Laudius

www.laudius.nl
 
6.7 (46)

46 Laudius reviews

 
(19)
 
(8)
 
(5)
 
(6)
 
(8)
Terug naar overzichtspagina
Bezoek website
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.
6 resultaten - getoond 1 - 6
Volgorde

nagelstyling zwak

Beoordeling 
 
4.0

Ik heb de cursus nagelstyling gevolgd met hulp van een docent. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem erg flauw vind. Met wat erin staat word je helemaal geen nagelstyliste ; de essentie ontbreekt volledig en wat erin beschreven staat is slechts een fractie van wat er allemaal gezegd moet worden. Niets over vijltechnieken, gellak, apex opbouwen, en andere essentiële technieken. Ik heb een vraag gesteld aan de docente en kreeg als antwoord : "het zou toch moeten lukken zoals het beschreven staat in de cursus". Ik heb eigenlijk niets meer geleerd dan ik al wist uit tutorials op youtube.
Ook het videomateriaal is zwak : er is videobegeleiding voor 1 les, terwijl dat echt wel voor meerdere had gemogen/gemoeten. Wat je krijgt is twee keer niets helaas, helemaal af te raden. Ik neem de cursus elders opnieuw.
Het bestellen al alles waarop je hier punten kan geven is top, de cursus zelf krijgt van mij een 4...

K
Was deze beoordeling nuttig? 13 4
Reageer op deze review

slechte service

Beoordeling 
 
3.5

100 euro extra betalen voor een leraar die naar 3 weken pas reageert en je vervolgens weer doorverwijst naar een voorgeprogrammeerd cursistenplatform...

V
Was deze beoordeling nuttig? 10 3

kim op 06 Juni 2016

welke opleiding deed je?

Reageer op deze review

schuldhulpverlening bij laudius

Beoordeling 
 
4.8

voor ik deze opleiding ging starten heb ik nadrukkelijk gevraagd of dat ik bij afloop een erkend diploma zou krijgen waar ik daadwerkelijk iets mee kan.
natuurlijk was hun antwoord ja hoor meneer wij zij zijn gecertificeerd (de exacte certificering weet ik zo even niet uit mijn hoofd) maar dit leek wel goed te zijn op dat moment dus ben het gaan volgen .
na anderhalf jaar doe ik examen en er stond in de brief u krijgt een bevestiging als uw examen in goede orde is ontvangen binnen een bepaalde termijn. echter kreeg ik daar geen bevestiging van er zelf achteraan gegaan ja hoor meneer die hebben wij wel maar er was iets mis met het systeem. nou goed ik na 5 weken wachten maar weer eens contact opgenomen met laudius hoe lang de procedure voor examen normaal gesproken duurt. toen kreeg ik een bericht terug enige tijd geleden heeft u examen gedaan en u bent niet geslaagd en er kan niet gecorrespondeerd worden via de mail of telefoon over de inhoud van het examen deze kan alleen ter inzage bezichtigd komen worden in venlo (voor mij 5 uur rijden heen en terug) ik weet dus niet welke vragen fout zijn en kan mij hierdoor niet verbeteren.

als het echt een erkend diploma zou zijn dan zou je toch ook op de hoogte gesteld moeten worden door het DUO die regelt toch de examens en die doen er geen 5 weken over om je examen na te kijken hoor en je dan vervolgens met een mailtje afwimpelen met u bent gezakt en verder geen toelichtingen.


als je het mij vraagt 1 grote oplichters praktijk je hebt hier geen moer aan

JT
Was deze beoordeling nuttig? 16 11

Corina op 24 Juni 2015

Hallo,
Ik herken u reactie. Heb zelf mijn cursus wel behaald maar de vraag wat ik fout heb gedaan kan niet worden beantwoord. Ook ik moet meer dan 5 uur rijden om mijn papieren te mogen inzien,
Heel erg jammer.....

Reageer op deze review
Beoordeling 
 
4.5

Hoewel ik de cursus Budgetcoach inhoudelijk waardeerde, ben ik zeer ontevreden over de service, of eigenlijk het gebrek er aan, bij Laudius.
Ik heb mij opgegeven voor een examen in oktober, en kreeg per mail door dat ik deze opgezonden zou krijgen. Helaas bleek dat niet te gebeuren, dus half oktober nagebeld. Drie dagen later kreeg ik eindelijk het examen binnen. Nog maar 10 dagen om het te maken!! 75% van het examen ging over vakinhoudelijke vragen, de rest over een ondernemingsplan. Nou lijkt mij dat een heel andere opleiding, maar goed ik heb braaf (versneld) mijn huiswerk gemaakt van de lessen die ik eerst wilde overslaan. Ik was namelijk niet van plan om snel voor mijzelf te beginnen, het ging mij het vak Budgetcoach. Nachten doorgewerkt om alles af te hebben voor de deadline, die ik vanwege de vertraagde zending van het examen, extra snel moest doen.

Vervolgens blijk ik een 5 te hebben gekregen omdat ik 25% van het examen, gaande over het ondernemingsplan, niet voldoende zou hebben gemaakt. Vervolgens heb ik inzage gevraagd in de uitwerkingen, omdat ik de overtuiging heb dat ik 75& van het examen goed heb afgelegd.

Nu wordt ik heel onvriendelijk behandeld door Laudius. Ik mag geen inzage, alleen als ik naar het kantoor van Venlo kom voor een afspraak!! Nouja zeg, ik woon in Purmerend, dat ligt in het Noorden van Noordholland!! En werk fulltime, dus niet echt een service.

Nu wederom gevraagd om mij schriftelijk inzage te geven, en wel binnen een week! Ben zeer benieuwd, hier klopt namelijk iets echt niet. En ik laat het er niet bij zitten!!

Heeft iemand nog meer van deze ervaringen met Laudius??

Grtz
Brigitte

B
Was deze beoordeling nuttig? 3 1

Brigitte op 09 November 2013

Nee, het is niet gebruikelijk bij onderwijs op afstand.
Juist omdat dan de locaties te ver zijn voor en je dat redelijkerwijs dus niet kunt verlangen van een student.
Ik ga ervan uit dat er een oplossing komt, want dit is absoluut iets waar ik mij in ga vastbijten. Zowel het feit dat je 75% van het examen goed afleggen niet betekent dat je een voldoende krijgt, als het moeizaam inzien van de examens.
Laudius houdt er "natte vingerwerkbeoordelingen" op na, en geeft niet op haar examens aan dat het ene onderdeel hoger scoort dan het andere. Deze informatie hoor je wel te krijgen. En Laudius vergelijken met een universtiteit is niet één, maar twee bruggen te ver. Van een universiteit/hbo kan ik mij de eisen voorstellen, maar niet van een thuisstudieclubje als Laudius.

Toch dank voor je info.

Brigitte

Brigitte op 09 November 2013

Ohja: En nee, als je een heel ondernemingsplan moet schrijven zijn 10 dagen niet lang genoeg, ook al heb je wel al je huiswerk gemaakt. Tenzij er van te voren wordt aangegeven dat je dat moet doen, maar dat is niet zo. Er wordt juist gezegd dat je huiswerkopdrachten ingebracht kunnen worden in je examen. Nou die had ik allemaal. En die waren inhoudelijk grotendeel goed, maar stonden niet in een gewenst sjabloon.. Let op he, ik heb opdracht A t/m C helemaal goed en van D dus zeker de helft goed. Dat kan nooit resulteren in een 5!

Groet
Brigitte

Brigitte Wendelgelst op 10 November 2013

Beste Drenth,
Ja, precies, dat is nou juist mijn punt. Ik vind dat,wanneer het ene onderdeel zwaarder wordt beoordeeld dan het andere dit duidelijk aangegeven dient te worden op een examen. Dit is dus niet gebeurd. Laudius geeft in haar studie aan dat de laatste 5(van de 24) lessen gaan over het starten van je eigen budgetcoach- praktijk.Dit om je voor te bereiden op een eventueel ondernemingschap. Dat vond ik goed, nuttig en leuk. Als je voor jezelf wilt beginnen. Maar dat juist het onderdeel van het examen dat het zwaarst wordt beoordeeld over deze 5 hoofdstukken gaat, vind ik disproportioneel. Je doet een cursus Budgetcoach, niet een cursus "start je eigen bedrijf"....! En dat men mij dan ook nog verplicht naar Venlo te komen om mijn examen in te zien vind ik meer dan klantonvriendelijk, ik vind het onbehoorlijk. Het lijkt er op dat Laudius de discussie met mij niet aandurft en op deze manier probeert mijn kritiek te ontwijken. De vraag rijst bij mij dan ook op of dit niet een manier is om een discutabele, en wellicht onrechtvaardige, manier van het beoordelen van examens voor de cursist verstopt te houden.

Gladys op 09 Juni 2014

Beste Brigitte,voor alle BS en uitvluchten van Laudius die u aanhaalt is slechts 1 verklaring: Geen enkel zogezegd dilploma is erkend of ook maar iets waard...Dus jebent net als ik in de zak gezet.En ik heb nog wel 2 cursus besteld en doorlopen.Wat me im en bij de 600 euro kost.Maar dat hoor je allemaal pas achtetaf...

Drenth op 09 Juni 2014

Hoi,

Je hebt bij laudius altijd 10 dagen de tijd voor een examen (lijkt mij ook meer dan voldoende, als je het vak bestudeerd hebt). Verder wil ik je gerust stellen over een inzage, dat is altijd normaal bij onderwijsinstituten dat dit op locatie gebeurd, zelf bij hbo en universiteitsonderwijs. Ik studeer zelf aan de universiteit en ik moet altijd naar locatie komen om dan het examen in te zien. Ik kan mij echter wel voorstellen dat dit erg vervelend is als je ver weg woont. Hopelijk vindt je snel een oplossing.

Groetjes

Drenth op 09 Juni 2014

Hoi Brigitte,

De laatste opmerking m.b.t. de vergelijking universiteit, thuisstudieclubje laudius deed ik meer om aan te geven dat in alle lagen van onderwijs je naar locatie toe moet. Ik heb bij wel meer 'thuisstudieclubjes' naar locatie gemoeten voor een inzage. Voor mij dus niks vreemds. Of je het hier mee eens bent is dan natuurlijk weer heel wat anders, ik kan mij voorstellen dat je dit irritant vindt, voornamelijk omdat het dus afstandsonderwijs is en je dan voor een inzage op locatie moet verschijnen.

Drenth op 09 Juni 2014

Hoi Brigitte,

Ik heb geen ervaring met cursus budgetcoach. Bij mijn cursussen mocht ik absoluut geen huiswerkopdrachten inbrengen of teksten erin verwerken die uit de stof/huiswerkopdrachten afkomstig waren. Dit verschilt dus per cursus blijkbaar. Zoals je het voorschets is er dan iets verkeerd gegaan m.b.t. de puntentelling.

Christa op 04 Januari 2015

Volgens mij is Drenth van Landius!

Reageer op deze review
Beoordeling 
 
3.5

Helemaal eens met onderstaande review! Los daarvan blijkt dat er achteraf, indien het geld wel terug gestort zou worden als je een kwalitatieve reden zou hebben, ook nog eens 19.50 aan administratie kosten wordt ingehouden.. Hoe dan ook ben je dus geld kwijt als je niet tevreden bent. Sowieso 19.50 en waarschijnlijk je hele cursusbedrag..

A
Was deze beoordeling nuttig? 2 2

Drenth op 09 November 2013

Ook hier heb ik zelf geen problemen mee gehad. Ik heb een cursus besteld (nadat ik een cursus afgerond heb bij hun) en ik hoefde helemaal geen administratiekosten te betalen, zelfs niet eens verzendkosten. Ik heb dit ook in september 2013 gedaan. Heel apart.

Reageer op deze review
Beoordeling 
 
3.5

Wat niet duidelijk vermeld werd op de website is dat deze studie duidelijk gericht is op ZZP'ers. In bijna elke les komt een huiswerkopdracht voor waarbij je een stukje moet schrijven over of voor je eigen bedrijf. Als je geen eigen bedrijf hebt is dit dus superirritant, want dan moet je maar dingen gaan verzinnen. En dan vind ik eigenlijk niet kunnen bij een goede thuisstudie.

Daarnaast duurt het heel lang voordat je het ingezonden huiswerk terugkrijgt. Laudius zelf zegt op de website: "tuderen op je eigen tempo". Maar dat is absoluut niet aan de orde. Na een mailwisseling met de klantenservice kwam ik erachter dat een docent 10 werkdagen heeft om één les na te kijken (twee weken dus). Maar zelfs daar houden ze zich niet aan.
Een volgende mail, wanneer ik mijn nagekeken huiswerk dan kon verwachten, leidde tot helemaal geen reactie.

Deze cursus telt 28 lessen, en ik begin zometeen aan les 20. Ik dacht deze cursus mooi te kunnen doen in de twee maanden dat ik vrij ben. Nou vergeet het maar, niet met Laudius. Ik heb nog helemaal niets gehoord van de docent.

En dat kost je dan bijna 600 euro. Knap geregeld van Laudius is natuurlijk dat met al dat wachten op de docent de 14 dagen op proef voorbij zijn en ik wel kan fluiten naar mijn geld, zelfs als ik het terug zou sturen.

Ik heb veel betere ervaringen met Studieplan en met LOI, dus ik raad iedereen aan om vooral NIET met Laudius in zee te gaan.

A
Was deze beoordeling nuttig? 5 0

Brigitte Wendelgelst op 10 November 2013

Ja, dit is heel herkenbaar. Ik heb een soort gelijke ervaring.
Zie mijn review hierboven!

Reageer op deze review
6 resultaten - getoond 1 - 6

Veelgestelde vragen

Wordt een Laudius diploma erkend?

Een groot aantal Laudius opleidingen en diploma’s wordt in Nederland erkend door bedrijven en overheidsinstanties. Laudius leidt ook op voor veelgevraagde landelijk erkende diploma's. Om te controleren of een diploma door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wordt erkend, kun je terecht in de registers van het Ministerie. Voor de erkenning door de diverse beroepsbranches kun je navraag doen binnen de branche of bij de branchevereniging.

Is Laudius telefonisch bereikbaar?

Je kunt Laudius bereiken op het nummer 088 939 3900, maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Laudius informatie

Foto's

Laudius

Algemene informatie

Telefoonnummer
088 - 93 93 900
Afhalen mogelijk
nee