NTI

www.nti.nl
 
2.7 (17)
NTI

NTI Opleidingen bestaat al meer dan 65 jaar. De afkorting N.T.I staat voor het Nederlands Talen Instituut en biedt een breed scala aan thuisstudies aan. Studenten wordt de keuze geboden uit een volledige NTI thuisstudie of uit een deels klassikale NTI opleiding. De opleidingen van het NTI zijn praktijkgericht en worden als thuisstudie of gedeeltelijke thuisstudie aangeboden. Net als andere online opleiders zoals Laudius en LOI, bestaat het NTI al vele jaren en heeft in die tijd een goede naam opgebouwd als het aankomt op kwalitatieve thuisstudies.

De studies van NTI opleidingen:

 • Cursussen
 • Trainingen
 • NTI MBO opleidingen
 • NTI HBO opleidingen
 • Masteropleidingen

17 NTI reviews

9-10 punten
 
(1)
7-9 punten
 
(0)
5-7 punten
 
(1)
3-5 punten
 
(4)
1-3 punten
 
(11)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Beoordeling 
 
1.3

Ik heb een hoop punten dus laat ik maar beginnen met het begin van mijn studie.
- Ik heb een paar vrijstellingen aangevraagd die na een paar keer bellen pas werden goedgekeurd. Mijn studie duurt 1 tot 3 jaar maar mijn vrijstellingen golden maar tot halverwege het eerste jaar. Dit wist ik niet, ben ik ook niet van op de hoogte gesteld maar ik mocht mooi wel betalen.
-Een groot deel van mijn boeken werd later geleverd. Dit was voor mij niet per se een probleem, wat wel een probleem was is dat mijn stagewerkboek maar niet binnen kwam waardoor ik direct een studievertraging heb opgelopen.
-De online leeromgeving is zo onduidelijk dat ik 2 weken bezig ben geweest met het uitvogelen van de volgorde van mijn studie en de vereisten om te kunnen beginnen met mijn stage. Ook staan er extreem veel spellingsfouten in en word er verwezen naar een filmpje terwijl er een tekst staat en andersom.
-De toets-stof is letterlijk uit het boek overgenomen en bieden geen context waardoor het moeilijk is om juist antwoord te geven.
-Verandering van een keuzevak kost onredelijk veel geld (300+ euro, meer dan 2x het maandelijkse schoolgeld)
Nu het grootste probleem.
-Ik wil van stage veranderen vanwege financiële redenen. Mijn eerste stage verliep soepel, mijn tweede stage is na 3 weken nog niet eens naar mijn stageadviseur gestuurd om een kennismaking te regelen waardoor mijn contract 2 maanden is uitgesteld. Ik rekende op deze stage en doordat het maar uitgesteld word heb ik geen inkomen, kan ik geen herkansingen doen en kan ik het lesgeld niet betalen. De NTI ziet hier de ernst niet van in en ik krijg verschillende antwoorden. Mijn stageadviseur wist tot vandaag nog niet eens dat ik een wijziging heb aangevraagd. Mijn stagebegeleider krijgt te horen dat er een hoop telefonisch geregeld kan worden en ik krijg zelf alleen maar te horen dat ik het moet afwachten.
Ik ben vast wat problemen vergeten maar het is erg duidelijk dat ze je alleen maar geld willen aftroggelen en je studie zo lang mogelijk willen laten doorgaan. Ik had dit binnen een jaar kunnen afronden, daar heb ik de NTI voor gekozen.
Ik raad het sterk af om hier een studie of cursus te beginnen.

M
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Hbo veiligheidsbeleid en beleving

Service 
 
1.0

Ik had wel een positief beeld van het NTI, maar na mijn laatste studie is dit beeld echt compleet veranderd. Mijn paper word niet nagekeken door de mentor, gezien mijn schrijfwijze niet op het gewensde niveau zou zijn en er is geen enkele ondersteuning, eigen spellings-en grammaticaboekje NTI gebruikt en paper is overeenkomend met andere papers binnen NCOIgroep? Bij uitvraag naar examenondersteuning en informatie van het andere onderdeel, zeggen zij van ga maar vragen verzinnen! Heb het idee dat ze niet willen dat je slaagd of je meer weg willen jagen. Gaat over beleid zeg maar? Studietijd zit er bijna op, even bijbetalen!

V
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Hbo rechten

Beoordeling 
 
1.0Hele slechte ervaring met NTI. In verband met verhuizing heb ik binnen de 14 dagen bedenktijd laten weten dat ik mij wil uitschrijven voor de studie. Nu moet ik 40% van het hele collegejaar betalen, omdat ik op 18 oktober telefonisch contact gehad en volgens het NTI die dag ben ingeschreven, terwijl aan de telefoon is besproken dat ik 1 november zou gaan starten. Nu doen ze er alles aan om toch het collegegeld te laten betalen terwijl ik nog geen enkele les heb gevolgd en geen enkel boek heb gebruikt, alles is ongebruikt en ik heb keurig netjes binnen de 14 dagen bedenktijd laten weten dat ik niet verder wil. Helaas maar hele slechte service en alleen maar uit op geld. Meerdere malen contact gehad met de klantenservice, dus helaas moeten we hier zaak van gaan maken…

A
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Niets

Annulering word niet verwerkt, intern word niets gecommuniceerd. onterechte rekeningen verstuurd.
klantonvriendelijk en steeds van het kasje naar de muur sturen.

Dit alles nog los van het zeer matige lesmateriaal wat ook nog rijk is aan fouten en weinig diepgang bied.
Sommige studies zijn meer dan 8 jaar oud welke helemaal niet meer up to date zijn en sterk aan veroudering onderhevig. Dan nog het taalgebruik in de studie zelf, bijna oud Hollands te noemen waardoor het helemaal niet gericht is op jonge studenten. Of je komt verkeerde zinsopbouwen tegen. Erg bijzonder voor een Nederlands "Taalinstituut"

Veel zaken zijn letterlijk gekopieerd en geplakt van bv. google, belastingdienst, burgerlijk wetboek etc.
Als je serieus in jezelf wilt investeren blijf hier dus ver van weg!

NT
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

GELDWOLVEN EN OPLICHTERS

Beoordeling 
 
1.0

GELDWOLVEN en OPLICHTERS
Op 21 mei 2020 al een klacht ingediend en slechte review (te vinden op trustpilot) dat ik maanden aan het wachten was op uitslag van mijn laatste tentamens en 1,5 jaar (!!) op mijn laatste opdrachten. In reactie op die review kreeg ik verzoek tot opnemen contact. Dat heb ik gedaan, HERHAALDELIJK, Via mail via telefoon. Beloftes van terugbellen, dingen uitzoeken werden niet nagekomen. Tot 1,5 week geleden. Toen wisten ze mij te vertellen dat mijn termijn voor mijn opleiding met een maand verstreken was. WOEST ben ik, ik heb meer dan een jaar geleden alles afgerond. Geldwolven en oplichters. Nog nooit zoiets schandalige meegemaakt. Ik zal het aan de hoogste boom gaan hangen want dit bedrijf, dat zei ik meer dan een jaar geleden al, verdient het niet om de naam opleiding te krijgen!

EV
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Zeer slechte behandeling, nog steeds niet van af..

Beoordeling 
 
1.8

Zeer slechte behandeling, nog steeds niet van af..

Taalstudie pakket aangekocht maar helaas was dit niet het product wat we zochten, lesstof startte bij 'Deel 2' in te geavanceerde vertaling.
Als omschrijving stond hierbij dat men een beetje de taal al zou moeten begrijpen zoals simpele zinnen 'Ik ben Piet'.
Dit was niet het geval, tevens was de gehele fysieke lesstof ook in dezelfde taal geschreven. Geen bijhorende vertaling 'van' > 'naar' aanwezig.

Bij inschrijven geen bevestiging ontvangen, na een dag gewacht te hebben zelf het Online portaal bevraagd door 'wachtwoord vergeten' te klikken.
Na wijzigen en wél in kunnen loggen was er een "fout" in het systeem waardoor de online lesstof niet bevraagd kon worden.

Kort hierna besloten het product en service te beeindigen. (Binnen opzegtermijn)
Bevestiging werd akkoord gezien per mail en fysieke lesstof is terug gestuurd.
Maanden later betalingsherinnering ontvangen omdat NTI het pakket nog niet ontvangen heeft.
NTI vraagt om het verzendbewijs welke in niet meer in mijn bezit heb te sturen, dit weggegooid te hebben na het lang geen bericht te hebben ontvangen van NTI.

We zitten nu vast aan het toch te moeten betalen van het gehele bedrag van +- 500 euro.
Getracht te bellen maar meerdere malen uitgekomen op de receptie. Besloten verder het contact te houden over de mail.
NTI dreigt nu met aanmaningen en wilt de situatie niet begrijpen, komt ook alsmaar met de vraag om het verzendingbewijs te laten zien én laatste paar mails die zijn verzonden kwam NTI wéér met de vraag of ik anders de dienst zou willen beëindigen.
Dit hebben we alvorens we überhaupt te lesstof hebben kunnen ervaren gedaan.

Inmiddels afgerond 70 euro kwijt aan deze onzin, hoe duur kost het produceren van het fysieke lesstof?

N
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Waardeloos

Beoordeling 
 
1.0

Waardeloze begeleiding en docenten. Geen vriendelijke of betrokken medewerkers. In vergelijking met LOI, waar ik zeer tevreden over ben is het niveau van NTI echt beneden de maat. Zonde van het geld en investering.

N
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

PAS OP!!! Halve waarheden wat betreft studiekosten.

Beoordeling 
 
1.0

PAS OP!!!! Studie materiaal is NIET inbegrepen bij opleiding MEDISCHE BASIS KENNIS SHORT TRACK!!!!! kost nog eens 500 euro extra. Alleen melden ze dit niet in de brochure en zeggen ze dat studiemateriaal is inbegrepen.
Op ze zacht gezegd MISLEIDEND en FRAUDULEUS. Verder slechte communicatie en niet transparant. Onaardig bejegend. ZOEK EEN ANDER OPLEIDINGSINSTITUUT!! AUB

E
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Heel moeilijk bereikbaar

Beoordeling 
 
4.0

Ik heb al een paar keer gebeld en krijg en krijg nooit iemand aan de lijn. Van de 1000 x dat ik heb gebeld werd er maar 1x opgenomen en is mij verteld dat ik tussen 13.00 en 17.00 Moet terugbellen.

Ik wil mijn opdrachten inleveren maar het aangegeven e- mail adres klopt volgens mij ook voor geen meter. Ik heb daar nu 2x een mail naartoe gestuurd En tot op heden geen antwoord. Wel geld ontvangen maar heel slordig te werk gaan. Heel jammer dit!!!

H
Was deze beoordeling nuttig? 1 1
Reageer op deze review

NTI begin er niet aan!

Beoordeling 
 
1.0

Ten eerste heeft de klantenservice mij valse informatie verstrekt en komen zij de afspraken niet na. Om maar als voorbeeld te noemen; het doorgeven van een verkeerde lesdag voor het examen. De docente van de opleiding Medische Basiskennis was onbekwaam en absoluut niet gemotiveerd. In plaats van de oorspronkelijke studieduur van 4 maanden (fast track) is het inmiddels al 11 maanden later. Nu krijg ik een bericht dat ik mijn studie (betaald) moet verlengen, terwijl ik de opleiding al heb afgerond. NTI begin er niet aan!

A
Was deze beoordeling nuttig? 2 0

Puk op 13 Februari 2020

Ik zit te kijken naar deze opleiding maar ben onder de indruk van je reactie.
Heb je het diploma behaald?
Ik dacht dat je steeds aan het einde van de dag een examen hebt, Ipv speciale examendagen. Kun je het iets verder toelichten?
En die 5 boeken. Heb je die echt nodig?
Alvast reuze bedankt!!

Reageer op deze review

Bagger!

Beoordeling 
 
2.5

Ik heb nog nooit zo'n waardeloze onderwijsinstelling meegemaakt! Aanmelding ging fout. Wel betalen maar geen aanmelding. Ik ging snel door het lesmateriaal heen dus moest eerst deel vooruit betalen, ik betaald ging bij NTI van alles mis. Moest met bewijzen komen dat ik betaald had maar ondanks dat duurde t ruim een week voordat t binnen was daar. Boek zou klaar liggen bij post NL. Geen boek maar moest hetzelf maar uitzoeken maar mocht wel meteen volgende termijn betalen. Ik contact zoeken met NTI maar geen antwoord. Ik bellen nee mevrouw we zetten betaling termijn naar voren. Na 2 maanden nog steeds niet. Vier klachten verder wordt er gereageerd na de 4e keer. Ze kunnen niks met de klacht en ze doen er ook niks mee. Dus voor mij nooit meer NTI. Nog 1 examen en dan ben ik van hun af! Enige positieve zijn de studiebegeleiders.

A
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Waardeloos

Beoordeling 
 
1.0

De kwaliteit is onder de maat! De lesstof bevat veel fouten en is verouderd. De e-colleges bestaan voornamelijk uit waarschuwingen van de verouderde boeken. Daarnaast gaat het niet goed met 'a new spring'. Het loopt regelmatig vast en ook daar zie je regelmatig staan 'let op, in je boek staat iets anders'.
De docenten staan niet op 1 lijn, waardoor ze elkaar constant tegenspreken.

Het is jammer, want als je eenmaal bent begonnen kun je niet elders verder, je studieresultaten worden niet bij andere instellingen erkend. Vermoedelijk omdat zij ook wel weten hoe slecht de kwaliteit is. Heel zonde.
Als je een studie zoekt om ook iets te leren, dan moet je hier niet zijn. Als je puur alleen een papiertje wilt, dan ben je bij het juiste adres. Je zal het echter niet lang volhouden want in de praktijk zal je merken dat je opleiding onvoldoende is.

G
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review

Het draait alleen om commercie

Beoordeling 
 
3.5

Zeer slechte organisatie. Begin er niet aan. Af te raden. Komen afspraken niet na. Eigen voorgeschreven reglement
wordt niet nagekomen. Adres commissie voor beroep foutief vermeld in examenreglement. Mentoraat niet kundig t.a.v. zak- en slagingsreglement. Alleen beroep instellen bij de commissie leidt tot succes. Door het gedoe een jaar studievereniging opgelopen.

D
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review

teleurstellend

Beoordeling 
 
4.0

Vol vertrouwen begonnen aan de opleiding HBO Rechten. De boeken zijn geweldig. Modern, didactisch sterk, prima om zelfstudie mee te doen.
Maar dan de begeleiding. De docenten zijn didactisch zwak en moeten steeds op hun papieren kijken of in geannoteerde wettenbundels. En dat bij inleidende vakken!
Wat ik het slechtst vind, is dat er geen mogelijkheid is om met de docent te communiceren die werkstukken (papers en portfolio's) nakijkt. Je krijgt je punten en dat is het. Te weten komen wat er ontbreekt, is niet mogelijk. Verder heb ik het idee dat er strikt naar een correctievel gekeken wordt en als je iets in andere bewoordingen zegt, dan telt het niet. Nogmaals, het is een idee, want daarover communiceren kan niet.
Ik heb het idee dat ze ook kennis willen toetsen en dat stoppen ze dan zeer gekunsteld in de opdrachten voor een paper. De brieven die we moeten schrijven zijn daarmee heel onrealistisch. Laten ze dan een deel theorie testen en een deel praktisch. Dit jaar is de opleiding vernieuwd en ik vind dat ze totaal doorgeslagen zijn in het maken van papers. Ik vind ook dat je nu een vak kunt halen zonder voldoende kennis van het vak te hebben. Geef mij maar meer kennistoetsen.
Er is geen persoonlijke begeleiding. Via een forum kun je vragen stellen, maar het duurt dagen voor je antwoord krijgt en op een antwoord zit ik al een maand te wachten. Het vak is al afgesloten.
Als je een opdracht bij twee verschillende docenten inlevert, krijg je ook twee verschillende beoordelingen. Bij de een kan onvoldoende zijn wat de ander voldoende vindt. Zeer subjectief dus. En nogmaals: er valt niet over te praten.
Elke bijeenkomst begint te laat, zodat kostbare tijd verloren gaat. Nog nooit is het programma van die dag gevolgd. Zo wekken ze de schijn op van begeleidingsvormen die in werkelijkheid niet gegeven worden.
Via mentoren kun je niet inhoudelijke dingen vragen. Ook hier: vraag je het twee mentoren, krijg je twee verschillende antwoorden.
De opdrachtomschrijvingen zijn duidelijk knip en plakwerk en zitten stampvol slordigheden. Daarmee is een opdracht vaak onduidelijk. Dat in combinatie met een onduidelijke beoordeling, is heel vervelend. De taalfouten die wij niet mogen maken, permitteren zij zich wel.
Voor de duidelijkheid: ik heb alles gehaald en ook met goede punten, maar ik vind de kwaliteit van de opleiding onder de maat. Jammer, want, nogmaals, de boeken zijn zeer inspirerend, beter dan van andere opleidingen die ik heb bekeken.
Dit alles geldt vast niet voor het hele NTI, wel voor deze opleiding.

A
Was deze beoordeling nuttig? 6 0
Reageer op deze review

Oplichterspraktijken!

Beoordeling 
 
1.0

Wat een smerige manier van handelen zeg ...ze vragen je of ze je wat informatie over een cursus op mogen sturen en vervolgens schrijven ze je ongevraagd in !!! Het poststuk wat je retour stuur word doodsimpel weer opgestuurd ...WAT EEN SMERIGE AFLEGGERS Ik weet nog niet wat ik voor cursus ga volgen maar t zal NEVER bij het NTI zijn !!!

W
Was deze beoordeling nuttig? 6 3
Reageer op deze review

Geweldig op Maat het NTI!

Beoordeling 
 
10.0

Ik zit nu in het einde van mijn studie bij het NTI. Toegepaste psychologie. Ik werk hiernaast en loop stage en de studie past geweldig in mijn schema. De mentoren zijn betrokken en bereikbaar en ook de praktijkdagen zijn erg leerzaam. Het NTI biedt een zelfstudie waarin je niet het gevoel hebt er alleen voor te staan. Een betere studie-vorm had ik mij niet kunnen wensen.

S
Was deze beoordeling nuttig? 0 3

Anita op 21 December 2016

Hallo Sophie, Wat super dat je zo enthousiast bent over je studie Toegepaste Psychologie bij het NTI.
Ik wil deze studie ook gaan doen en ik vraag mij af welke variant jij hebt gedaan? Die waarbij je vier praktijkdagen per jaar hebt?
Hoeveel uren studeerde jij per week ongeveer?
Ik hoor het graag van je!

Met vriendelijke groet,
Anita

Reageer op deze review
Beoordeling 
 
3.0

Zeer slecht opleidingsinstituut. Zijn niet in staat begeleiding te geven op punten waar andere instituten dit wil doen. Als je een vraag stelt of aangeeft dat begeleiding een onderdeel van het geven van opleidingen is, wordt er een politiek correct antwoord gegeven waarbij ze zichzelf compleet vrijpleiten van enige vorm van schuld.

Oplossingen worden er niet gezocht.

Kosten zijn laag maar dit is (zoals ik heb ondervonden) direct verbonden met de kwaliteit van de opleidingen.

RV
Was deze beoordeling nuttig? 2 1
Reageer op deze review
Beoordeling 
 
6.3

Opleiding opzich is super! Beetje jammer van de ipad actie, deze word na "uiterlijk" 10 weken geleverd... In werkelijkheid geen dag eerder of zelfs weken te laat..

N
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review

NTI informatie

Algemene informatie

Verzendkosten
n.v.t.
Productgroepen
 • HBO psychologie
 • HBO rechten
 • cursus boekhouden
 • franse les
 • spaanse les
 • NVAO
 • IQ test
 • praktische psychologie
 • beroepskeuzetest
 • cursus Engels

Externe links

Telefoonnummer
071-561 00 77