar vergoeding is onbespreekbaar.
Mensen, bespaar u deze ellende en ga met wen andere provider in zee. Hollands nieuwe, slechter kan niet.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Rene.V
Gemiddeld 
 
1.0

Slecht 3g netwerk / problemen opzeggen abonnement

De dekking voor data/netwer met 3g was zeer slecht bij Hollandsnieuwe en dat zelfs in Amsterdam waar ik woon. Het was zo'n enorm trage verbinding iets opzoeken met google was echt niet te doen, het enige wat het ongeveer deed was een WhatsApp bericht mits het zonder afbeelding/video was en nog een paar andere apps. Terwijl met de mensen waar mee ik samen was op dat moment wel een prima 3g verbinding hadden via hun provider. Ik ben daarom ook laatst zo'n twee maanden geleden met mijn aflopende abonnement overgestapt naar een andere provider en nu heb ik wel goede data/netwerk verbinding met hetzelfde mobiel toestel.

Overigens heb ik nu zelfs problemen met die Hollandsnieuwe dat ze nog rekeningen indienen alsof ik nog steeds een abonnement bij hen afneem wat niet zo is. Het contract/abonnement was aflopende eind mei 2016, ruimschoots een maand voor die tijd via de nieuwe provider de overstap aangevraagd met nummerbehoud en de portering is toen eind mei gedaan en daarmee is normaliter ook gelijk de overstap tussen de providers geregeld en het oude contract/abonnement ten einde en is het nieuwe contract/abonnement bij de huidige provider ingegaan.

Van mijn huidige provider ik inmiddels vernomen dat zij en vele andere providers problemen hebben met Hollandsnieuwe van mensen die overstappen met hen abonnement naar een andere provider. Al die providers zijn hun problemen hierover aan het verzamelen en gaan dit gezamenlijk aanpakken tegen Hollandsnieuwe die overduidelijk hun administratie niet op orde hebben.

Was deze beoordeling nuttig? 

W.v.G. op September 18, 2016

Heb hetzelfde probleem met opzeggen van het contract. Sturen enerzijds mails dat mijn contract beeindigd is.
Maar ondertussen schrijven ze wel het maandelijks tegoed af van de betaalrekening.
Ook constant bestookt met sms en mails dat ik moet betalen.Inloggen op mijn hollandsnieuwe en betalen.
Dit is onmogelijk want ik ben geen klant meer!!!!!!!
Storneer elke keer het geld dat onterecht afgeschreven is terug op mijn rekening.
Gemaild en sms verstuurd. Dit helpt dus niet.
Kijken wie dit het langste volhoudt.
Conclusie: de afdelingen werken langs elkaar. geen enig communicatie.

Reageer op deze review
Ruud
Gemiddeld 
 
1.0

Triest

Het is in- en intriest dat dit bedrijf nog bestaat. Na mijn opzegging (bevestigd door HN) is nog een incasso verricht die ik heb laten storneren. Het resultaat hiervan is een diarree van mailtjes van HN. met als uiteindelijk resultaat hun ultieme wraak: melding van mijn gegevens bij Preventel. Helaas nog geen incassoburo aan de deur geweest.
Ze doen hun uiterste best (en geven daar ook vermogens aan uit) om nieuwe klanten te krijgen. Vervolgens doen ze alle moeite die zo snel mogelijk op de kast te krijgen. En met succes.
Vermijden dus de ellende die Hollands Nieuwe heet!

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

Ronald
Gemiddeld 
 
1.0

DRAMA

Het is dat ik niet lager dan een 1 kan aangeven ....

Na het plaatsen van je bestelling en het doen van de 1e betaling hoor je dat je telefoon niet leverbaar is ....
Ergens tussen de 5 en 15 dagen moet je gaan zitten wachten, tussentijds weet niemand ergens iets van ...
Als je belt krijg je 1 of andere suffe student aan de lijn die ook niets weet .. HOLLANDSDRAMA ...

Ik kan de zending weigeren en daarmee gaat het hele feest niet door en moet je hopen dat je je geld terug krijgt ...

O ja, ander aanbieders leveren de 5s uit voorraad ... !

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Arjen
Gemiddeld 
 
1.5

Overweeg het niet eens

Geen zaken mee doen. Overweeg het niet eens. Totaal geen klantgerichte organisatie, bovendien belazeren ze hun (trouwe) klanten door exorbitante gevolgen nadat de contractperiode is verlopen. Slechte administratieve afhandeling, geen persoonlijk contact bij problemen. Niet van deze tijd.

Verder regelmatig problemen met verbinding. op enig moment werd sim omgezet, een maand lang geen mogelijkheid gehad te bellen of 3g te raadplegen. Wel tweemaal mail hierover, nooit een excuus. Ik kan geen reden bedenken waarom je met hen in zee gaat.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Lees meer reviews

Vergelijk webshop reviews en koop betrouwbaar online

Reviewspot verzamelt webwinkel beoordelingen en geeft in een handig overzicht de review score per webshop weer. U kunt dus snel en eenvoudig zien of een webwinkel betrouwbaar en bestellen veilig is. In de categorie gsm staan de belangrijkste Nederlandse gsm webshops. Bekijkt u de belsimpel ervaringen en mobiel.nl reviews van die grote gsm shops maar eens of ontdek of Cool Blue en Simpel betrouwbaar zijn. U kunt verschillende aspecten van deze webshops bekijken. Eenvoudig kunt u bijvoorbeeld de betaalmogelijkheden van mode webwinkels zoals wehkamp, pabo of amazon bekijken. U kunt reviews en beoordelingen van Nederlandse aanbieders van een goede opleiding zoals nha opleidingen of Laudius danwel reviews over elektronica shop baxshop lezen. Maar natuurlijk kunt u ook zelf een webshop beoordelen en uw positieve ervaringen of klachten delen. Online winkels kunnen gratis hun shop aanmelden op Reviewspot en een onbeperkt aantal reviews en beoordelingen verzamelen. Online winkels kunnen daarnaast gratis gebruik maken van de review widgets. Het beste advies, betrouwbare beoordelingen, recensies, klantbeoordelingen & ervaringen met Nederlandse webshops, u vindt het op Reviewspot.nl! - Copyright © 2010 - 2016.