CoolBlue

www.coolblue.nl
CoolBlue

COOLBLUE verkoopt diverse elektronica en consumenten produkten en sinds haar oprichting in 1999 sterk gegroeid. Cool Blue heeft in de België en Nederland inmiddels meer dan 300 gespecialiseerde webshops en 7 fysieke winkels. Voorbeelden van CoolBlue webwinkels zijn Laptopshop.nl, Camerashop.nl, PDAshop.nl en Speelgoedshop.nl.

Bestelt u bij CoolBlue voor 23.59 uur, dan wordt uw bestelling al op de volgende dag gratis bezorgd.

CoolBlue ervaringen

17 beoordelingen voor CoolBlue

 
(6)
 
(1)
5-7 punten
 
(0)
 
(5)
 
(5)
Gemiddeld 
 
5.9
 
7.1
 
5.1
 
4.9
 
6.5
Meest gewaardeerde reviews
Heeft u al een account?
Uw beoordeling (optioneel)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Extra info
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.
Hoogheem
Gemiddeld 
 
10.0

Alecto WS-4800

Een week geleden dit weerstation bij Coolblue besteld . De volgende dag is het bezorgd , wat opviel was de verpakking van het weerstation, zeer goed verpakt in een doos met daarom nog weer een doos. Na het uitpakken zag ik dat de batterijen en niet bij zaten , de volgende dag gebeld met een zeer vriendelijke man van Coolblue die aangaf ze gelijk op post te doen , en dus de volgende dag in huis . Hulde hiervoor.
Het weerstation zowel binnen als buiten aangesloten en binnen een paar minuten werkte alles daarna nog even de barometer afstellen voor onze omgeving en alles is klaar , een goed weerstation waar ik tevreden mee ben.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Slevin
Gemiddeld 
 
2.8

Luchtreiniger besteld en ze komen met een TV

Een luchtreiniger bij Coolblue besteld met aflevering de volgende dag. De bezorger komt aanzetten met een grote TV toestel in plaats van de luchtreiniger. Meteen geweigerd en niet getekend voor ontvangst. De bezorger nam de TV weer mee terug.

Ik heb Coolblue klantenservice direct verteld in de hoop dat het goede product nu een dag later zou worden opgestuurd. Maar, niets daarvan.

Ze laten je als klant wachten op de behandeling van de retour van de door hun verkeerd toegezonden product welke niet hun systeem heeft verlaten. Ze lossen zo hun eigen probleem op in de tijd van de klant.

Ondertussen moet de klant vele dagen wachten zonder verder informatie over wanneer het goede product uiteindelijk komt. Service met een glimlach noemen ze dat.

Natuurlijk kan ik de koop annuleren. In plaats daarvan sla ik ze bij mijn volgende aankopen gewoon over. De volgende dag bezorgen doen wel meer webwinkels. Wat het verschil uitmaakt is goede service en dat is dit niet.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
sebastian kerckhof
Gemiddeld 
 
4.8

Altijd wel wat

Je betaalt meestal wat meer bij Coolblue omdat je een goede service verwacht. Steeds vaker halen ze niet meer het niveau van vroeger en bijna elk van mijn pakketjes komt tegenwoordig te laat toe.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Maarten
Gemiddeld 
 
4.3

Bezorging van Coolblue is ruk

Koelkast besteld bij CoolBlue, levering zou plaats vinden tussen tussen 14:30-15:30, staan ze om 08:33 voor de deur. CoolBlue erkend de fout maar is niet in staat de zelfde dag alsnog te leveren, blijkbaar is het niet mogelijk om contact op te nemen met de bezorgers om ze alsnog de zelfde dag te laten leveren.

Nogmaals gebeld met CoolBlue om de bestelling te annuleren, maar onder voorwaarde dat er gegarandeerd maandag geleverd kan worden toch de bestelling maar laten staan. Ik neem een dag vrij van werk om maandag alsnog de koelkast in ontvangst te kunnen nemen. De koelkast zou die dag tussen 19:00-20:00 geleverd worden, om 18:00 pas word ik gebeld dat de levering vandaag niet kan plaatsvinden omdat de bezorgers vast staan in de file.

CoolBlue heeft geen enkele moeite gedaan om mij als klant tegemoet te komen en hun fout te herstellen, dit hele gedoe heeft mij een dag vrij gekost en wij zitten thuis inmiddels al 3 dagen zonder koelkast. Ik bestel voortaan alleen nog maar kleine producten bij CoolBlue die door PostNL bezorgd kunnen worden zodat die pruts bezorgservice van CoolBlue er niet aan te pas hoeft te komen.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Van der Haar
Gemiddeld 
 
4.3

Service niet meer wat het geweest is

Service is het laatste jaar niet meer wat het geweest is. Leveringen zijn regelmatig vertraagd. Ik zit nu al twee dagen te wachten op pakket. Steeds een bericht dat levering vertraagd is of zelfs die dag niet meer komt. De laatste keer helemaal geen bericht gekregen. Binnen een uur een antwoord mail is veelal ook niet waar. Ik krijg nu elke keer een standaard antwoord dat wegens drukte binnen 24 uur geantwoord zal worden. Allemaal prima, maar pas de site dan aan. Beloof geen dingen die je niet waar kunt maken. Als de fout elke keer bij Post NL ligt, moet je als bedrijf over gaan op een andere vervoerder. 

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

Peter Ketelings
Gemiddeld 
 
2.3

Coolblue belooft dingen die ze niet waarmaken

Ik bestel een laptop op vrijdag en doe dit expliciet omdat dan iemand thuis is. Door de week wordt er gewerkt en zijn de kinderen naar school, dus niemand thuis. Dan denk nou vrijdag besteld volgende dag geleverd (dat is namelijk wat coolblue belooft op hun website) Helaas pindakaas en een hoop keukenstroop. KPN zegt in eerste instantie dat ze zaterdagochtend leveren. Echter rond het middaguur veranderd het in levering vertraagd. Dus ik bellen en vragen of het misschien zondag dan nog komt. Helaas meld coolblue mij dat het pakketje maandagmiddag bezorgt wordt. En je raad het al dan zal er niemand thuis zijn. Slecht zeer slecht vind ik dit, beloftes doen op je website die je niet waar kunt maken. Oorzaak het aantal gereserveerde bezorgingen van coolblue bij KPN (fout is dus van coolblue en niet KPN). En dan denk je dat er mogelijk iets ter compensatie van het ongemak gedaan wordt maar ook dat zit er niet aan. Ik voel mij als klant gewoon in de steek gelaten door coolblue, het is gewoon slikken of stikken.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
liesbeth
Gemiddeld 
 
9.5

TOP

Fantastische service: makkelijk besteld , snel geleverd en een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Coolblue is goed telefonisch bereikbaar ook buiten kantoortijden.
Moest een produkt 3x retourneren, o.a. door fouten bij het aansluiten, maar dat is snel en zeer klantvriendelijk opgelost.
De fabrikant van het produkt wat niet naar behoren functioneerde was lastig te bereiken en beslist niet klantvriendelijk.
Ik heb niets dan lof voor Coolblue , koop me suf daar.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Saskia
Gemiddeld 
 
10.0

Helemaal top!

Ik bestel al jaren lang mijn apparaten en toebehoren bij Coolblue. Zeer goed bedrijf, snelle leveringen en super goede service. Ze zijn altijd snel telefonisch bereikbaar en ik krijg goede adviezen. Ik krijg soms zelfs een kaartje in de bus na een bestelling van een medewerker met een bedankje. Erg fijn bedrijf!

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Hans
Gemiddeld 
 
4.0

EXTREEM SLECHT

Dozen schuiven kunnen ze goed en waarschijnlijk kleine problemen snappen ze ook maar gaat er echt iets mis dan is de klantenservice ineens een opdreunmachine van voorwaarden en nadenken over een oplossing doen ze niet. Klanten die mondig zijn willen ze gewoon niet en dan geven ze niet thuis. Meest gruwelijk slechte klantenservice die ik OOIT van een bedrijf heb ervaren. Ik ga ook aangifte doen wegens misleiding

Was deze beoordeling nuttig? 

Hans op September 07, 2017

Intussen alles netjes opgelost. De extra klantenservice werkt in tegenstelling tot de gewone wel zoals het moet en luistert naar een probleem

Reageer op deze review
lex Tollenaar
Gemiddeld 
 
9.3

groot vertrouwen

Alles dat ik ooit bij Coolblue besteld heb, was zeer snel geleverd. Ook het retourneren wordt erg makkelijk gemaakt. na de ontvangst van de bestelling komen de retour formulieren direct in de mail. Fantastische webwinkel

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

Jarich D.
Gemiddeld 
 
9.8

Zeer tevreden

Altijd heel snel geholpen en altijd heel tevreden. Ik bestel hier elke keer mijn producten. Nog nooit ben ik ontgoocheld geweest.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
toon

Slang.

Een waardeloze winkel waar ik nooit meer kom, ik bestel een slang van een hogedrukreiniger en 3 x laten ze mij voor niets komen, krijg 3 x mail dat de slang er is maar eenmaal in de winkel is de levering niet doorgegaan, de vierde keer sturen ze een slang met andere aansluiting, en dan ook nog ontkennen!

Een waardeloze winkel!

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Bert Gerritsen
Gemiddeld 
 
3.0

Witheet van Coolblue

Op vrijdag airpods besteld met expres bezorging dezelfde dag. Hier betaal je extra voor maar dat is een eigen keuze en mijn afwezigheid op zaterdag was voor mij de reden om dit te doen. Koerier zou tussen 19.00 en 22.00 uur komen, de beste man was volgestopt met minimaal 21 stops (ik was nummer 21) en had daar 3 uur de tijd voor, naar mijn mening een lastige klus. Dat bleek waar want tegen 22.30 uur stond in de update van de track&trace dat ik een nieuwe afspraak moest maken, met andere woorden het product zou niet meer geleverd worden op vrijdag.
Gelijk met Coollblue klantenservice gebeld om te kijken hoe we dit netjes konden oplossen. Zoals al eerder aangegeven was ik zaterdag niet aanwezig, en mijn vraag of het ook op zondag geleverd kon worden werd bevestigend beantwoord, echter er was een maar. Ik moest deze order dan annuleren en een nieuwe bestelling plaatsen voor levering op zondag(en een keer extra betalen, en die snap ik dus niet. Uiteraard zou ik het geld terug krijgen van de eerste bestelling maar dat kon wel even duren. Coolblue maakt een fout en ik moet het oplossen en financieel bloeden? echt te belachelijk voor woorden. De derde oplossing was een nieuwe afspraak op maandag. Dat was voor mij financieel de enige oplossing maar niet de service die ik verwacht had van van Coolblue die van de daken schreeuwt dat ze zo'n goede service heeft.
Ook hebben ze mijn woede en teleurstelling extra gevoed met fantastische automatische mailtjes over hoe ze snappen dat ik zit te popelen om mijn bestelde product te ontvangen (duh) en sturen ze een prachtige mail van een productspecialist....die beschrijft hoe ik mijn product kan aansluiten, alleen slaat die mail voor mijn bestelde product volledig de plank mis omdat de verstrekte info onjuist is. Na nog wat extra geklaag bij de klantenservice kon ik een vergoeding krijgen voor de situatie, een tegoedbon van €7,50, meer een belediging dan een oplossing. Maar daar ik echt nooit meer wat wil bestellen bij dit bedrijf en al zijn takken (gelukkig heel goed herkenbaar) heb ik hier vanaf gezien.
Ik hoop maandag mijn product te ontvangen en er van te gaan genieten, maar aan Coolblue zal ik altijd een nare nasmaak overhouden.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Sandra
Gemiddeld 
 
8.8

Geweldige service!

Op vrijdagavond besteld, zaterdag geleverd. Oude wasmachine hebben ze kosteloos meegenomen. We werden erg goed op de hoogte gehouden qua levertijd, tot een kwartier van te voren. Ook nog een set handdoeken kregen we erbij. Heel tevreden!

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Ontevreden klant
Gemiddeld 
 
1.0

Coolblue: Alles voor een grimas!

Alles voor een glimlach... Één grote leugen!! Nadat bij een bestelling van een koffiemachine van €350 het JUISTE ADRES werd ingevoerd en een typo in de postcode (1 cijfer anders) werd gemaakt, werd de bezorger door Coolblue naar een verkeerd adres gestuurd. Coolblue kon dit niet corrigeren (ondanks dat het apparaat nog niet was geleverd) en accepteerde geen enkele aansprakelijkheid. Coolblue gaf als advies om bij het adres te gaan posten, een nieuwe bestelling te doen (en opnieuw te betalen) en stuurt achteraf een bericht dat ze niks kunnen doen omdat hun systeem op basis van postcode en huisnummer werkt (wat volgens hun heel gebruikelijk is...). Voor mij klinkt afleveren op het opgegeven adres gebruikelijker. In één keer alle positieve ervaringen met Coolblue vergeten.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

H Gijsbers
Gemiddeld 
 
1.0

Coolblue; alles voor een grimas

TV besteld. Op de afgesproken tijd geen levering. Na contact met klanten service blijkt dat de TV op een onbekend adres door een voor mij onbekend persoon is ontvangen. Zelf hier geen melding van gehad. Tot aan vandaag nog steeds geen TV. Ben er moedeloos van geworden! Nooit meer Coolblue.

Was deze beoordeling nuttig? 

Slimme Sjors op Februari 14, 2017

Volgens mij snapt de heer Gijsberts niet zo goed hoe online bestellen werkt. Laatst kocht ie ook "ineens" 2 banken. Denk dat het gewoon bij de buren staat.

Reageer op deze review
Nooit meer
Gemiddeld 
 
1.0

Absoluut geen glimlach

Via de "product specialist" informatie opgevraagd via mail. Klopte van geen kant bleek toen het apparaat binnen was(ook nog een dag later dan was beloofd) Moest hem terug sturen dus speciaal naar het postkantoor. Ben daarna naar een BCC winkel gegaan. Heb de juiste informatie gekregen en waren nog goedkoper ook. ging daar wel met een glimlach de deur uit.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Wetering
Gemiddeld 
 
9.0

Top!

Zoals gezegd: top! Gisterenavond om 11 uur een laptop besteld en vandaag al in huis en dat zonder verzendkosten.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

Algemene informatie

Merken
Diversen
Productgroepen
  • Elektronica
  • Speelgoed
  • tablets
  • laptops
  • printers
  • Stofzuigers
  • Computers
  • camera's
  • keukenapparatuur
  • televisies
Levertijd
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
Verzendkosten
gratis bezorging
Afhalen mogelijk
ja
Keurmerken
Thuiswinkelwaarborg
Betaalmethodes
Ideal
Telefoonnummer
010 7988999

Vergelijk webshop reviews en koop betrouwbaar online

Reviewspot verzamelt webwinkel beoordelingen en geeft in een handig overzicht de review score per webshop weer. U kunt dus snel en eenvoudig zien of een webwinkel betrouwbaar en bestellen veilig is. In de categorie gsm staan de belangrijkste Nederlandse gsm webshops. Bekijkt u de belsimpel ervaringen en mobiel.nl reviews van die grote gsm shops maar eens of ontdek of Cool Blue en Simpel betrouwbaar zijn. U kunt verschillende aspecten van deze webshops bekijken. Eenvoudig kunt u bijvoorbeeld de betaalmogelijkheden van mode webwinkels zoals wehkamp, pabo of amazon bekijken. U kunt reviews en beoordelingen van Nederlandse aanbieders van een goede opleiding zoals nha opleidingen of Laudius danwel reviews over elektronica shop baxshop lezen. Maar natuurlijk kunt u ook zelf een webshop beoordelen en uw positieve ervaringen of klachten delen. Online winkels kunnen gratis hun shop aanmelden op Reviewspot en een onbeperkt aantal reviews en beoordelingen verzamelen. Online winkels kunnen daarnaast gratis gebruik maken van de review widgets. Het beste advies, betrouwbare beoordelingen, recensies, klantbeoordelingen & ervaringen met Nederlandse webshops, u vindt het op Reviewspot.nl! - Copyright © 2010 - 2016.