LOI

www.loi.nl
 
4.1 (7)
LOI ervaringen

LOI: Bij loi.nl (Leidsche Onderwijs Instellingen) kunt u cursussen en opleidingen volgen op verschillende niveaus. LOI biedt o.a. MBO opleidingen aan en HBO opleidingen. Maar ook de korte cursussen worden vaak goed beoordeeld. De opleidingen zijn officiëel erkend en bieden u dus zeker een toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt. Lees hieronder LOI ervaringen van anderen of schrijf zelf een LOI review.

7 LOI reviews

9-10 punten
 
(0)
7-9 punten
 
(1)
5-7 punten
 
(2)
3-5 punten
 
(0)
1-3 punten
 
(4)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Extra info
Welk(e) product(en) (of dienst) heeft u besteld?
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

Erg slecht. Niet aan beginnen.

Beoordeling 
 
2.3

Wat een slecht bedrijf. Niet mee inlaten.

Ik bestelde een cursus na advies van een medewerker. Het enige wat dan snel gaat is de rekening ontvangen. Alhoewel die ook fout was want ze waren de beloofde 10% korting vergeten.

Na aanvang van de cursus bleek dat deze toch wel wat pittig was. Of ik de voorcursus niet gedaan had? Nee want dat was niet nodig. Wel dus. Beginnerscurus bij besteld en maar aan de slag dan.
De interactie met je "leraar" is vreemd. Geen reactie of een kort en bijna onbeschoft antwoord. Niet kwalitatief of motiverend zeg maar.

Omdat het studeren ook eigen tempo is heb ik de studie een tijdje terzijde gelegd. Je kan hem altijd wel oppakken. Dat is dus niet waar. Na een tijdje wordt je account geblokkeerd en kan je er niet meer bij. Gebeld met de helpdesk en de cursus is verlopen. Ik kreeg wel het genereuze aanbod van 10% korting om de pijn te verlichten. Aan je eigen tempo hangt dus wel een prijskaartje.

Ik heb inmiddels het lesmateriaal weg gegooid en me ingeschreven bij een kwalitatieve partij met goede referenties. Voor mij en mijn personeel nooit meer deze dubieuze partij.

Besteld product
  • Praktijk diploma boekhouden
  • Boekhouden
MA
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

LOI heeft zijn zaken niet op orde

Beoordeling 
 
1.0

Opzeggen moet twee maanden van tevoren. Op de eerste opzegbrief werd niet gereageerd. Tweede brief aangetekend verzonden. Ook niet gereageerd. Vervolgens na betaalherinnering (na twee maanden na verlengdatum) nagebeld wat er aan de hand was. Toen pas een antwoord gekregen, dat ik te laat zou zijn geweest? Probeer maar eens vier maanden na het verzenden van je eerste brief aan te tonen dat dit niet het geval was. Hebben administratie slecht op orde. Mocht je overwegen om een studie te volgen bij de LOI: zeg hem alvast op, want later heb je daar de kans niet meer voor.

E
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

HELP! LOI PABO

Ik wil de LOI opleiding PABO volgen wie volgt deze al?
Ik ben erg onzeker of deze thuisopleiding iets voor mij is daarom zou ik super graag in contact komen met iemand die deze opleiding volgt om een paar vragen te stellen.

S
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Nooit meer!!

Beoordeling 
 
1.0

Zeer slecht. Ik bestelde een cursus Vrij tekenen. Startdatum 30 okt. Vanaf hoofdstuk 1 moet ik opgaven maken en toezenden. Een echte doe- cursus. Echter krijg ik pas na drie maanden mijn materialen toegezonden (potloden, verf, krijt, penselen, stiften, papier) Dit staat nergens bij de cursus beschreven. Ik stuurde al 4 mails; geen reactie. Al 2x de klantenservice gebeld. Vandaag zelfs bijna 40 min in de wacht gezet!! Oplichters zijn het. Ik deed vaker een cursus. Ik was tevreden, maar dit is zo belachelijk. Ik heb gevraagd om een schriftelijke reactie. Ben benieuwd of deze komt.

Screenshot_20181112-195145_Instagram
H
Was deze beoordeling nuttig? 0 0

HV op 14 November 2018

De LOI heeft de foto's ontvangen van het pakket zoals ik het kreeg.
Wat een aanfluiting is dit bedrijf. Krijg je de kans het op te lossen, doe je het niet serieus.
Ik heb een maand teruggeboekt. Als ik zo behandelt wordt, betaal ik niet.
4x mailen, geen reactie, 2x bellen waarvan 1x zelfs 40 min in de wacht. Loi is misLEIDENd als het gaat over het informeren van de student. En nu krijg ik een onvolledig en kapot materialen pakket.
Ik verwacht een compleet pakket zonder kapotte onderdelen.
Dit was eens maar nooit meer.

Reageer op deze review

LOI, een noodzakelijk kwaad

Beoordeling 
 
5.0

LOI: het noodzakelijk kwaad

Ik volg nu al lange tijd de opleiding en heb al heel wat ervaring met de LOI, ook door een voorgaande cursus. Hieronder een opsomming van mijn ervaring en de ervaring van enkele (+-15) medestudenten van mijn huidige studie.

Samenvattend: door de zeer slechte logistiek van de LOI wordt ik geremd in mijn studievoortgang. Als ik niet achter de LOI aanzit met vragen over het verwerken van mijn resultaten wordt ik nog meer geremd in mijn voortgang. Over de docenten en begeleiders vrijwel alleen maar positief.
Ik moet met de LOI werken om mijn beroep te kunnen leren. Het is een noodzakelijk kwaad.

Pluspunten:
-docenten zeer geschikt: kundig en prettig
-docenten kijken werk snel na (altijd binnen 5 werkdagen)
-veel locaties om tentamens af te nemen en in te plannen wanneer je zelf wilt

Minpunten:
-Fouten in formules van de lesstof: meerdere leerjaren
-Zeer inefficiënte helpdesk/correspondentie: wachttijd gemiddeld 15 minuten over de telefoon (4 wachtenden voor je is normaal ongeacht tijd/dag). Zelden een direct antwoord op mijn vraag. Telefonisten weten het niet en komen er op terug. Krijg je na 2 weken een mail dat men je vraag niet heeft kunnen behandelen met excuus (is geautomatiseerd dus is excuus niks waard). Over de mail vragen stellen zelfde verhaal. Antwoord vaak na een maand.
-LOI is niet up-to-date over je gang van zaken. Overgang van jaar 1 naar jaar 2 duurt voor meerdere studenten 2!! maanden. In die tijd kan niet doorgeleerd worden want de lesstof mag je niet eerder ontvangen.
-Mijn begeleider kreeg na 1 jaar pas het begeleiders boek voor jaar 1 na vele malen contact. Aan het einde van mijn eerste jaar beweerde de LOI dat van mij nog geen praktijkovereenkomst aanwezig was terwijl dit een vereiste was voor mijn aanmelding (dus al een jaar geleden ingestuurd). Boek verkregen toen ik in jaar 2 zat.
-Mijn diploma is eens verloren geraakt toen ik het via de post moest ontvangen.
-Na het behalen van je vakken krijg je een fysiek diploma en je studiepunten worden digitaal opgeslagen. Aan het einde van ieder jaar moet je alle diploma's weer versturen met informatie die de LOI al eerder ontvangen heeft bij je aanmelding. Dit heb ik bij eerdere 2 HBO-opleidingen buiten de LOI nog niet meegemaakt. Zeer omslachtig.
-Tegenstrijdige verhalen van helpdesk: voor een vak moest ik een formulier in laten vullen volgens de één, volgens de andere hoefde dat niet. Ik kreeg wel (ook al was mijn vraag beantwoord) een mail na 2 weken met excuus dat ze mijn vraag nog niet hadden beantwoord (was dus al 1 week eerder gedaan).
-Docenten krijgen verkeerde les locaties doorgestuurd waardoor ik met medestudenten eens op een andere locatie aanwezig waren dan de docent (brieven docent/student andere locatie).

2 op schaal 10 voor flexibele tentamens. Docenten buiten beschouwing gelaten want die zijn geen onderdeel van LOI.

R
Was deze beoordeling nuttig? 1 0

Robert op 09 Maart 2018

Het gaat hier om de HBO-opleiding longfunctieanalyse

Reageer op deze review

Waardeloze lesstof en communicatie

Beoordeling 
 
1.0

In oktober ben ik begonnen met het deelcertificaat vwo wiskunde B. Omdat ik onvoldoende voorkennis had, heb ik het onderbouwpakket er bij besteld. Het onderbouwpakket bestond uit 12 hoofdstukken en het bovenbouwpakket bestond uit 6 boeken plus 20 hoofdstukken die je door de lesstof begeleiden. Bij aanvang viel het verschil in omvang tussen het onderbouw en bovenbouw materiaal me wel op, maar het baarde me nog geen zorgen. Het onderbouw deel ging erg goed. Hierna kwam de 'tweede fase', die begon met een instaptoets om je onderbouwkennis te testen. Deze instaptoets ging buitengewoon slecht. Ik had veruit de meeste vragen fout en dit terwijl de opdrachten en de lesstof van de onderbouw wel goed waren gegaan. Uiteindelijk besloot ik toch maar met het eerste hoofdstuk van de tweede fase te beginnen. Helaas ging ook dit heel slecht en kwam ik tot de conclusie dat het onderbouw deel me onvoldoende had voorbereid op de tweede fase. Ik heb daarop een mail gestuurd naar de loi met de vraag of ik lesstof gemist had, omdat ik slechts twaalf hoofdstukken had ontvangen en ik aan het begin van de tweede fase vast liep. Na meer dan een week antwoorden ze dat ik maar op wiskunjeleren.nl moest kijken en dat ik maar vragen aan mijn docent van loi moest stellen als ik er niet uit kwam. Het ging er echter niet om dat er iets specifieks was dat ik niet begreep, maar dat een deel van de benodigde lesstof uit de onderbouw ontbrak, waardoor ik niet aan de tweede fase kon beginnen. Ik heb daarom een mailtje terug gestuurd waarin ik heb aangegeven dat ik het raar vind dat de eerste drie jaar van wiskunde vwo in twaalf hoofdstukken zijn samengevat en dat ik graag lesstof wil ontvangen die mij alles leert wat leerlingen op school ook leren. Het duurde 18 dagen voordat ik antwoord kreeg. De Loi gaf uiteindelijk toe dat het onderbouwdeel niet aansluit op de tweede fase en ze kwamen opnieuw met het advies om mijn docent vragen te stellen als ik ergens niet uit kwam. Het gat tussen de onderbouw en de tweede fase is echter zo groot dat ik gewoon niet verder kan werken. Ik heb nogmaals verzocht om aanvullende lesstof om het gat met de tweede fase alsnog op te vullen. Toen de LOI hier weer niet op in ging heb ik een verzoek ingediend voor ontbinding van de aankoop overeenkomst. Hier ging de LOI niet mee akkoord, om dat het onderbouw deel een 'extra service' zou zijn. Mijn eerste indruk van de tweede fase is overigens dat het zeer onhandig werkt. Je hebt twee boeken en drie mappen tegelijk nodig en je switcht van de ene naar de ander. Misschien went dit na drie hoofdstukken, maar ik vond het om deze reden lastig om er een tempo in te houden. De cursus kostte 683,50 euro en ik heb hier lesstof voor ontvangen waar ik niets mee kan en een service waar de LOI zich voor moet schamen.

AR
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review
Beoordeling 
 
5.5

Financieel management voor non-financials kostte mij EUR 891,40. Ik ging vlot door de stof heen, maar ben toch gestopt nadat bleek dat het huiswerk heel losjes werd nagekeken. Goede antwoorden werden fout gerekend en foute antwoorden werden goed gerekend. Dit betrof vragen waarvan het antwoord letterlijk in de tekst stond. Ook werden er vragen gesteld over feiten die niet terug te vinden in de stof. Bij navraag gaf LOI aan dat er nog wel een aantal goede boeken waren waar de relevante stof in werd behandeld. Daar ben ik op afgehaakt. Zeker voor dit geld verwachtte ik meer.

AV
Was deze beoordeling nuttig? 5 0
Reageer op deze review
Beoordeling 
 
8.3

Prima ervaringen met Loi. Niet voor niets 1 van de betere opleidings instituten...

J
Was deze beoordeling nuttig? 0 4

nolly kouwenberg op 18 December 2015

Misschien handig om aan te geven om welke opleiding het gaat.
Denk dat een hobbycursus toch even anders is om te beoordelen dan een mbo/hbo opleiding.

Ben erg benieuwd

H op 13 November 2018

Zelfs een hobby cursus is zeer slecht. Niet bestellen!!

Reageer op deze review

LOI informatie

Foto's

LOI
Screenshot_20181112-195145_Instagram

Algemene informatie

Productgroepen
  • thuisstudies
  • MBO opleidingen
  • HBO opleidingen
  • online cursussen
  • online studies
Afhalen mogelijk
nee
Telefoonnummer
071 545 1234

LOI opleidingen heeft opleidingen en cursussen in de meest uiteenlopende richtingen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de HBO opleiding Psychologie of de HBO bachelor Rechten?

Gratis proefles bij LOI

U kunt heel eenvoudig een gratis proefles aanvragen om te bekijken wat de LOI opleiding precies inhoud. Ook kunt u geheel gratis een beroepsinteresse test doen bij de LOI. De thuisstudies zijn zelf in te delen met klassikale lessen wanneer u dat wilt. Een bezoekje aan Loi.nl maakt snel duidelijk wat het beste opleidingstraject voor u is! Andere bekende opleiders zijn bijvoorbeeld Studiewereld Laudius en NTI hogescholen.