Bax Shop

www.bax-shop.nl
 
4.7 (55)
Baxshop

Bax Shop is de goedkoopste webwinkel voor DJ's, producers en muzikanten en biedt u altijd de laagste prijs garantie. Bax Shop is specialist met alles op het gebied van Licht, Geluid, DJ Gear, Audio/Video. De webshop is volwaardig Thuiswinkel.org lid en biedt u altijd de laagste prijs garantie. Bax bestaat al vele jaren en heeft in die tijd een goede naam opgebouwd.

Bax Shop betrouwbaar?

De webwinkel van Bax-Shop bestaat al geruime tijd. U kunt vertrouwd bestellen met de gebruikelijke betaalmogelijkheden bij Bax Shop! De shop heeft het thuiswinkelkeurmerk en voldoet daarmee aan strenge eisen. Vele Nederlandse en Belgische consumenten schaffen hun apparatuur al jaren aan bij Bax. ook in Duitsland is de webshop al geruime tijd actief en ook daar wordt veel DJ-aparatuur online aan de man gebracht.

55 Bax Shop reviews

 
(9)
 
(4)
 
(9)
 
(9)
 
(24)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Extra info
Welk(e) product(en) (of dienst) heeft u besteld?
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

Super slechte service

Beoordeling 
 
4.3

Wij hebben een rookmachine in de B-stock gekocht en deze bleek kapot en niet compleet. deze retour gestuurd en nu zeggen ze dat hij niet stuk was en dat ik 50,= moet betalen voor ik hem terug krijg. Nog nooit zo slecht geholpen door een bedrijf. Ik heb meer dan 7 keer gebeld en lang in de wacht gestaan waarna nog geen oplossing. En beloftes dat ze er op terug komen en je word gewoon niet terug gebeld. Voor ons nooit meer BAX-Shop

Besteld product
Rookmachine
ME
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Waardeloze klantenservice

Beoordeling 
 
1.0

Klantenservice niet of nauwelijks te bereiken. Deze is echt WAARDELOOS.
Er komt enkel een beetje schot in de zaak indien je dreigt met een slechte review te plaatsen.
Nu heb ik lang genoeg geduld gehad.
Na 4 weken te klungelen met mijn bestelling.
Sturen ze gewoon credit nota. Ook al vroeg ik om gewoon mijn bestelde goederen zo snel mogelijk te leveren.
Waarschijnlijk zal het terugbetalen ook al een ramp worden.
Volgens mij lezen de mensen van de KLANTENDIENST gestuurde e-mails maar half of niet...
Als je deze horror en frustratie wil vermijden. Bestel ergens anders ..

P
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Service 0.0

Beoordeling 
 
2.0

Besteld in november 2018 en in maart 2019
S32 niet geleverd en cat5 kabel defect.
Vele beloftes maar nakomen vergeet het maar.
E-mails worden laat met standaard zinnen of niet beantwoord.
Telefonisch zijn ze al helemaal niet bereikbaar.
NIET BIJ BAX BESTELLEN DUS

MB
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

echt niet tevreden

Beoordeling 
 
2.8

Ik wacht al 3 maan op mijn bestelling maar nog steeds niets ontvangen. Ik stuurde al een drietal mails waarop ik pas weken later antwoord kreeg met valse beloftes. Echt niet tevreden!

K
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Waardeloze klantenservice

Beoordeling 
 
1.0

Heb nu al meerdere keren op verschillende dagen de klantenservice gebeld. Altijd is het druk en altijd is de wachttijd meer dan 20 minuten. Goed filter zo! :/ Als je dan vasthoudend bent en eindelijk iemand (na 45 minuten) aan de lijn krijgt dan belooft men ook dingen die vervolgens niet kloppen. t Is echt heel erg slecht. Niet gewend van BAX. Wel weet ik dat een bedrijf op deze manier naar de kl*&e gaat! Jammer! BAX DOE ER IETS AAN!

G
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Belachelijke klantenservice

Beoordeling 
 
1.5

Levertijd van 3 maanden.
Ik had een product besteld wat aanvankelijk binnen 3 weken geleverd zou worden. Geen probleem, even wachten kan wel. Na een maand nog niks, ook geen bericht of wat dan ook, dus ik erachter aan mailen en bellen, met als antwoord: nog een weekje meneer. Nog een maand ging voorbij, niks gehoord van bax-shop zelf. Weer erachter aan, en maar weer langer wachten. Uiteindelijk na 3 maanden de helft van de bestelling binnen en het product wat in de eerste instantie gelijk geleverd kon worden was niet meegeleverd. Ik was hierdoor best pissed en vroeg op een oplossing van hun kant en een eventuele vergoeding voor het EXTREEM lange wachten. Dit verzoek is genegeerd. Zeer slechte communicatie!!!!!

J
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Slechte service en belachelijks slecht bereikbaar.

Beoordeling 
 
2.5

Nadat ik een beginnersboek voor mondharmona had besteld kwam ik erachter dat ik niet de juiste harmonica had voor dit boek. Dus na een half uur nog even snel de juiste harmonica besteld. Direct een mailtje gestuurd om te vragen of hier 1 bestelling van gemaakt kan worden en dat dus eenmaal de verzendkosten teruggestort kunnen worden. Hier kreeg ik geen gehoor op.
Het boek was al snel binnen maar de harmonica bleef maar op zich wachten. Dus weer een mail om te vragen waar de harmonica bleef, deze was immers op voorraad en zou dus de volgende dag op de mat moeten liggen. Tussendoor heb ik nog 2 keer geprobeerd te bellen, maar na meer dan EEN UUR in de wacht heb ik dit opgegeven. Na 4 dagen kreeg ik een mail terug. De harmonica kon nog niet geleverd worden omdat hier (ongevraagd) een gratis sleutelhanger bijgeleverd werd. deze sleutelhanger kon pas in week 20 geleverd worden, dus de gehele bestelling zou dus pas in week 20 geleverd worden. Het is nu week 6 !
Na weer een mail over een mogelijke nalevering van de sleutelhanger zou de mondharmonica dan toch opgestuurd worden en had ik deze gisteren moeten ontvangen. U leest het goed...moeten ontvangen. Dus niet. Ik heb wel netjes een mail ontvangen met daarin uitleg dat ik de verzendkosten niet terug kan krijgen omdat de bestellingen niet samen verstuurd konden worden. Iets dat volgens mij niet mijn probleem is wanneer Baxmusic ervoor kiest om een niet leverbaar gratis product mee te leveren, waar ik zelf helemaal niet om heb gevraagd en zo de bestelling dus 14 weken te vertragen !
Belachelijke gang van zaken.
Ik bestel hier nooit meer.

JO
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Geen levering, niet bereikbaar, foute trackingcode

Beoordeling 
 
3.8

Beste bax-shop,

Ik kreeg een melding van u dat er technische problemen zijn bij dhl.

Dat daarom mijn trackingcode niet bekend is en mijn pakket daarom afgelopen zaterdag niet is geleverd.

Echter ik heb zojuist telefonisch  contact opgenomen met DHL
Ze hebben het nagevraagd echter er is geen storing bekend bij DHL betreffend baxshop 


Graag opheldering hierover

Echter geen reactie 4 dagen reactietijd op mail wordt gegevens.
Telefonisch contact proberen te krijgen, wegens extra drukte lange wachttijden, terwijl ik
in de ochtend al om 09:00 aan de telefoon hing.

M.v.g

Cor de Visser
Oss

CD
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Belachelijk slechte service bij BAX

Service 
 
1.0

In september 2018 bovenstaand artikel gekocht. Na 3 maanden defect. Moest opgestuurd worden ter reparatie. Na 4 weken nog geen reactie. Geen status update.

Helpdesk is niet te bereiken. Drukt zogenaamd. Op mail wordt niet gereageerd en ook wordt er niet terug gebeld. Twee keer naar Bax toegereden om verhaal te halen, maar ze doen niks voor de klant. Alleen maar geld vangen. Ik heb hier voor een kapitaal gekocht de afgelopen jaren, maar ze laten de klant voor 90 euro gewoon stikken. Leidinggevende heeft nog niet het lef om mij te bellen of ter plaatse te woord te staan.

Wat een waardeloos bedrijf is het geworden. Ik ga hier niks meer halen. Ga wel naar de concurrent waar ik wat meer betaal maar betere service heb.

WV
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Hele slechte klantenservice!

Beoordeling 
 
1.0

Hele slechte klantenservice!

P
Was deze beoordeling nuttig? 2 1
Reageer op deze review

MillieuOnbewust

Beoordeling 
 
5.0

Ik heb moeite met het weinig milieu bewust zijn van Bax Music. Ik ben er al jaren vaste klant en bestel er zeer regelmatig. Over het assortment, de prijsstelling en de levertijd kan ik kort zijn. Niets dan lof. Nog nooit iets verkeerds geleverd gekregen. De Prijzen zijn dik in orde en als de levertijd niet gehaald kan worden, krijg je daar bij de bestelling al melding van. Prima dus. Voor die onderdelen verdienen ze m.i. een dikke 9.
In het verleden echter heb ik ze met het oog op het milieu al vaker aangesproken op hun bijzonder milieu-on-vriendelijke verpakkingsmethode. Het betreft hier die ellendige plastic -luchtgevulde- kussentjes, die vooral goed kunnen worden meegenomen door de wind en dan letterlijk overal terecht kunnen komen en zo hun bijdrage leveren aan de z.g. Plastic soep.

Bij de laatste, door hen gevraagde, beoordeling heb ik ze dat in het begeleidend schrijven. weer eens nadrukkelijk laten weten. De beoordeling kende 5 punten en ik heb ze beschreven dat hun milieu-benadering hen de 5e ster kostte, en heb toen 4 sterren toegekend.

Hieronder een copie van hun banale antwoord en mijn reactie daarop.

Antwoord van Bax Music:

Beste Dhr. Paul Nielen,

Mijn excuus voor de late reactie, het is momenteel drukker dan normaal waardoor we later reageren dan je van ons gewend bent.

Het voorbereiden van bestellingen is een geautomatiseerd proces, wij kunnen hier dus moeilijk van afwijken. Bovendien zetten we de plastic kussentjes erbij, omdat de postbezorgers niet altijd zorgvuldig omgaan met pakketten.

Als je wilt zou je de gewenste producten kunnen kopen in ons filiaal, kan je ook gelijk een lekkere koffie drinken!

Ik hoop dat alles duidelijk is, zo niet hoor ik het graag.

Ik wens je alvast een fijne jaarwisseling toe.

Met vriendelijke groet,

Raoul | Bax Music

Olympiastraat 2-4
4462 GG Goes

Mijn antwoord daarop:

Beste Bax Mensen,

Sorry hoor, wat een slap antwoord. Jullie vragen toch om klant beoordelingen Wel, dan scoort dit antwoord wel bijzonder slecht.
Ten eerste Houdt je mij voor onnozel of zo. Alsof ik niet zou kunnen begrijpen Waarom er vulmateriaal in verpakkingen zou worden gebruikt.
Ten Tweede ( eigenlijk nog slapper.) " Het is een geautomatiseerd proces, we kunnen hier dus moeilijk van afwijken".
Potverdrie, wie is hier de baas, De machine of de mens die hem besteld c,q bedient.
Heel veel van jullie toeleveranciers uit het "zo vervuilende" verre oosten weten al lang hoe het hoort. Die gebruiken gewoon papier, karton en proppen.
Het is wel lekker bijdehand om het er iedere keer mee eens te zijn, dat er wat moet gebeuren, als het onderwerp milieu op TV verschijnt.
Klinkt natuurlijk wel cool zo op je luie stoel.
De rotzooi die jullie in de verpakking gebruiken is de rottigste zooi EVER. Het is (mits niet lek ) zo licht als een veertje en waait vanaf de stort zomaar overal heen
Heb je überhaupt ooit wel eens acht geslagen op de inmiddels vaak genoemde plastic soep in de oceanen, en hoe dat plastic daar komt
Het voorgestelde alternatief was om maar naar het filiaal te komen. Ik woon in Steenwijk. Reken zelf maar uit hoeveel brandstof ik zou hebben verstookt
Voor een retourtje Amsterdam. En dat dan voor één drumkruk.
Door dit waardeloze antwoord trek ik er weer een beoordelingsster van af en plaats deze brief op FaceBook.

Nog een fijn nieuw jaar gewenst, maar niet namens de vissen. Die zijn thans boos op jullie.
Paul Nielen

Van de 5 punten houden ze er m.i. dus nog maar 3 over.
Een bedenkelijke zaak


PN
Was deze beoordeling nuttig? 1 4
Reageer op deze review

AchterBAX en een Puinhoop

Beoordeling 
 
4.0

BAX SHOP is niet meer............
Jaren lang klant geweest en ook tevreden maar nu ben ik er HELEMAAAAAL klaar mee! Klanten lokken met levertijden v 3 dagen en na meerder telefoontjes met minstens een 1/2 uur wachttijd en ook false beloftes zag ik op de site de levertijden veranderen naar meer dan 6 weken en natuurlijk al betaald om dan ook nog te moeten bedelen om terugbetaling wat weer 14 dagen duurde. De concurrent kon binnen 2 dagen uit Z Duitsland leveren! De laatste keer een gitaar besteld en deze was na 3 dagen binnen maar deze was dramatisch slecht en beschadigd op zeker 7 punten dat hij nooit meer te gebruiken was. Na een 1/2 uur wachten werd mij aangeraden om foto's te maken en op te sturen en als tegemoet-koming zou ik hem waarschijnlijk gewoon kunnen houden en 2 dagen later een nieuwe krijgen. Jammer dat ik de foto's niet hier kan laten zien. Omdat ik niets meer hoorde weer gebeld, 2 x 20 minuten gewacht om weggedrukt te worden . De 3e keer gelukt na 50!!!! minuten wachten om te horen dat de afspraak van ene Martijn niet deugde en alsnog een terugzending vereist was. Heb direct om terug betaling gevraagd wat ook nog 10 dagen duurt..........KORTOM NOOOOOOIT MEER!!!!!!!!

PC110002
PC110009
PC110019
MR
Was deze beoordeling nuttig? 4 0
Reageer op deze review

bestelling betaald maar nooit ontvangen...

Beoordeling 
 
1.0

Na jarenlang zonder problemen bij Bax besteld te hebben, ben ik nu mijn centen kwijt, ondanks PayPal. Bax beweert verzonden te hebben via Bpost, ik heb nooit iets ontvangen. Het duurde -in tegenstelling tot vroeger- ook heel lang voor ik antwoord kreeg op mijn mails, ze zouden onderbemand zijn. Spijtig dat hun service zo achteruit gaat.

B
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Waardeloze aftersales

Beoordeling 
 
3.0

Fender gitaar gekocht met koffer. In de doos zit een heel andere gitaar dan getoond op de foto's bij de productbeschrijving. De vraag: alles terugsturen of alleen de gitaar indien alsnog de juiste geleverd kan worden. Per e-mail foto's gestuurd van wat het had moeten zijn en wat er geleverd was naar de helpdesk. Geen enkele reactie. Vervolgens gebeld: de wachttijden zijn 2x zo lang als aangekondigd. Resp. 0,5 en 0,75 uur. De Fender specialist zou terugbellen. Niet gebeurd. Weer gebeld: Mag je het verzendlabel 2 keer uitdraaien en op de beide dozen plakken of raakt het logistieke systeem in de war als 2 keer dezelfde barcode voorbij komt ? De medewerker heeft er geen flauw idee van. Is het retourformulier hetzelfde als de email ? waarom heet die email dan "verzendformulier DHL" Uiteindelijk de hele zooi in 1 doos opgestuurd. Had graag de goede gitaar alsnog gehad maar bij deze amateurs koop ik niets meer.

Besteld product
Gitaar
JV
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Extreem lange wachtijden telefoon

Opzicht nooit problemen met Bax .
Maar om nou iemand meer als 30 min te laten wachten aan de telefoon ,
We hebben maar opgehangen .
Ik bedoel het is begrijpelijk dat het in deze tijden drukker is ,maar een goed bedrijf springt daar op in en zorg voor beter bereik .

C
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review

onbeschoft en 3 weken te laat

Beoordeling 
 
1.0

Geachte

Allereerst wil ik de deellevering van de behanger x32 compact-TP touring pack per direct annuleren en zo snel mogelijk mij geld teruggestort zien!

Ik zal de tafel via Thomann bestellen, die mij wel een leverdatum kunnen garanderen. In de toekomst zal ik ook mij overige producten bij hen bestellen omdat ik dan in elk geval zekerheid heb over de leverdatum.

De X32 zou aanvankelijk gisteren worden geleverd. Nadat de tafel niet geleverd was, heb ik zelf contact moeten opnemen met BAX. Dat vind ik al niet de juiste manier. Wanneer een bestelling is vertraagd, zou het chique zijn als ik daar een bericht over zou ontvangen. Het zou niet zo moeten zijn dat ik daar zelf achteraan moet gaan bellen.

Ik had de geluidstafel gisteren nodig voor een theaterproductie. Ik heb de tafel ook vandaag, morgen, zaterdag en zondag en geheel de volgende week nodig. Omdat ik vandaag te horen krijg dat ik de tafel op zijn vroegst in week 46 kan verwachten, moet ik gedurende 2 weken een geluidstafel inhuren ten koste van 460 euro ex. btw.

Als ik vervolgens naar BAX bel om te vragen of ik meer duidelijkheid kan krijgen over de leverdatum, krijg ik te horen dat dat niet gaat. Dat wil ik nog best begrijpen. Maar ik begrijp niet waarom de jongen met wie ik spreek, zichzelf de vrijheid geeft om mij te tutoyeren en bij het begin van elke nieuwe zin, me bij mijn voornaam aan te spreken. Blijkbaar neemt BAX haar clientèle niet heel erg serieus, ook niet in het geval een bestelling 3 weken op zich laat wachten.

De laatste druppel was het feit dat uw medewerker blijkbaar aan de hand van mijn telefoonnummer zowel mijn naam als mijn bestelling wist te achterhalen. Ik had me in elk geval nog niet voorgesteld en mijn bestelling doorgegeven. Dit terwijl ik keer op keer bestel zonder me als klant in te schrijven. Ik had al begrepen dat ik een dossier heb en dat al mij bestellingen daar netjes in worden bijgehouden, bewijze het feit dat elke bestelling met hetzelfde klantnummer wordt geleverd. Maar ik wil u, misschien ter overvloede, melden dat ik niet wil worden ingeschreven als klant en ook niet wil dat u mijn gegevens en bestelgeschiedenis opslaat.

Ik ga ervan uit dat de bestelling zo spoedig mogelijk wordt geannuleerd en dat ik mijn geld zo snel mogelijk teruggestuurd krijg.

met vriendelijke groet,

I
Was deze beoordeling nuttig? 3 0

Anoniem op 06 November 2018

Zelfde probleem hier momenteel. Ook aan het wachten op een bestelling welke bij andere leveranciers allang weer op voorraad is. Word aan t lijntje gehouden en telkens beloven ze n nieuwe levertijd en steeds komen ze die niet na.

Anonymous op 08 December 2018

Same thing here. I have ordered some cables that were in stock and I would supposedly pick them from their shop the next day. Nothing, I emailed them and its been two days without a reply.

I have ordered multiple items from Bax-Shop in the past and did not had issues when ordering pricy items. I have noticed though that for low price items they tend to delay.

I also thing that a customer support that will not return the reply in 24 hours is completely unacceptable.

I will consider thomann.de for my next purchase, till today they were always on time for me.

Sorry Bax-Shop second time you left me hanging. I think people need to know this.

Reageer op deze review

Geen aankoop na bezoek winkel

Service 
 
2.0

Vol enthousiasme naar Bax Shop in Rotterdam gegaan voor aanschaf van een Zoom R24. Ben daar helaas geholpen door iemand die van het product niets af wist. Ook werd ik niet doorverwezen naar iemand die er dan wel iets van af zou weten. Weet dan niet zeker of het product me gaat bevallen. Even kort gesprek gehad over de 60 dagen niet goed terug garantie. Is het product na 14 dagen defect dan is een retour in deze niet meer mogelijk??????? Binnen 2 maanden defect..... Juist dan zou mijn vertrouwen als klant in het product zo ver gedaald zijn dat ik het niet meer hoef te hebben. Als je ook maar iets van een gesealde verpakking hebt geopend krijg je niet meer het volledige bedrag terug. Volgens mij ook niet bij de webshop. Aangezien je voor alles tegenwoordig wel een schaar nodig hebt is dat al gauw zo. Volgens mij sealen ze het zelf gewoon weer dicht en verkopen het als nieuw. Pas als een product gebruikerssporen heeft zullen ze het als B-Stock aanbieden (en natuurlijk is het dan zeker terecht dat je niet het volledige bedrag terug krijgt) Afijn.... het was mij duidelijk dat de gehele verantwoording bij de klant komt te liggen. Kwam in ieder geval niet geruststellend over. Ach.... ik had er al geen zin meer in. Heb mijn handen omhoog geheven van... ach ja.... en ben weer huiswaarts gegaan. Zal bij Bax Shop nooit iets kopen.

R
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

troep winkel

Beoordeling 
 
2.8

niks bestellen hier leveren te laat . slechte service slechte shop

R
Was deze beoordeling nuttig? 0 0

Erik op 30 Augustus 2018

Nou Rodney, daar hebben we wat aan...

Rodney op 30 Augustus 2018

Jij áls in wij ..wie ben jij voor wie spreek je

Erik op 30 Augustus 2018

Iets meer info over hoe een wat je hebt besteld zou wel handig zijn.

Reageer op deze review

bax shop slechte sevice

Beoordeling 
 
1.0

slechte service bij bax shop . heb er een hoofdtelefoon besteld , bij retour aanvraag leggen ze alles bij de klant en hulp hoef je niet te verwachten van ze .
zit nu met een hoofdtelefoon waar ik niks aan heb

J
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Waardeloos bedrijf

Beoordeling 
 
2.5

Waardeloos bedrijf, maken fouten met bestelling, bellen sta je 20-30 minuten in de wacht, e-mails geen reactie, klachten oplossen kennen ze niet. Wacht al weken en tig belletjes, email op een terugbetaling. Koop hier nooi meer.

Besteld product
diversen
E
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review
Lees meer reviews

Bax Shop informatie

Foto's

PC110002
PC110009
PC110019