Deze accessoires ga je overal zien de komende herfst

herfst mode accessoires

Misschien was het je al opgevallen, maar de modeshows die de nieuwe herfstcollecties van 2024 vertoonden, lieten verschillende onconventionele accessoires zien. Vaak waren de kleding ontwerpen niet de items die de spotlight innamen, maar meer de tassen, schoenen, hoeden, sjaals en handschoenen die alle aandacht opeisten. Vorig jaar zagen we zelfs al de dikke draadloze koptelefoon van Apple of Sony als een mode-item en nu neemt de modewereld het nog een tikkeltje verder (wel op een buitenaardse, chique wijze). Wij hebben een paar accessoire trends voor je verzameld die je het komende seizoen gaat zien.

Iets op je hoofd: een muts of een hoed?

Hoofddeksels zijn altijd al tijdloze accessoires geweest, maar nu zien steeds meer mensen een creatief en functioneel element hebben. Voor het creatieve element pakten veel modehuizen uit, waardoor er unieke, onconventionele creaties zijn ontstaan. Wij wisten zelfs vaak niet of het hoofddeksel een beanie of een pet was, maar deze trend van ongevormd hoofddeksel is een interessante ontwikkeling om te volgen. Daarnaast dragen mensen tegenwoordig steeds meer baseball petten, niet alleen omdat ze leuk zijn (of makkelijk te combineren zijn met een zonnebril of een noise cancelling koptelefoon). Nee, de waarheid is zelfs dat mensen deze accessoires dragen, omdat ze hun haar nog niet willen wassen. Wel een makkelijke hack om je haar was dag nog even uit te stellen!

Schitterende en slingerende juweeltjes aan je tas

Deze trend was al jarenlang bekend in Azië, maar nu zien we steeds meer dat in de rest van de wereld een liefde voor custom designs ontwikkelt. De makkelijkste vorm om dit te doen is om je accessoires simpelweg op te pimpen met sleutelhangers. Geloof het of niet: een tas als accessoire op zichzelf is niet voldoende. Nu is het helemaal hip om deze vol te hangen met verschillende hangers die een beetje meer weggeven van je persoonlijkheid. Van strikjes, schattige katten sleutelhangers tot aan het aanhangen van je pashouder: alles is mogelijk met deze trend. Het fijne is ook nog eens dat je de hangers ook weer weg kan halen van je tas, dus de combinaties zijn eindeloos!

Inspiratie vanuit de natuur

Modehuizen hebben altijd gekeken naar de natuur en hoe ze dit kunnen verwoorden in hun ontwerpen. Nu zien we dit ook steeds meer voorkomen, gezien de aandacht voor duurzaamheid en de gezondheid van de planeet. Leer is bijvoorbeeld altijd een klassieker geweest, gevolgd door een aantal trends die veren of panterprints naar voren brachten. Dit jaar zijn designers zoals Ferragamo gegaan voor items met visachtige prints en vis-geïnspireerde patronen, zoals een mini-jurk vol met pailletten (alsof het een echte vis moet zijn). Veren en slangenprints zijn echter nog steeds modieus: Louis Vuitton heeft bijvoorbeeld een tas uitgebracht met slangenprint, gepaard met armbanden gemaakt van veren.