Laudius

www.laudius.nl
 
6.6 (48)
Laudius reviews

LAUDIUS is bekend van haar kwalitatieve thuisstudies. Studiewereld Laudius wordt ook wel kortweg Laudius genoemd. Laudius bestaat al meer dan 40 jaar. De kosten van een thuisstudie van de opleider zijn vaak vele malen lager als bij andere aanbieders zoals LOI. Voordat je een thuisstudie doet is het raadzaam Laudius ervaringen en reviews te bekijken. Denk jij erover om een thuisstudie of thuis een opleiding te volgen en tegen lage kosten? Denk dan zeker eens aan de voordelige thuisstudies van Studiewereld Laudius! Schrijf je nu in en profiteer...

Bekende thuisstudies van Laudius Studiewereld:

  • Nagelstyling
  • Eigen zaak starten
  • Makelaar Taxateur

Heeft u ervaring met het opeldingsinstituut? Deel uw mening en help anderen bij het maken van de juiste keuze.

48 Laudius reviews

 
(19)
 
(8)
 
(6)
 
(6)
 
(9)
Bezoek website
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

Social work

Beoordeling 
 
5.8

Bestellen en levering ging heel snel,
Ik heb de opleiding in 5 avonden afgerond, ik heb geen ervaring en dit was het eerste waarmee ik begon over social work ik vond het zo makkelijk die dacht ga maar me examen aanvragen en was gelijk geslaagd met een 8,5.. fijn natuurlijk, maar eigenlijk heb ik niks geleerd en ik lees nu ook dat ik niks kan met dit diploma .. ik had het gekozen via stap budget dus hoefde ik gelukkig niks te betalen maar anders was het weggegooid geld Ipv een investering in jezelf ..

C
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Grafisch ontwerper

1 ster vind ik nog teveel,
Krijgt totaal geen reactie na herhaaldelijke vragen , huiswerk nakijken duurt echt bizar lang.
Ik volg de cursus Grafisch ontwerper, maar nu al spijt dat ik dit bedrijf heb gekozen via Stapbudget , wat kan je hier nu tegen doen ?

H
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review

Theologir

Beoordeling 
 
1.0

NOOIT MEER. Leerkracht kan niet omgaan met anderstalige student, verwacht kennis niet besoroken in de cursus. Onangenaame persoon dag heeft me veel gekwetst.

E
Was deze beoordeling nuttig? 3 5
Reageer op deze review

Laudius boa

Beoordeling 
 
1.0

Trap er niet in. Kies voor LOI/NTI! Lesstof is niet up to date maar gewoon oud. Je moet dubbel betalen voor examen die wel erkend worden door de overheid. Aan het laudius examen heb je niets. Er word op hun site gebruik gemaakt van enkel positieve beoordelingen van alle opleidingen door elkaar. Kijkt u aub op trustpilot!!! Dan ziet u dat de reviews niet kloppen. Pure misleiding.
Als je belt voor klachten gooit Claudia gewoon de hoorn erop bij herhaling.

JK
Was deze beoordeling nuttig? 7 1

Anoniem op 23 Juli 2023

Slechte service wel! Ik wil zelf de cursus Ervaringsdeskundige gaan doen want op mijn leeftijd heb ik geen zin drie jaar naar school te moeten voor iets waarvan ik niet eens weet of ik er wel verder in wil. Helaas worden deze enkel gegeven bij Laudius en NHA. Enkel is die van NHA niet te volgen met STAP-budget. Ik ga geen geld spenderen aan iets waarvan ik niet zeker ben.

Reageer op deze review

niet erkent

Prijs 
 
10.0

navraag bij croho en duo blijkt dat deze onderwijsinstelling niet erkent is , dus geen brin code heeft, erg misleidend dus :-(

N
Was deze beoordeling nuttig? 4 0

Erik op 04 Februari 2021

Volgens mij gaat het om de erkenning van de diploma die je kunt behalen. Sommige worden wel erkend en andere niet. Dus dit ligt niet aan Laudius.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op 02 April 2024

Ik heb een tijd geleden de cursus autisme coach gedaan. dit diploma zou geldig zijn. nu zie ik een andere opleiding tot coach en is blijkbaar de autismecoach diploma niet geldig..

Reageer op deze review

Verandermanagement; slechte studie

Beoordeling 
 
7.8

Bestellen, leveren en service is top. Daarom is de totaalscore misleidend.

De inhoud van deze hbo module is waanzin. 7 zeer korte modules, vaak niet meer dan 10 a4 per module waar dan 7 maanden voor staat en waarin je 9 maanden 50€ betaald.

De kwaliteit, kwantiteit en diepgang in de cursus is voor mij beneden peil.

G
Was deze beoordeling nuttig? 10 0
Reageer op deze review

Slechtste studie vastgoeddeskundige ooit!

Beoordeling 
 
1.0

Wat een achterhaalde studie! De voorbeelden in het lesmateriaal gaan nog over guldens. Inmiddels is er veel veranderd in de vastgoedsector. Enkele malen een vraag gesteld per mail aan de "gekoppelde" docenten. Echter kwam er enige respons maanden later, waar je dus niks meer aan hebt. Daarnaast staan er incorrecte oefenexamens in de boeken. Absoluut niet aan te raden! Doe het niet!!!! Je kunt de leerstof (veel nieuwer en beter) vanuit de vastgoedacademie los bestellen. Dit leest veel makkelijker weg en sluit veel beter aan op de officiële examens!

A
Was deze beoordeling nuttig? 10 0
Reageer op deze review

Teleurgesteld

Beoordeling 
 
1.0

Ik was begonnen aan de cursus voedingsdeskundige, echter was het materiaal in de cursus oud en achterhaald. Daarnaast was de cursus nu en dan onduidelijk. Wanneer ik vragen stelde over de leerstof werd mij verteld dat het niet de bedoeling is dat ik dieper op de lessen in ga en de informatie dus maar als oppervlakkig moest beschouwen.

Hoewel de cursus letterlijk deskundige in de naam heeft staan, vind ik het raar dat ik de informatie dus niet dieper mag analyseren. Er is weinig deskundigs aan dus. De begeleiding was overigens ook slecht. Het lijkt erop dat de betreffende persoon slechts wat extra geld wilt verdienen zonder al te veel moeite. Hij stond totaal niet open voor mensen die daadwerkelijk echt iets willen leren.

Ik raad deze cursus af. Ik heb bovenstaande aan laudius gemeld, maar het interesseerde ze weinig. Er is geen moeite gedaan om mij als klant te houden. Om deze redene raad ik ook laudius af.

Q
Was deze beoordeling nuttig? 12 4
Reageer op deze review

Slechte kwaliteit en begeleiding

Beoordeling 
 
2.3

Het cursusmateriaal is achterhaalt en van zeer lage kwaliteit. Leuk als je een hobbycursus doet, niet als je wilt investeren in je loopbaan met een dosis nuttige kennis.

PS
Was deze beoordeling nuttig? 5 3

Marjolijn op 10 Februari 2020

Mag ik vragen welke studie u deed?

Reageer op deze review

Frans A1 en A2

Beoordeling 
 
9.5

Ik ben bij Laudius met Frans begonnen, a1 en a2, snel de spullen ontvangen, ziet er netjes uit.
digitaal de geluidsbestanden gehad ook prima.
Huiswerk dat ingestuurd wordt is binnen 1 dag nagekeken, zeer snel, ook het mondelinge huiswerk is zeer duidelijk in de reactie.
er staan een paar foutjes in de tekst maar dat heb je in officiele boeken ook. tis nooit 100% natuurlijk.
ik ben zeer tevreden.

F
Was deze beoordeling nuttig? 7 2
Reageer op deze review

Heel erg telerugesteld van Laudius

Beoordeling 
 
2.0

Ik heb op 2-9-17 de studie Gezondheidscoach besteld en direct de eerste les betaald. Normaal gesproken heb ik de studie dan dinsdag in huis. Deze keer niet. Ik heb navraag gedaan en mij werd woensdag beloofd dat de studie vandaag verstuurd wordt. Dus ik zit donderdag op de pakket chauffeur te wachten en daar komt het pakket maar niet met de studie maar met de drie ontbrekende lessen van Mode maken en ontwerpen. Maar die moesten bij mij aankomen als brief zonder 3S code. Ik weer gemaild. Vrijdag werd mij beloofd dat de studie vandaag echt verstuurd wordt. Ik ben zaterdag dus weer thuis gebleven dus weer geen pakket van Laudius, hetzelfde geld voor maandag. Ik heb weer gemaild maar nu krijg ik ineens geen antwoord meer op mijn vraag. Ik heb gemaild dat ik het zat ben en van de studie afzie en mijn geld terug wil. Ik ben nu benieuwd of ik mijn geld terug krijg. Het gaat om 40 euro en dat is voor mij veel geld.

S
Was deze beoordeling nuttig? 9 4

Simone op 03 November 2017

Nadat het weken mis is gegaan heb ik uiteindelijk eind September toch noch mijn studie Gezondheidscoach ontvangen. Met dank aan Karien Peters die persoonlijk daarvoor gezorgd heeft dat ik de eerste lessen mocht ontvangen. Met het materiaal ben ik heel erg tevreden. Het is duidelijk en wat me heel goed bevalt is dat het allemaal in kleur is. Ik volg nu 4 opleidingen en dit zijn zeker niet de laatste studies die ik bij hun doe.

Reageer op deze review

jammer

cursus stervensbegeleiding en rouwverwerking gedaan. De cursus stervensbegeleiding verliep prima. Snelle reactie op mijn huiswerk en ook examen verliep allemaal prima. De cursus rouwverwerking liep minder soepel. De aanvraag van mijn examen werd bevestigd via mail en ik zou eerste volle week van augustus, 7 tot 11 aug. dus mijn examen thuis gestuurd krijgen. 15 augustus nog niks ontvangen, mail gestuurd met de vraag of mijn examen al verstuurd is. In het antwoord wordt vermeld dat het klaar ligt om verstuurd te worden en dat ik het de laatste week van augustus zal ontvangen. Dit was niet de afspraak. Aangezien ik een erg drukke tijd tegemoet zou gaan en geen tijd heb om een examen te doen heb ik het getuigschrift aangevraagd. Daar moest ik toen ineens €28,50 voor gaan betalen.? Het diploma zit bij de prijs van de cursus in maar het getuigschrift dus niet, als je dus iets van bewijs wil dat je de cursus gedaan hebt moet je het examen doen of het gaat je meer geld kosten.

W
Was deze beoordeling nuttig? 14 0
Reageer op deze review

aanrader!!

Beoordeling 
 
9.8

Ik ben pas begonnen maar ben nu al meer dan tevreden.
De boeken waren na bestelling 2 dagen later in huis.
Huiswerkvragen worden gemiddeld binnen een dag nagekeken, krijg goede feedback van de lerares.
Ook de klantenservice staan klaar voor je indien je iets niet snapt.
Op zich is alles goed duidelijk ,hoe je huiswerk moet instuderen tot aan lestips.
Ik raad iedereen dit aan,ik heb de duurste gekozen en ook dat raad ik mensen aan,want dan nog is het betaalbaar.

BH
Was deze beoordeling nuttig? 4 2

fabienne de vries op 28 Augustus 2017

wanneer kreeg je de materialen binnen dan?
heb een cursus nagelstyling angevraagd vanmorgen en mijn 1ste maand betaald plus inschrijfgeld,
kan nergens weer vinden hoe het nu verder gaat, ontvang je alleen de boeken of ook de materialen ?

mvg

Reageer op deze review

WFT Basis

Beoordeling 
 
6.8

Tevreden over de snelle levering en het bestelgemak. Echter niet enthousiast over de docente. Ze corrigeert wel snel, maar soms te snel, waardoor mijn goede antwoorden niet goed gekeurd werden. Hier moest ik dan zelf weer achteraan gaan. Soms duurt het 2/3 weken tot ze mijn mail leest en dingen aanpast, terwijl ze wel gewoon lessen corrigeert. Beetje krom.
Verder zijn er verschrikkelijk veel onnodige spel- en taal fouten. (Hier werken ze ondertussen aan, heb hier een klacht over ingediend).
De kwaliteit van de stof en de diepgang zijn echter wel goed. Daar draait het uiteindelijk om.
Dus over het algemeen wel tevreden, maar het kan beter.

S
Was deze beoordeling nuttig? 5 2

Frank op 09 Juni 2017

Hallo San, Heb je ook het tentamen voor de WFT afgelegd, is dit een officiëel erkend tentamen met certificaat?

Reageer op deze review

Ervaring nagelstyliste

Ik ben mij aan het orienteren voor een cursus nagelstyliste en kwam ook bij Laudius uit maar nog nooit van gehoord. Zag al een review voorbij komen die niet al te best is maar zijn er nog meer ervaringen? Zowel positief als negatief?

S
Was deze beoordeling nuttig? 7 27
Reageer op deze review

Arabisch

Ik wil graag de cursus Arabisch gaan doen. Nu lees ik bij Spaans zoveel typefouten etc te zijn, dus ben nu al huiverig hoe dit gaat lopen. Iemand hier goede ervaring mee? Of toch voor een duurdere aanbieder kiezen? Schrok beetje van jullie reviews over Laudius. Er is ook geen huiswerkbegeleiding bij, dat is op zich al vreemd.

J
Was deze beoordeling nuttig? 5 0

Josje op 15 Juni 2017

3 woorden over Laudius:
DIE HET NIET!

Ik had nog nooit van Laudius gehoord toen ik toch maar eens besloot een taalcursus te overwegen. Ik dacht waarom ook niet bij Laudius kijke? De website gooien ze vol met "erkend", "Erkend", "erkend". Maar dit blijkt enkel roepen te zijn. Want er is niks erkend. Iedere euro die je hier besteed is er een te veel.
Pakket is waardeloos, begeleiding (als je die al krijgt is traag en onvolledig), en ze roepen vaak gratis terwijl ze je daarna proberen te vangen om extra's te kopen.
Bah, ondoorzichtig, leugenachtig en waardeloos.

Abuzer op 17 Juni 2017

Beste Jolanda,
Mijn moeder taal is Arabisch, en mijn Nederlands is niet helemaal goed. ik ben net scheikunde bij RUG afgestudeerd, en ik ben van plan om lerarenopleiding to volgen. we zouden van elkaar kunnen leren ( als jij wilt ,hoor)
Ik hoor graag van jou.
Gr.

Diallo op 27 Oktober 2017

Beste

Je kunt me helpen met Arabisch en ik help je met Nederland ik hoor van je

Reageer op deze review

interieur stylist

Beoordeling 
 
9.3

Ik heb het materiaal ingekeken en bij doornemen van de cursus moet mij van het hart dat deze een jaar of 10 (of meer zelfs) gedateerd is, foto's zijn niet van deze tijd en sommige merknamen bestaan niet eens meer.

Nou kost de cursus niet veel, maar toch zijn de verwachtingen wat hoger dan het gebodene en is dat jammer.
Interieurstilist heeft toch met mode en trends te maken.

B
Was deze beoordeling nuttig? 10 1

Judith op 09 Februari 2017

Is er een andere cursus die je zou aanbevelen?

Reageer op deze review

Super enthousiast over Laudius

(`Bijgewerkt: November 03, 2016)

Als zelfstandig ondernemer ben ik super enthousiast over Laudius. 

Heb al een aantal opleidingen met goed gevolg behaald. 

Zoals management consultant business coach, job career, basiskennis recht en 
kindercoach. 

Ik ga er zeker mee door om mij zelf te bekwamen en dit weer aan anderen door 
te geven. 

Met vriendelijke groeten Annet van Prooijen

A
Was deze beoordeling nuttig? 11 4

Roel op 01 Oktober 2017

Beetje fake dit. Werkt zeker bij Laudius? Wat een oplichters

Reageer op deze review

nagelstyling zwak

Beoordeling 
 
4.0

Ik heb de cursus nagelstyling gevolgd met hulp van een docent. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem erg flauw vind. Met wat erin staat word je helemaal geen nagelstyliste ; de essentie ontbreekt volledig en wat erin beschreven staat is slechts een fractie van wat er allemaal gezegd moet worden. Niets over vijltechnieken, gellak, apex opbouwen, en andere essentiële technieken. Ik heb een vraag gesteld aan de docente en kreeg als antwoord : "het zou toch moeten lukken zoals het beschreven staat in de cursus". Ik heb eigenlijk niets meer geleerd dan ik al wist uit tutorials op youtube.
Ook het videomateriaal is zwak : er is videobegeleiding voor 1 les, terwijl dat echt wel voor meerdere had gemogen/gemoeten. Wat je krijgt is twee keer niets helaas, helemaal af te raden. Ik neem de cursus elders opnieuw.
Het bestellen al alles waarop je hier punten kan geven is top, de cursus zelf krijgt van mij een 4...

K
Was deze beoordeling nuttig? 15 4
Reageer op deze review

Het leert vanzelf

Beoordeling 
 
10.0

Deze week kreeg ik de cursus 'Songwriter' binnen. Lekker snel. Zonder precies te weten wat ik kon verwachten ben ik er enthousiast aan begonnen. Dat enthousiasme nam alleen maar toe. Complimenten. Het leest als een goed boek. Ik kan het niet meer opzij leggen. Als ik later bij 'De Wereld Draait Door' zit zal ik jullie naam noemen :-)

AS
Was deze beoordeling nuttig? 3 9
Reageer op deze review
Lees meer reviews

Veelgestelde vragen

Wordt een Laudius diploma erkend?

Een groot aantal Laudius opleidingen en diploma’s wordt in Nederland erkend door bedrijven en overheidsinstanties. Laudius leidt ook op voor veelgevraagde landelijk erkende diploma's. Om te controleren of een diploma door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wordt erkend, kun je terecht in de registers van het Ministerie. Voor de erkenning door de diverse beroepsbranches kun je navraag doen binnen de branche of bij de branchevereniging.

Is Laudius telefonisch bereikbaar?

Je kunt Laudius bereiken op het nummer 088 939 3900, maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Laudius informatie

Foto's

Laudius

Algemene informatie

Afhalen mogelijk
nee

Externe links

Telefoonnummer
088 - 93 93 900