Essent reviews & ervaringen

www.essent.nl
 
4.5 (5)
essent

5 Essent reviews

9-10 punten
 
(0)
7-9 punten
 
(2)
5-7 punten
 
(0)
3-5 punten
 
(0)
1-3 punten
 
(3)
Bezoek website
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

Energie

Service 
 
1.0

Meedogenloos en kil commercieel bedrijf.mVerdiep je in de persoonlijke verhalen van klanten en je ziet hoe klanten worden geschoffeerd, info bewust wordt achtergehouden, geld waar klanten recht op hebben niet of te laat of deels wordt terugbetaald. Hoe Essent te beroerd is om bejaarde klanten iets per post toe te sturen ( want dan zitten die wel vast aan een bepaald contract als consequentie! ), hoe ze steevast onbereikbaar zijn ( behalve natuurlijk voor nieuwe klanten) maar zelf wel ongevraagd en opdringerig bellen en brieven sturen in eigen belang enzovoorts . Om misselijk van te worden

M
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Goed

Beoordeling 
 
8.5

Vorige week ben ik overgestapt naar Essent en alles is probleemloos verlopen.

MJ
Was deze beoordeling nuttig? 2 5
Reageer op deze review

Essent Prima

Beoordeling 
 
8.3

Bij Essent een driejarig contract afgesloten voor levering Gas en Electriciteit, incl bescherming voor verhoging van de kale gas en elec prijzen, en tot nu toe werkt het prima, ook de informatie naar mij toe was goed en duidelijk met voorbeelden wat de besparing zou zijn en tot nu toe klopt dit. Uiteraard zijn er door mij wel onderhandelingen gedaan (op het randje) en dan wil men nogal eens zich beroepen op de regels, echter doorprikken en blijven doorgaan, dan gaat men overstag.
Ben ook bij andere maatschappijen te rade geweest, echter veelal zegt men goedkoper en beter te zijn, maar de praktijk is toch weerbarstiger, en tot nu toe ben ik heel tevreden met Essent. (het mag altijd nog wat goedkoper, dat dan weer wel)!

HB
Was deze beoordeling nuttig? 5 2
Reageer op deze review

Waardeloos

Beoordeling 
 
1.0

Tis verschrikkelijk gewoon, na 2 keer een maandtermijn gemist te hebben kreeg ik een brief met afsluit kosten en incasso kosten.... op 1 of andere reden is de atm incasso niet gelukt maar geen herinnering of wat dan ook, nee gelijk incasso kosten afsluit kosten en contract opgeheven......wat een gezeik!

K
Was deze beoordeling nuttig? 5 3

Ernst op 23 Januari 2015

Als je weet wat er maandelijks afgeschreven wordt, dan zorg je dat dat op de rekening staat.
Als dat een keertje niet lukt moet je niet de ander de schuld geven, maar jezelf.

evertjan op 24 Januari 2015

Als je automatisch laat incasseren mis je geen afschrijving. Behalve natuurlijk als je saldo ontoereikend is.

Reageer op deze review
Beoordeling 
 
1.0

Ik werd in december 2013 telefonisch benaderd door een Essent medewerker. Hij gaf mij aan dat ik voor een cashback actie in aanmerking kwam; ik zou 225 euro aan het eind van 2014 terugkrijgen en boetes voor de overstap werden voor rekening van Essent genomen. Een overeenkomst opmaken via de telefoon duurde bijna een uur.
In de per e-mail gestuurde overeenkomst zag ik een registratiefout m.b.t. het teruggavetarief van de energiebelasting. Na vele malen contact opgenomen te hebben (ik zou telkens teruggebeld worden) gaf men mij aan dat de overeenkomst werd ontbonden want de correctie van die energiebelasting in de overeenkomst was te complex! Dat kon pas nadat de opzegtermijn verlopen was en dat wilde Essent niet doen, ook niet na de opzegtermijn!
Men verwees mij naar een site voor energievergelijking om een nieuwe overeenkomst aan te vragen! Op die sites kon ik echter niets meer vinden over een cashback-actie en overname van boetes. Vervolgens diende ik een klacht in. Men zou mij binnen 5 dagen berichten.
Tot op heden hebben ze niet het fatsoen gehad om te reageren!
Ik lees in andere reviews dat dit mogelijk weer 1 van de trucjes van Essent is om klanten binnen te halen. Van de een lees ik dat ze dat cashback bedrag weer opgenomen zien in de eindafrekening, dus sigaar uit eigen doos van de ander hoor ik dat de teruggave energiebelasting "abusievelijk" in een ander tarief is ingedeeld waardoor je uiteindelijk geen recht op de cashback hebt.
Lijkt mij een goed onderwerp voor Kassa en Radar

J
Was deze beoordeling nuttig? 6 2
Reageer op deze review

Wij zijn benieuwd naar jouw Essent ervaring

Essent is een van de grote energieleveranciers in Nederland en Belgie. Essent levert gas, elektriciteit en warmte aan zowel de particuliere - als de zakelijke markt. Uiteraard is het bij Essent ook mogelijk om groene stroom af te nemen. Het grootste deel van de door Essent geleverde energie is door hen zelf geproduceerd. Daarom kan Essent garanderen dat zij de grootste zijn in de productie van duurzame energie.

Wat is uw ervaring met Essent? Of bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen die bij Essent hebben besteld? Op deze pagina kunt u een groot aantal Essent reviews lezen.

Telefoonnummer: 0900-1550

Algemene informatie

Verzendkosten
nvt
Levertijd
twee weken
Productgroepen
  • groene stroom
  • stroom
  • gas
Merken
Essent
Afhalen mogelijk
nee
Betaalmethodes
  • automatische incasso
  • overboeking