Welke softskills kun je leren met e-learning?

e-learning

Als je er voor kiest om je meer te gaan specialiseren in een bepaald onderwerp, dan kan je er voor kiezen om dit te doen door middel van e-learning. Maar wist je dat je met e-learning veel meer leert dan alleen het specifieke onderwerp waar je voor gekozen hebt? Hieronder vertellen we je welke softskills je kunt leren door middel van e-learning.

Communicatie

De eerste softskill die je gaat verbeteren is de communicatie. Omdat alles online is, kan het soms moeilijker zijn om iemand te bereiken als je hulp nodig hebt. Je leert zo rekening te houden met de periodes waarin je vragen kan stellen en ook je vragen zo optimaal mogelijk te stellen, omdat het anders weer lang kan duren voordat je weer antwoord hebt. Ook moet je communiceren met je medestudenten, wat op een afstand lastig kan zijn. Hierdoor verbeter je dus je communicatie skills.

Samenwerken

Ook samenwerken gaat een aspect worden waar je binnen de e learning tegen aan kan lopen. Niet alle vormen van e-learning bieden dit aan, maar soms zul je ook samen moeten werken met andere studenten. Omdat je allemaal op afstand zit en elkaar niet in het echte leven ziet, zal de samenwerking op een andere manier moeten verlopen. Hierdoor leer je dus op afstand samenwerken met elkaar.

Zelfdiscipline

Als je fysiek naar school gaat dan wordt er vaak een absentielijst bijgehouden, maar bij e-learning heb je dit vaak niet. Als je niet komt opdagen bij bepaalde lessen of bepaalde opdrachten niet af hebt, dan is dat volledig jouw verantwoordelijkheid. Hierdoor moet je dus een goed portie zelfdiscipline hebben om alles op tijd af te krijgen.

Leiderschap

Er zijn ook e-learning lessen die specifiek gaan over leiderschap, dit kan namelijk in veel verschillende soorten vakgebieden van pas komen. Bij deze lessen leer je dan ook hoe het is om de leiding te nemen en hoe je hier mee om moet gaan.