LOI

www.loi.nl
 
3.0 (10)
LOI ervaringen

LOI: Bij loi.nl (Leidsche Onderwijs Instellingen) kunt u cursussen en opleidingen volgen op verschillende niveaus. LOI biedt o.a. MBO opleidingen aan en HBO opleidingen. Maar ook de korte cursussen worden vaak goed beoordeeld. De opleidingen zijn officiëel erkend en bieden u dus zeker een toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt. Lees hieronder LOI ervaringen van anderen of schrijf zelf een LOI review.

10 LOI reviews

9-10 punten
 
(0)
 
(1)
 
(2)
3-5 punten
 
(0)
 
(7)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

Opleiding gastouder wordt niet erkend! Je kunt er dus geen vergunning mee aanvragen.

Beoordeling 
 
1.0

Wil je graag gastouder worden en z.s.m de benodigde papieren behalen om een vergunning te kunnen aanvragen? Ga niet beginnen aan de opleiding tot gastouder! Het is een prachtige brochure met een heleboel over een erkende opleiding. Maar tussen de regels staat dat het een "onderdeel" is van een erkende opleiding. Dus na het behalen van dit papiertje kun je alsnog aan de slag met een niveau 3 opleiding van LOI.

Wat wel een goede tip is. (wou dat ik hem eerder had gehad) De diplomaroute gastouder van ROC Rivor.

Verder super slechte klantenservice. Modules niet beschikbaar .
Stelletje oplichters!

VK
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Problemen met aanmelding praktijkdag

op 10 mei 2020 heb ik mij aangemeld voor een praktijkdag op 5 september.
Ik heb een bevestigingsmail gekregen dat de aanmelding in goede orde is ontvangen en dat ik 3 weken voor de praktijkdag informatie krijg over de dag zelf.

Nou 2 dagen vooraf nog niks ontvangen.
Van het kastje naar de muur gestuurd. Niemand die mij kan helpen waar ik me moet melden, want de afdeling Contactdagen is niet bereikbaar.

Nu mis ik de eerste praktijkdag, en ze gaan me volgende week benaderen om mee te helpen met de aanmeldingen voor de komende praktijkdagen. Daar heb ik weinig vertrouwen in.

Ik hoop niet dat de mensen gelijk gaan krijgen van de andere reviews.

Als er niks mis gaat is het een prima opleiding. Maar nu merk ik dat er achter de schermen echt organisatorische problemen zijn bij de LOI.

Ik houd mijn hart vast...

K
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Ongeschikt voor een serieuze opleiding

Beoordeling 
 
1.0

Ik heb helaas zeer slechte ervaring met de LOI. Op dit moment wacht ik al 10 weken op mijn diploma. Op Emails wordt niet gereageerd en vandaag heb ik getracht de klantenservice te bellen. Helaas blijkt de LOI telefonisch momenteel ook niet bereikbaar te zijn. Correspondentie is daarom momenteel nauwelijks mogelijk.

Toch heeft dit weinig met de Corona maatregelen te maken. Als student voel ik mij reeds lange tijd niet serieus genomen. Het inschrijven voor de studie verliep al problematisch, ik moest weken wachten op de onderwijsovereenkomst en kon al die tijd niet starten. Later werden de examenvouchers pas gestuurd nadat ik het examen allang had geboekt. Ik moest daardoor de examens weer annuleren of simpelweg nogmaals zelf betalen (terwijl ik hiervoor al betaald had via het cursusgeld). Ander voorbeeld is de toekenning van enkele vrijstellingen, dit heeft maanden en vele telefoontjes en Emails geduurd. Ik moest zelfs het EVC bureau om hulp vragen aangezien ik niet door de bureaucratische muur van de LOI organisatie heen kwam. Ook komt de LOI de door haar zelf opgestelde schriftelijke reactietermijn van twee weken structureel niet na. Als je hen belt, krijg je steevast te horen dat er een andere afdeling mee bezig is en dat er snel actie wordt ondernomen.

Deze telefonische toezeggingen blijken geen waarde te hebben. Ik zou mijn diploma binnen 6 weken ontvangen (= standaard termijn). Daarna was de telefonische toezegging telkens "uiterlijk volgende week". Dit was voor mij van belang aangezien ik mij moet inschrijven voor een vervolgopleiding die dit voorjaar van start gaat. De LOI is haar beloftes niet nagekomen en de termijn voor inschrijving bij mijn vervolgopleiding is inmiddels verlopen. Instromen dit voorjaar is daarmee onmogelijk geworden en ik ben nu genoodzaakt om te wachten tot september 2020.

Tijdens het laatste telefonische contact heeft medewerker mevrouw Verhaar toegezegd dat het diploma met spoed verstuurd zou worden indien er geen bijzonderheden zijn. Heden 28-05-2020 heb ik noch het diploma ontvangen, noch een bericht over bijzonderheden, noch een antwoord op mijn Email d.d. 15-05-2020. De consequentie is dat ik ruim een half jaar vertraging oploop. Ik kan mijn diploma niet aanwenden voor een baan en ook niet om verder te studeren.

Bij de LOI kun je probleemloos een hobbycursus volgen, maar voor een serieuze opleiding is deze school ongeschikt.

C
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Onterecht cursus betalen

Beoordeling 
 
1.0

Ik moet nu 165 euro onterecht cursus betalen, omdat een ‘deskundige’ mij had geadviseerd om Engels voor beginners te nemen. Nou het niveau pas niet eens bij mij en nu moet ik 3 maanden extra betalen, terwijl dit niet mag! Dit gaat tegen het consumentenrecht. Dus mensen neem geen opleiding/cursus bij Loi! Het enige wat ze willen is GELD en daarna hebben ze schijt aan jou! Begin hier niet aan!!!!

W
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

over binnenhuisarchitect

waardeloos. eerst moet je de deuren open dan moeten ze dicht, niets is goed met andere woorden zoek het maar uit. de prijs voor deze cursus is veel te duur. je moet een computer hebben met een super geheugen, alles moet gedownload worden, je wordt finaal gek hiervan. dit is de laatste keer dat ik hier 1 cent aan uit heb gegeven.
ik ben het echt spuugzat.

C
Was deze beoordeling nuttig? 2 1
Reageer op deze review

Erg slecht. Niet aan beginnen.

Beoordeling 
 
2.3

Wat een slecht bedrijf. Niet mee inlaten.

Ik bestelde een cursus na advies van een medewerker. Het enige wat dan snel gaat is de rekening ontvangen. Alhoewel die ook fout was want ze waren de beloofde 10% korting vergeten.

Na aanvang van de cursus bleek dat deze toch wel wat pittig was. Of ik de voorcursus niet gedaan had? Nee want dat was niet nodig. Wel dus. Beginnerscurus bij besteld en maar aan de slag dan.
De interactie met je "leraar" is vreemd. Geen reactie of een kort en bijna onbeschoft antwoord. Niet kwalitatief of motiverend zeg maar.

Omdat het studeren ook eigen tempo is heb ik de studie een tijdje terzijde gelegd. Je kan hem altijd wel oppakken. Dat is dus niet waar. Na een tijdje wordt je account geblokkeerd en kan je er niet meer bij. Gebeld met de helpdesk en de cursus is verlopen. Ik kreeg wel het genereuze aanbod van 10% korting om de pijn te verlichten. Aan je eigen tempo hangt dus wel een prijskaartje.

Ik heb inmiddels het lesmateriaal weg gegooid en me ingeschreven bij een kwalitatieve partij met goede referenties. Voor mij en mijn personeel nooit meer deze dubieuze partij.

MA
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

LOI heeft zijn zaken niet op orde

Beoordeling 
 
1.0

Opzeggen moet twee maanden van tevoren. Op de eerste opzegbrief werd niet gereageerd. Tweede brief aangetekend verzonden. Ook niet gereageerd. Vervolgens na betaalherinnering (na twee maanden na verlengdatum) nagebeld wat er aan de hand was. Toen pas een antwoord gekregen, dat ik te laat zou zijn geweest? Probeer maar eens vier maanden na het verzenden van je eerste brief aan te tonen dat dit niet het geval was. Hebben administratie slecht op orde. Mocht je overwegen om een studie te volgen bij de LOI: zeg hem alvast op, want later heb je daar de kans niet meer voor.

E
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

HELP! LOI PABO

Ik wil de LOI opleiding PABO volgen wie volgt deze al?
Ik ben erg onzeker of deze thuisopleiding iets voor mij is daarom zou ik super graag in contact komen met iemand die deze opleiding volgt om een paar vragen te stellen.

S
Was deze beoordeling nuttig? 0 0

Renee op 07 April 2020

hoi! en inmiddels aan begonnen? Ik heb de zelfde vraag als jij, dus ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gedaan hebt en wat je ervaring is...

groet,
renee

Reageer op deze review

Nooit meer!!

Beoordeling 
 
1.0

Zeer slecht. Ik bestelde een cursus Vrij tekenen. Startdatum 30 okt. Vanaf hoofdstuk 1 moet ik opgaven maken en toezenden. Een echte doe- cursus. Echter krijg ik pas na drie maanden mijn materialen toegezonden (potloden, verf, krijt, penselen, stiften, papier) Dit staat nergens bij de cursus beschreven. Ik stuurde al 4 mails; geen reactie. Al 2x de klantenservice gebeld. Vandaag zelfs bijna 40 min in de wacht gezet!! Oplichters zijn het. Ik deed vaker een cursus. Ik was tevreden, maar dit is zo belachelijk. Ik heb gevraagd om een schriftelijke reactie. Ben benieuwd of deze komt.

Screenshot_20181112-195145_Instagram
H
Was deze beoordeling nuttig? 0 0

HV op 14 November 2018

De LOI heeft de foto's ontvangen van het pakket zoals ik het kreeg.
Wat een aanfluiting is dit bedrijf. Krijg je de kans het op te lossen, doe je het niet serieus.
Ik heb een maand teruggeboekt. Als ik zo behandelt wordt, betaal ik niet.
4x mailen, geen reactie, 2x bellen waarvan 1x zelfs 40 min in de wacht. Loi is misLEIDENd als het gaat over het informeren van de student. En nu krijg ik een onvolledig en kapot materialen pakket.
Ik verwacht een compleet pakket zonder kapotte onderdelen.
Dit was eens maar nooit meer.

Reageer op deze review

LOI, een noodzakelijk kwaad

Beoordeling 
 
5.0

LOI: het noodzakelijk kwaad

Ik volg nu al lange tijd de opleiding en heb al heel wat ervaring met de LOI, ook door een voorgaande cursus. Hieronder een opsomming van mijn ervaring en de ervaring van enkele (+-15) medestudenten van mijn huidige studie.

Samenvattend: door de zeer slechte logistiek van de LOI wordt ik geremd in mijn studievoortgang. Als ik niet achter de LOI aanzit met vragen over het verwerken van mijn resultaten wordt ik nog meer geremd in mijn voortgang. Over de docenten en begeleiders vrijwel alleen maar positief.
Ik moet met de LOI werken om mijn beroep te kunnen leren. Het is een noodzakelijk kwaad.

Pluspunten:
-docenten zeer geschikt: kundig en prettig
-docenten kijken werk snel na (altijd binnen 5 werkdagen)
-veel locaties om tentamens af te nemen en in te plannen wanneer je zelf wilt

Minpunten:
-Fouten in formules van de lesstof: meerdere leerjaren
-Zeer inefficiënte helpdesk/correspondentie: wachttijd gemiddeld 15 minuten over de telefoon (4 wachtenden voor je is normaal ongeacht tijd/dag). Zelden een direct antwoord op mijn vraag. Telefonisten weten het niet en komen er op terug. Krijg je na 2 weken een mail dat men je vraag niet heeft kunnen behandelen met excuus (is geautomatiseerd dus is excuus niks waard). Over de mail vragen stellen zelfde verhaal. Antwoord vaak na een maand.
-LOI is niet up-to-date over je gang van zaken. Overgang van jaar 1 naar jaar 2 duurt voor meerdere studenten 2!! maanden. In die tijd kan niet doorgeleerd worden want de lesstof mag je niet eerder ontvangen.
-Mijn begeleider kreeg na 1 jaar pas het begeleiders boek voor jaar 1 na vele malen contact. Aan het einde van mijn eerste jaar beweerde de LOI dat van mij nog geen praktijkovereenkomst aanwezig was terwijl dit een vereiste was voor mijn aanmelding (dus al een jaar geleden ingestuurd). Boek verkregen toen ik in jaar 2 zat.
-Mijn diploma is eens verloren geraakt toen ik het via de post moest ontvangen.
-Na het behalen van je vakken krijg je een fysiek diploma en je studiepunten worden digitaal opgeslagen. Aan het einde van ieder jaar moet je alle diploma's weer versturen met informatie die de LOI al eerder ontvangen heeft bij je aanmelding. Dit heb ik bij eerdere 2 HBO-opleidingen buiten de LOI nog niet meegemaakt. Zeer omslachtig.
-Tegenstrijdige verhalen van helpdesk: voor een vak moest ik een formulier in laten vullen volgens de één, volgens de andere hoefde dat niet. Ik kreeg wel (ook al was mijn vraag beantwoord) een mail na 2 weken met excuus dat ze mijn vraag nog niet hadden beantwoord (was dus al 1 week eerder gedaan).
-Docenten krijgen verkeerde les locaties doorgestuurd waardoor ik met medestudenten eens op een andere locatie aanwezig waren dan de docent (brieven docent/student andere locatie).

2 op schaal 10 voor flexibele tentamens. Docenten buiten beschouwing gelaten want die zijn geen onderdeel van LOI.

R
Was deze beoordeling nuttig? 1 0

Robert op 09 Maart 2018

Het gaat hier om de HBO-opleiding longfunctieanalyse

Reageer op deze review
Lees meer reviews

Veelgestelde vragen

Wordt een LOI diploma officiëel erkend?

De opleidingen van LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen. LOI opleidingen worden vaak ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende exameninstanties en brancheorganisaties, waardoor de kwaliteit van het diploma snel herkend wordt.

Wat zijn de voordelen van een LOI opleiding?

Het grote voordeel van een LOI opleiding ten opzichte van regulier onderwijs is dat je de opleiding en je studietempo kunt aanpassen aan je eigen drukke schema. Verder heb je de keuze tussen thuis en klassikaal studeren. LOI opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OCW.

LOI informatie

Foto's

Screenshot_20181112-195145_Instagram
LOI

Algemene informatie

Productgroepen
  • HBO opleidingen
  • MBO opleidingen
  • thuisstudies
  • online cursussen
  • online studies
Afhalen mogelijk
nee
Telefoonnummer
071 545 1234