Amazon Nederland officieel gelanceerd

Na jaren van onduidelijkheid is het dan nu toch zover: Amazon lanceert vandaag haar vernieuwde webwinkel Amazon.nl met meer dan honderd miljoen (nieuwe) producten in 30 verschillende categorieën. De afgelopen jaren bestond het assortiment van Amazon in Nederland enkel uit e-books en e-readers. Klanten die naar andere producten zochten, werden sinds 2016 doorverwezen naar Amazon.de, de Duitse versie van de webwinkel.

amazon nl

 

Prijzen Amazon.nl

Een eerste analyse van Tweakers en Hardware Info toont aan dat de prijzen van Amazon.nl ongeveer gelijk zijn aan de prijzen bij Amazon.de, met hier en daar wat kleine verschillen. Dat betekent dat de prijzen van Amazon.nl zeer concurrerend zijn op de Nederlandse webwinkel markt.

Amazon Prime in prijs verlaagd

Bezorging bij Amazon.nl is gratis bij bestellingen vanaf € 20,-. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een Amazon Prime abonnement af te sluiten voor € 2,99 per maand. Dat is een flinke prijsverlaging ten opzichte van het oude tarief van € 5,99. Als Amazon Prime abonnee heb je toegang tot films, series, games en betaal je geen verzendkosten meer, wat bij meerdere bestellingen per maand behoorlijk voordelig kan zijn.

Dit is nog maar het begin

De definitieve start van Amazon in Nederland betekent ook dat Nederlandse (web)winkeliers via Amazon in heel Europa hun producten kunnen verkopen. “Enkele duizenden” Nederlandse ondernemers hebben zich volgens Amazon inmiddels bij het Nederlandse platform aangesloten. Ter vergelijk: op Bol.com bieden momenteel ongeveer 27.000 ondernemers hun producten aan via het platform van Bol.com.

Wat betekent de komst van Amazon.nl voor grote webwinkels als Bol.com, CoolBlue en Wehkamp?

Bol.com heeft als reactie op de en openingsaanbiedingen van Amazon.nl haar prijzen al naar beneden bijgesteld. De verwachting is dan ook er dat in de komende periode behoorlijk op prijs zal worden geconcurreerd door de grote Nederlandse webwinkels. Voor consumenten kan het daarom lonen om voor een aankoop de prijzen bij verschillende aanbieders extra in de gaten te houden. Of dit zal leiden tot een kleine “prijzenoorlog” is nog onduidelijk, maar dat Aamazon in Nederland de markt gaat opschudden is één ding wat zeker is.

 

Amazon ervaringen

 
1.0
H HKunen
"Mijn eerste ervaring is voor een bestelling op 11 mei van 9 producten. Inmiddels is het 4 juni en slechts 2 artikelen zijn aangekomen. 1 daarvan was defect, ik kon..."
 
1.3
J Jamie
"3 artikelen besteld. Werden apart verzonden en dan krijg je dit: 1. wordt geweigerd door de vervoerder DHL?! 2. is leverbaar als je het hebt besteld daarna opeens niet meer...."
 
2.3
M Mark
"Bestellen gaat moeizaam. Eerst geven ze aan dat de bestelling gecanceld is. Daarna leveren ze de bestelling wel en schrijven het geld af. Helaas had ik het nog een keer..."
 
2.5
J Julia
"per abuis te veel besteld meteen dezelfde dag laten annuleren totaal geen reactie! Vervolgens nu weer 2,5 weken bezig om het product te retourneren maar kan niemand bereiken er wordt..."