Besparen op noodzakelijke aankopen

besparen

Hoewel het ideaal zou zijn als iedereen een bepaald bedrag aan spaargeld opzij zou kunnen zetten om onverwachte kosten binnen het huishouden te kunnen dekken, is dit in de praktijk vaak niet het geval. Hierbij maakt het overigens niet uit of je een groot gezin hebt, met een partner een woning deelt of alleenstaand bent. Natuurlijk kun je er veel aan doen om jouw vaste lasten en andere kosten te verlagen. Maar ergens houdt het op. Hoe zorg je ervoor dat je noodzakelijke items toch zo goedkoop mogelijk kunt aankopen wanneer het nodig is?

Ervaringen van anderen en kortingen

Zaken zoals zorgverzekeringen vergelijken, ieder jaar weer jouw contracten voor verzekeringen onder ogen nemen en op zoek gaan naar scherpe tarieven voor zaken zoals internet en telefonie, is een must. Ook bij het bekijken van mogelijkheden om bijvoorbeeld voordelig op vakantie te kunnen gaan met een laag budget is er veel voordeel te behalen met het bekijken van de ervaringen van anderen. Onderzoek wijst uit dat er flink op kosten kan worden bespaard met het jaarlijks onderzoeken van de tarieven en aanbiedingen voor deze lasten. Eenmaal per jaar kun je wisselen van aanbieder van jouw zorgverzekering. Maak hier handig gebruik van. Maar denk ook aan het zorgverzekering vergelijken en het bekijken van extra voordelen zoals het gratis meeverzekeren van kinderen voor de zorg en de uitvaart. 

Tweedehands kiezen

Wat betreft het kopen van witgoed, meubels en andere grote uitgaven heeft het zeker zin om je keuze te baseren op reviews van degenen die een bepaald item eerder hebben gekocht. Zo ontdek je de voor- en nadelen van bijvoorbeeld een bepaalde wasmachine. Bekijk ook de mogelijkheden tot het goedkoop extra verzekeren van witgoed. Zo heb je bijvoorbeeld recht op vervanging en reparatie zonder kosten. Tegenwoordig kun je zelfs goedkoop een abonnement afsluiten op een wasmachine! Kies voor showmodellen of ga op zoek naar een tweedehands vervanging van jouw wasdroger of stofzuiger bij het defect gaan van een apparaat. Showmodellen en 'zo goed als nieuw' items worden in de meeste gevallen nog steeds geleverd met een goede garantie. 

Vraag rond

Iedere plaats heeft tegenwoordig wel een eigen marktplaats. Schroom dan ook niet om een vraag te stellen op de website of op Facebook wanneer je op zoek bent naar een bepaald artikel. Zo kun je voor een fractie van de reguliere prijs een dure aanschaf doen. Maakt het je niet uit of jouw nieuwe vaatwasser of stofzuiger een krasje heeft? Bekijk dan waar je in de buurt een outlet kunt vinden van winkels als CoolBlue. Hier schaf je artikelen aan die wat schade hebben, maar wel goed functioneren, of koop je spullen die tijdens het transport wat schade hebben opgelopen. Zo shop je zo voordelig mogelijk!

Anderen bekeken in dezelfde categorie:

Er zijn geen nieuwe items gevonden