• Nieuws
  • Blog
  • Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine

Het kopen van een nieuwe wasmachine

Bij het kopen van een nieuwe wasmachine zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Je wil tenslotte graag dat hij goed bij jouw woonomgeving past en lang meegaat. Hierbij een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine.

Wat is belangrijk bij jouw wasmachine?

Allereerst is het belangrijk om een lijstje te maken voor jezelf. Schrijf hier in op wat alle punten zijn die er toe doen voor jou bij een wasmachine kopen. Denk hierbij aan formaat, geluid, functies en nog veel meer. Door duidelijk te hebben wat je wensen en eisen zijn, is het makkelijker om een wasmachine uit te kiezen die bij jou past. Als er één merk is die je graag hebt, is het ook handig om hiertussen te gaan kijken. Dan vallen er namelijk alweer wat wasmachines af.

Het type wasmachine

Ga bij het kopen van een wasmachine eerst na wat voor een type wasmachine je graag wil, en wat past bij de ruimte waar hij komt te zien. Vergelijk wasmachines om de voordelen en nadelen van elkaar af te wegen. Je kan kiezen uit een type wasmachine dat een bovenlader heeft, of een wasmachine met een voorlader. Een bovenlade betekent dus dat hij aan de bovenkant open gaat en wordt gevuld. Dit kan handig zijn als er weinig ruimte is om een deurtje naar buiten open te doen. In Nederland wordt het meest gebruik gemaakt van wasmachines met een voorlader.

Was en droogcombinatie of los apparaat

Een ander punt om naar te kijken bij het aanschaffen van een nieuwe wasmachine, is wat je er allemaal mee wil doen. Zo zijn er wasmachines waar je ook mee kan drogen, een combinatiemachine dus. Dit is handig als je niet veel ruimte hebt, maar het duurt wel wat langer dan bij een normale droger om de kleding droog te krijgen. Een combinatie is natuurlijk goedkoper in aanschaf, maar daarentegen wel wat minder energiezuinig. Belangrijke afwegingen om voor jezelf te maken dus.

Geluidsniveau

Bij het kopen van een wasmachine is het een fout om niet te kijken naar het geluidsniveau dat de wasmachine produceert. Wederom hangt het weer af van de ruimte hoe belangrijk dit is. Slaap je bijvoorbeeld naast of boven de wasruimte en wil je in de nacht de wasmachine gebruiken, dan moet hij wel stil genoeg zijn. Er zitten veel gradaties in het geluid dat een wasmachine kan produceren. Het geluidsniveau wordt gemeten in decibel. Wasmachines die tijdens het centrifugeren onder de 73 decibel komen, worden als stille wasmachines gezien.