• Nieuws
  • Blog
  • Kunstgras: de ideale oplossing voor een onderhoudsvrij gazon

Kunstgras: de ideale oplossing voor een onderhoudsvrij gazon

kunstgras

Heb je gras als bodembedekker in de tuin? Dit brengt heel wat werkzaamheden met zich mee. Zaaien, maaien, sproeien, mesten, er komt van alles bij kijken. Heb je na je werk weinig zin meer om in de tuin aan te slag te gaan en overweeg je kunstgras in te zetten als bodembedekker? Een uitstekende keuze, want je tuin ligt er altijd groen bij. Waarom is het nog meer zinvol om je gazon of tegels te vervangen door kunstgras?

Frisse uitstraling

Kunstgras geeft de buitenruimte een frisse en levendige uitstraling. Elk seizoen ligt de tuin er mooi bij en daar hoef je ook nog eens weinig voor te doen. Een natuurlijk gazon ontwikkelt in hartje zomer al snel kale of gele plekken. Zelfs als je voldoende bewatert, is dit geen garantie op een volledig groen gazon. Kunstgras daarentegen kan prima tegen een regenbui en ook wordt de kleur niet aangetast door fel zonlicht.

Kunstgras oogt natuurlijk

Kunstgras is tegenwoordig haast niet van echt gras te onderscheiden, want het is door de jaren heen sterk ontwikkeld. Bovendien wordt er steeds vaker gekozen voor non-direction kunstgras. Bij deze kunstgrassoort staan de grassprieten verschillende kanten uit en dit versterkt de natuurlijke uitstraling. Het grastapijt ziet er vanuit iedere hoek fantastisch uit!

Duurzaam alternatief voor gras

Kunstgras is een duurzaam alternatief voor gras. Veel kunstgrassoorten zijn namelijk recyclebaar en ook met het oog op de toekomst is kunstgras interessant. Klimaatverandering zorgt voor lange, droge periodes en ook valt er in korte tijd vaak veel regen uit de hemel. Een betegelde tuin is niet handig voor het snel afvoeren van overtollig regenwater. Kunstgras is echter waterdoorlatend en dit voorkomt wateroverlast na een hevige regenbui. Kindvriendelijke grasmatten Met kunstgras verzeker jij je van een kindvriendelijk gazon. Kinderen stimuleer je graag om buiten te spelen en dit doe je door je tuin te bekleden met kunstgras. Het gazon voelt zacht aan en dit verkleint het risico op blauwe plekken en schaafwonden. Breng onder de grasmatten valdemping aan om dit te versterken. Verder is kunstgras zeer geschikt voor sport en spel. Je plaatst er bijvoorbeeld zonder problemen een klimtoestel of buitenzwembad op!

Kindvriendelijke grasmatten

Met kunstgras verzeker jij je van een kindvriendelijk gazon. Kinderen stimuleer je graag om buiten te spelen en dit doe je door je tuin te bekleden met kunstgras. Het gazon voelt zacht aan en dit verkleint het risico op blauwe plekken en schaafwonden. Breng onder de grasmatten valdemping aan om dit te versterken. Verder is kunstgras zeer geschikt voor sport en spel. Je plaatst er bijvoorbeeld zonder problemen een klimtoestel of buitenzwembad op!

Geschikt voor huisdieren

Kunstgras inzetten als bodembedekker is ook aan te raden wanneer je in het bezit bent van huisdieren. Honden graven graag met hun poten in de grond of het gazon. Kunstgras is gemaakt van sterk materiaal en hierdoor is het onmogelijk om grasmatten kapot te maken. Poept je hond per ongeluk op het kunstmatige gazon? Niets aan de hand, want kunstgras houd je altijd gemakkelijk schoon.

Kortom: kies voor kunstgras als bodembedekker en ga voor een gezellige, groene en onderhoudsvrije tuin!