Novasol reviews

www.novasol.nl
 
5.7 (69)
novasol

Novasol.nl heeft een groot aanbod van vakantiehuizen, villa's, appartementen en vakantiewoningen in heel Europa. Bij Novasol kunt u vakantiehuizen boeken in onder andere Scandinavië, Duitsland, Italië, Spanje, Denemarken of Kroatië. Het bedrijf Novasol heeft inmiddels meer dan 45 jaar ervaring met de verhuur van vakantiewoningen.

Bij Novasol.nl kunt u kiezen uit meer dan 30.000 verschillende vakantiehuizen in Europa. Het bedrijf rekent geen boekingskosten en geeft een "Beste Prijs Garantie".

Populaire bestemmingen:

-          NOVASOL Vakantiehuizen in Denemarken
-          NOVASOL Vakantiehuizen in Frankrijk
-          NOVASOL Vakantiehuizen in Duitsland
-          NOVASOL Vakantiehuizen in Spanje
-          NOVASOL Vakantiehuizen in Italië
-          NOVASOL Vakantiehuizen in Kroatië

69 Novasol reviews

 
(20)
 
(13)
 
(4)
 
(9)
 
(23)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

Waardeloos

Beoordeling 
 
2.0

Waardeloze reactie Novasol. Huisje van 700 euro per week met veel gebreken. De hele week in de stront en schimmellucht gezeten. Klacht ingediend en kreeg te horen omdat ik ter plaatse geen klacht indiende ik geen geld terug krijg. Terwijl daar geen WiFi en een slechte belverbinding was. Zeggen ze ook nog bedankt voor het melden en dat de eigenaar eea heeft gemaakt en vervangen. Nooit meer novasol

SS
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

EEN WARE NACHTMERRIE!

Service 
 
1.0

Ik wou dat ik de reviews op deze website gelezen had vooraleer ik (voor het eerst) een vakantiewoning boekte via Novasol, want dan had ik mezelf heel wat (vakantie)leed kunnen besparen! De beschrijving van de woning op hun website (in Algarobbo, Spanje) deed me op voorhand al dromen maar in realiteit kwam ik in een nachtmerrie terecht...
Nog voor we ter plaatse waren, begon het al. Want de route die we dienden af te leggen vanaf de hoofdbaan (waar we hadden afgesproken met de contactpersoon ter plaatse) tot aan de vakantiewoning, bleek een helse onderneming te zijn, een waar "hindernissenparcours" vol steile hellingen (en dito afdalingen), haarspeldbochten en zonder bewegwijzering (Google-maps of gps kan evenmin hulp bieden want de urbanisatie staat niet geregistreerd). Ik weet nu waarom er niet aan het vakantiehuis zélf wordt afgesproken voor de sleuteloverdracht..., het is immers onmogelijk om deze woning op eigen houtje te vinden! Wanneer dit zou vermeld worden in de beschrijving van de vakantiewoning, dan weet men tenminste waar men voor kiest. Dit is nu dus niét het geval!
De confrontatie met de woning zélf, zorgde er niet voor dat we ons beter gingen voelen, integendeel. Ten eerste blijkt de foto op de website van Novasol uiterst misleidend te zijn, want het privé-zwembad ligt eigenlijk achter de hoofdwoning (die niét wordt verhuurd) en dus niet bij het bijgebouw dat effectief wordt verhuurd. Het overdekt terras waarvan sprake is in de beschrijving maakt geen deel uit van het gehuurde bijgebouw maar hoort bij de hoofdwoning (die niet wordt verhuurd), waardoor je er dus evenmin gebruik kan van maken!
Bij het binnenkomen merkten we direct dat de woning niet werd verlucht voor onze aankomst : het rook er erg muf. De contactpersoon (die alleen maar Spaans sprak) wilde alleen maar zo vlug mogelijk zijn geld ontvangen (voor de (eind)schoonmaak, het bedlinnen- en handdoekpakket en het elektriciteitsverbruik) zodat hij terug kon vertrekken. Het was blijkbaar niet mogelijk om bedlinnen te krijgen voor het eenpersoons(vouw)bed -waardoor mijn dochter in een te kleine sofa diende te slapen- en toen we opmerkten dat het huis er toch wel erg vuil en verwaarloosd uit zag, zei hij alleen maar "Novasol" en vertrok... Tijdens onze inspectietocht door de woning, volgde de ene teleurstelling na de andere : zowel in de douche, de keuken als in de leefruimte zaten ontelbare latrine-vliegjes. De aanwezigheid van deze beestjes is een duidelijke indicatie dat de woning een serieus vochtprobleem heeft, en inderdaad : op vele plaatsen bevond er zich ook schimmel op de muren. Alles wat we zagen en aanraakten, bleek vies en vuil! We hadden net 70 euro betaald voor de schoonmaak die na ons vertrek zou gebeuren (dan verwacht je toch ook dat het huis proper is bij aankomt?), maar dienden dus eerst zélf alles schoon te maken (én schoonmaakproducten te kopen)!! Sindsdien begon elke dag van ons verblijf met een rondgang met de stofzuiger om alle vliegjes te verwijderen... We merkten ook dat er een probleem was met de watervoorziening in de woning want zowel in de douche als in de keuken kwam er amper water uit de kraan. In de keuken is dit nog op te vangen (gewoon wat geduld hebben) maar een douche nemen was dus geen optie! We hebben onmiddellijk contact opgenomen met Novasol maar het telefoonnummer in België waarop men zogezegd tot 19u bereikbaar is (het was op dat moment nog geen 17u), gaf slechts het antwoordapparaat te horen. We hebben toen naar het nummer in Denemarken gebeld, en daar beloofde men contact op te nemen met iemand ter plaatse en deze naar ons te sturen. De persoon die toen naar het huis kwam, bleek dezelfde man te zijn die ons had binnengelaten (en die dus alleen maar Spaans sprak!) en ook nu had hij maar één "boodschap" voor ons, namelijk : "Novasol". Tja, wat kan je dan nog doen? Inderdaad, een email sturen naar Novasol met een opsomming van alle problemen waarmee we ons geconfronteerd zagen en de vraag om ons op de één of andere manier te helpen. Daar werd echter totaal niet op gereageerd.
Op de 3de dag van ons verblijf, is het dan ook nog enorm beginnen te waaien waardoor het zwembad binnen de kortste keren vol lag met tuinafval en insecten. De "man van de sleutel" bleek ook de tuinman te zijn die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de tuin en het zwembad en volgens de huisregels zou hij normaal gezien 3 maal per week langs komen. Op de dag van onze aankomst (maandag) had de man echter al aangegeven dat hij op zaterdag zou komen om het zwembad te kuisen. Toen hij die dag niet kwam opdagen, namen we zélf contact op met hem maar hij liet ons weten dat hij pas de maandag daarop zou komen. Wij hadden op dat moment al enkele dagen geen gebruik kunnen maken van het zwembad en zijn melding was voor ons dan ook de druppel die de emmer deed overlopen. We zagen het totaal niet meer zitten om daar nog tot onze vertrekdatum (voorzien op donderdag 23 mei) te blijven en hebben uiteindelijk iets anders gezocht (én gevonden) in de omgeving waar we vanaf maandag 20 mei konden verblijven. Dit was een extra kost waar we absoluut geen rekening hadden mee gehouden!
En hoe schrijnend is het dat je als huurder ook moet betalen voor het elektriciteitsverbruik van het filtersysteem van het zwembad terwijl je amper gebruik hebt kunnen maken van dit zwembad omdat het filtersysteem al na 3 dagen verstopt zat, aangezien de tuinman geen zin had om zijn verantwoordelijkheid na te komen?
Eenmaal terug thuis heb ik een uitgebreide klachtenbrief gestuurd naar Novasol. Zij bevestigden ondertussen de ontvangst daarvan maar meldden terzelfdertijd dat het wel 4 weken kan duren vooraleer er een reactie (een compensatie) kan volgen omdat alles "degelijk" dient onderzocht te worden en er verschillende mensen dienen gecontacteerd te worden in functie van dit onderzoek. Wat een klantvriendelijkheid! Geen excuses, geen medeleven voor een vakantie die in het water is gevallen en al zeker geen bereidheid om daarvoor de verantwoordelijkheid te nemen maar eerder een veronderstelling dat ik ofwel een leugenaar ben ofwel zwaar overdrijf of zélf op de één of andere manier tekort ben geschoten (omdat ik hen niet op de hoogte zou gehouden hebben of zo). Op basis van mijn eigen ervaring kan ik dus iedereen alleen maar AFRADEN om een vakantiewoning te huren via Novasol. Het huis in Algarobbo dat ik huurde, is alleszins de naam vakantieverblijf niet waardig! En voor de duidelijkheid : ik ben niet iemand die vlug zal klagen of "moeilijk" zal doen, integendeel. Ik zal eerder proberen om van elke situatie het beste te maken. Helaas bleek dat in dit geval een onmogelijke opdracht te zijn!

TP
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

NOOIT MEER

Beoordeling 
 
1.0

NOOIT MEER!!!!
eerste keer via NOVASOL een huisje geboekt in Santa Pola Spanje. we waren geland om 12u in de middag maar we konden pas om 15u de sleutel gaan afhalen in het kantoor, dat hadden ze mij doorgegeven via email voor mijn vertrek. Dat vond ik wel een nadeel aangezien je daar dan staat me al je bagage en dit nergens kunt plaatsten. Dit was enorm frustrerend en onze vakantie was al slecht begonnen. we hebben daar tot 16u gestaan in de hitte voor de deur , aangebeld en op de raam geklopt en er was niemand. Deur op slot. om 17u teruggekeerd en dan was het kantoor open. Toen ik de persoon van Novasol erover aansprak loog hij en zei hij dat hij wel aanwezig was van 15u, NIET DUS! Het ergste vind ik ipv zijn excuses aan te bieden dat ik hierover loog.
Huisje dat we huurde was niet proper, terwijl je dan best wel wat aan schoonmaakkosten betaald, kakkerlakken en mieren in de keuken. aangezien er enkele mierdoosjes stonden waren ze hiervan wel op de hoogte denk ik maar toch niet opgelost. dus niet kunnen koken vanwege het ongedierte. Douche gaf niet erg warm water. De bank in de woonkamer zat onder de bruine plekken en stonk. ik heb al vaker huisjes gehuurd in spanje (niet via Novasol) maar dit had ik nog nooit meegemaakt. Ik huur nooit meer een huisje via Novasol!! slechte service en slechte hygiëne!

LS
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

NEVER AGAIN!!!

Beoordeling 
 
1.0

Wij boekten een vakantievilla in Ventimiglia via Novasol voor 1829€ + 150€ schoonmaak.

Vooreerst bleek er een probleem met de elektriciteit. De eerste keer na een onweer dachten we dat het wel toeval zou zijn maar het is pas de derde keer op woensdag 18/07 (dag 5) - zonder onweer trouwens - dat mij dit teveel lijkt. Het antwoord van de conciërge Maurizio was kort en duidelijk: "that’s normal here; the owner knows about it”.
Waarschijnlijk is het probleem van de elektriciteit een gevolg van het grote VOCHTPROBLEEM in het huis. Boven het huis was een witte doek gespannen. De eerste dag vroeg ik mij al af waarom die er lag. Uiteindelijk werd na het onweer op zondag 15/07 duidelijk waarom die er was. Het onweer had de doek laten wegwaaien; gevolg insijpelend vocht in het huis (zie foto’s). Op zaterdag bij vetrek heeft de conciërge het doek terug gelegd. Bij het betalen van de kost voor het poetsen bij vertrek de zaterdag zei de conciërge ook dat de eigenaar weet heeft van het grote vochtprobleem maar er niets aan wil doen. Voor mij is dit een groot gebrek aan RESPECT voor de huurder. Het zou mij sterk verbazen dat wij de eerste zijn met deze melding en bijgevolg Novasol niet op de hoogte is van dit probleem. Hij vertelde dat het onmogelijk is om het huis te verhuren in de winter wegens het vochtprobleem!!!

Een muffe geur in het ganse huis; schimmels in badkamer, woon- en slaapkamer (zie foto’s). Ongedierte die blijkbaar houden van vochtige omgeving.

HET IS NIET GEZOND OM IN ZO’N HUIS TE VERBLIJVEN!!!

Bij aankomst op zaterdag 14/8 bleek de vriezer “net” kapot. De conciërge beloofde een nieuwe op dinsdag, nadien woensdag en later op vrijdag. Bij ons vertrek op zaterdag was er nog geen vriezer. De kapotte lag ergens in de tuin (zie foto). De kids eten ook graag eens een ijsje op reis!

Er bleek ook geen mogelijkheid om in de schaduw te zitten van 11u tot 19u. Volgens de conciërge is het door de wind niet veilig om een parasol te zetten voor de wind. Wat een lachertje zeg.

Stopcontacten uit de muur. Mijn kinderen zij oud genoeg om te weten dat ze daar niet moeten aankomen maar wat als een kleuter geëlektrocuteerd wordt??

Kapotte stoelen aan het zwembad. Bij mijn opmerking tegen de conciërge: “I know” en weg was hij.


Na 20 jaar huisjes huren heb ik dit nog NOOIT meegemaakt.
Novasol kan misschien wel beginnen over huurvoorwaarden en zeggen dat we contact moeten opnemen met de lokale verantwoordelijke maar dit is duidelijk een STRUCTUREEL probleem aan het huis die niet in 1 dag aangepakt kan worden en daarenboven Novasol weet van heeft. Met als gevolg dat Novasol zelf haar verhuurcondities - een VEILIGE woning - niet naleeft.

Aan mijn klachtenmelding bij Novasol werd geen gevolg gegeven. Vochtigheid is normaal; elektriciteit kan uitvallen en ze beweren zelfs dat een nieuwe vriezer werd geplaatst voor ons vertrek. Dit is een pertinente leugen.

Daarom wil ik iedereen waarschuwen voor Novasol. Doe het NIET als je een leuke vakantie wil!!!

JD
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Novasol doet NIKS!

Beoordeling 
 
1.0

huisje Denemarken geboekt: het was bij aankomst ontzettend smerig en overal mieren! na een dag moesten we met 3 man in 1 bed slapen omdat de mieren in bed liepen! vanaf dag 1 Novasol gemaild en gebeld. Ze wilden eerst komen kijken en klachten vaststellen...Dus 1 dag in de viezigheid geleefd want ze konden de volgende dag pas. hele dag gewacht...einde van de dag kwam iemand. Daarna wilden ze iemand sturen voor schoonmaak of ik mocht het zelf doen. Omdat onze waardevolle spullen er lagen en wij nog wat van de dag wilden maken, koos ik voor zelf schoonmaken. Maar de whirlpool bleek ook niet te werken en de mieren waren niet aangepakt dus weer gebeld.
Mail gestuurd ook. Whirlpool kon je maar half vullen, daarna was het water koud. Nergens een woord over een boiler of iets dergelijks...dus weer geklaagd. Ook GEEN gebruiksaanwijzing voor de whirlpool! Na tijdje klooien gingen de luchtgaten aan: kwamen er allemaal gore algen uitgespoten!! Hele bad smerig weer!
Douche had al overal schimmel ook...
Weer een dag mailen en bellen later....ze zouden contact met mij opnemen zo snel mogelijk...
Niemand heeft mij gebeld die dag. Einde van de dag komen we in het huisje terug: staat er een briefje dat er iemand is geweest en een fles anti mierenspray. Met mededeling dat ik die gebruiken kan en dat het helaas dagen gaat duren voor het effect heeft. DUS WANNEER WIJ WEG ZIJN?!
En al die tijd komt er niemand met een aanbod ter compensatie voor de geleden schade....
NOOIT MEER NOVASOL!!!

DV
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Geen service op locatie en al helemaal niet achteraf. Alleen geniepig en ontkennend gedrag.

Beoordeling 
 
1.5

Geboekt via Happyhome, onderdeel van Novasol. Huisje heet La Marmotte in Greppolungo. Er zaten heel veel spinnen in het huisje, een muis en schorpioenen. Het pad is een klim die niet omschreven werd en na telefonisch contact ter plaatse kon er niks gedaan worden. Uiteindelijk uit wanhoop weggegaan omdat de beesten overal waren en onder de klamboe de enige veilige plek was. Reactie Novasol en Happyhome: dat is te zien op de foto's en ongedierte komt voor in een "landelijke omgeving". En dat terwijl bij de accommodatie de tekst wel aangepast werd na ons belletje en na onze klacht de accommodatie zelfs verwijderd is. Wat een super slechte service. Wat een vakantie had moeten zijn, maken zij een nachtmerrie.

D
Was deze beoordeling nuttig? 3 1
Reageer op deze review

aandachtspunten huis EAC164

Beoordeling 
 
7.3

op de website van Novasol staat bij dit vakantiehuis een extra label van prive zwembad zonder inkijk. het is inderdaad een prive zwembad maar helaas met inkijk want het ligt langs een klein grindweggetje naar de volgende 3 woonhuizen. Er rijden auto's langs die het prachtige zwembad kunnen zien. op de het grondgebied waar het vakantiehuis op staat is tussen de olijfgaard grenzend aan het prachtige zwembad een middelgrote kippenfarm. de rust word hier in de vroege ochtend (lees 4.00 uur) verstoord tot en met 9.00 uur en af en toe overdag ook iets last. de wifi kost 14 euro per week en dit staat niet vermeld op de website. we hebben hier 2 weken met veel plezier doorgebracht ondanks deze puntjes. een heel vriendelijk ontvangst door de eigenaren en de eigenaresse heeft een klein supermarktje in het dorp tegen over de Correos. het is een prachtige omgeving en een prachtig huis.

J
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Verblijf van 16-09-t/m 23-09-2017 Huiscode FPD162 Novasol

Beoordeling 
 
3.8

Verblijf van 16-09-t/m 23-09-2017 Huiscode FPD162

Op 16-09-2017 aangekomen en welkom geheten door de eigenaresse.
Verblijf geboekt onder voorwaarden dat er geen eigenaar op het terrein aanwezig zou zijn en er gebruik zou kunnen worden gemaakt van WIFI en wasmachine.
Wasmachine was niet beschikbaar en alleen voor gebruik eigenaar.
WIFI niet beschikbaar, staat ook al vermeld in dit boek bij verblijf huurders in 2015. Zou maandag 18-09-2-17 in orde worden gemaakt, dit is dus niet gebeurd. Ook bij vertrek was dit nog steeds niet op orde gebracht
Verder in de veronderstelling zoals geboekt de woning geheel voor ons zelf te hebben, blijkt dat er in de kelder onder de woning en een leef omgeving is gecreëerd waar de eigenaar dus in verblijft (ook de nachtelijke uren). Eigenaar komt dus te pas en te onpas om verschillende tijden het terrein op om de kelder onder de woning te betreden.
Verder is het echt een toplocatie en vinden we het erg jammer dat voor wat betreft het verblijf van de eigenaar onder de woning nergens iets staat vermeld, was dit het geval geweest hadden wij deze woning zeker niet geboekt.
Wij hebben er voor gekozen om Nova sol hierover in te lichten bij aankomst in Nederland en niet tijdens ons verblijf daar een toewijzing voor een andere woning niet echt uitkomst zou bieden daar het verblijft maar voor een week was geboekt.
Lisa en Henkjan

HV
Was deze beoordeling nuttig? 1 1

Henkjan op 26 November 2017

Helaas na vele mailwisseling nog niets veranderd.

Reageer op deze review

Pas op voor dit huis

Beoordeling 
 
1.0

Huis FPA024 Sainte croix a lauze.
Smerig huis.troebel zwembad.niemand aanwezig bij aankomst.waardeloze klachtenafhandeling eigenaar rekt alleen maar tijd schandalig veel geld betaald voor niets meer dan een krot.pas op voor dit huis.kijk ook bij casamundo en eurorelais staat hetzelfde huis met dezelfde klachten.u bent gewaarschuwd.

A
Was deze beoordeling nuttig? 2 3
Reageer op deze review

beetje smerig

Beoordeling 
 
5.0

Dit jaar wilden we o.a. een week naar Denemarken op vakantie. Via de site van Novasol kwamen we uit bij een mooi vakantiehuis bij het plaatsje Vordingsborg. Bij aankomst troffen we inderdaad het mooi ogende huis. Alleen het niveau van 'schoonmaak' was abominabel. Daarnaast hadden we geen warm water, geen waterdruk op de kraan in de keuken en was de afvoer in de badkamer verstopt. Bestek, borden, pannen, gasfornuis en afzuigkap waren enorm vies. De schoonmaakattributen zo mogelijk nog viezer (van afwaskwast, tot dweil, van plumeau tot smerige, niet functionerende stofzuiger.) De volgende ochtend (we waren 's zaterdags vrij laat aangekomen) belden we naar het kantoor. Er zou een monteur langs komen. Deze was er rond half 1. Het was een vriendelijke dame die de meeste klachten verhielp door de kalk uit de kranen te verwijderen en de boiler in te stellen. Ondertussen had ik zelf al de wastafelafvoer in de douche schoongemaakt (een dopje van de tandpasta en de grote prop haren en viezigheid hielden het water tegen). De dame bood aan het huis verder schoon te maken, maar dat zou ons bij elkaar een hele vakantiedag kosten. Dus dit hebben we vriendelijk afgeslagen.
Wat ons vooral erg tegen de borst stuit is de weinig invoelende en on-klantvriendelijke manier van klachtbehandeling. Men verwees naar de voorwaarden, waarin stond dat wij de Novasol de kans moeten geven de klacht af te handelen en dat wij dat door voor onze vakantie te kiezen daar geen gebruik van hadden gemaakt. Ik ben eens gaan googelen en kwam een groot aantal van deze 'schoonmaakperikelen' tegen. Novasol investeert hier dus veel te weinig in. De focus ligt op het verdienen en niet op het begrip richting klant. Ik zou een ieder willen adviseren om het internet goed af te speuren alvorens met Novasol in zee te gaan. Wij hebben in ieder geval voor het eerst en voor het laatst gebruik gemaakt van de diensten van Novasol. Een vakantiehuis van 4 sterren voor iets meer dan 1000 euro voor een week dient volgens ons bij aankomst schoon en zonder gebreken te zijn en niet te ogen als smoezelig en vies . Zowel in het huisje als in de bijgebouwtjes en de jacuzzi. Kortom: Denemarken is een prachtig, relaxt land, maar met Novasol zullen we daar NOOIT meer verblijven.

RB
Was deze beoordeling nuttig? 2 2

Peters op 27 Augustus 2017

Dat wordt dan lastig want Novasol is by far de grootste aanbieder voor Denemarken. Ik snap niet dat als er dan schoonmaak komt, dat je dat dan afwijst. Dan laat je de klacht toch niet oplossen. Ook geen reden tot klagen dus.

van faassen op 18 Januari 2019

Wat een domme idiote opmerking .Het huisje hoort voordat iemand er intrekt al schoon te zijn. En er zijn genoeg personen in denemarken die ook een huisje hebben en niet bij novasol zijn aangesloten ..Ps heb zelf ook ervaring gehad met novasol zijn gewoon oplichters en leugenaars!!!!!

Reageer op deze review
Lees meer reviews

Novasol informatie

Algemene informatie

Merken
n.v.t.
Productgroepen
 • Vakanties
 • Vakantiehuizen
 • Vakantiewoningen
 • Vakantie appartementen
 • Reizen
Levertijd
n.v.t.
Verzendkosten
geen boekingskosten
Afhalen mogelijk
nee
Keurmerken
 • ANVR
 • SGR
 • Calamiteitenfonds
Betaalmethodes
 • Ideal
 • Visa
 • Mastercard
 • Bankoverschrijving
Telefoonnummer
NL: 013-4677730 BE: 03 - 322 04 04 (Ma t/m Vr 09.00 tot 17.30 uur; Za 10.00 tot 14.00 uur)