Goedkoper huishoudelijke apparaten kopen

witgoed

Van een strijkijzer of een waterkoker tot een stofzuiger, we komen allemaal wel eens op het punt waarop een van de huishoudelijke apparaten vervangen moet worden. Uiteraard kun je met goed onderhoud voorkomen dat een apparaat snel kapot gaat. Een waterkoker geregeld ontkalken of een stofzuigerfilter schoonhouden, helpt hierbij. Maar hoe bespaar je op de aankopen van nieuwe apparatuur voor in huis?

Geen haast, neem de tijd

Bepaal bij het bekijken van de verschillende apparaten op de markt wat jij belangrijk vindt. Wil je een wasmachine die gewoon goed zijn werk doet? Of heb je behoefte aan een machine die je op afstand (bijvoorbeeld met een app) kunt aansturen? Onthoud wel, voor de extra snufjes betaal je uiteraard meer. Net zoals bij het kiezen van een energieleverancier of een zorgverzekeraar heeft het zin om een vergelijking te maken tussen aanbieders. Laat je niet verleiden tot extra kortingen, vooral wanneer je een zelfde apparaat tweedehands goedkoper kunt aanschaffen. Neem de tijd en zet op een rij wat jij fijn vindt aan een apparaat dat nu defect is. Zo weet je waar je behoefte aan hebt.

Kies voor net niet nieuw

Showmodellen of demonstratie-apparaten zijn uit de verpakking gehaald en gebruikt om in een winkel te tonen. Je krijgt in de meeste gevallen gewoon garantie op deze artikelen en het apparaat functioneert meer dan prima. Winkels als Coolblue en BCC bieden vaak showroommodellen of 'tweedekansjes' aan, waar je prima mee vooruit kunt. Toch bespaar je al gauw een flink bedrag bij het aankopen van een wasmachine met een klein krasje of een televisie zonder de doos. Kies dus niet altijd voor nieuw. 

Goedkoop is soms duurkoop

De stofzuigers van het merk Dyson gaan bijna aan hun eigen succes ten onder. Met andere woorden, de stofzuigers van dit merk doen het zo goed en gaan zo lang mee dat je ze nauwelijks hoeft te vervangen. Kies dus niet altijd voor de goedkoopste optie, maar ook voor apparaten van fabrikanten die staan voor het lang kunnen gebruiken van de aankoop. Wil je toch iets nieuws? Dan kun je jouw topmerk apparatuur bijvoorbeeld via marktplaats toch nog kwijt voor een leuk bedrag. Van energieleverancier tot wasdroger, lees de recensies op internet en beoordelingen van anderen.

Wat is de noodzaak?

Stel dat jouw wasdroger in de lente defect raakt en je hebt een tuin, een dakterras of voldoende ruimte op je balkon voor een droogrek. Wacht dan met je aankoop tot in de zomer. Zo heb je in de droge en warmere maanden de kans om te sparen en doe jij je voordeel met de lage verkoopcijfers (dus meer acties!) van witgoed. Heb je jouw nieuwe apparaat toch direct nodig? Kijk dan eerst goed rond.

Laatste nieuws

Wat zeggen de grote webwinkels over hun levertijden rond de feestdagen?
Door de tijdelijke sluiting van alle fysieke winkels die niet voorzien in de noodzakelijke eerste levensbehoeften is de verwachting dat...
Amazon.nl verlengt retourtermijn bestellingen tot 31 mei 2020
Vanwege het coronavirus heeft Amazon.nl de termijn voor het retourneren van producten verlengd. Dit betekent dat je de meeste artikelen die je tussen 15...