Hoe kies je het beste pakket voor internet en tv?

internet en tv

Een pakket voor internet én tv is vaak goedkoper dan twee losse pakketten. Bovendien hoef je met een pakket ook maar een keer de aansluitkosten te betalen. Er zijn verschillende providers die zo’n combinatiepakket aanbieden met internet en tv. Welk pakket voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw specifieke wensen en voorkeuren. Wij leggen je uit hoe je het pakket vindt dat hier het best bij aansluit.

Internetverbruik: hoeveel Mb/s?

Bij de keuze voor een internetpakket is het belangrijk om te weten hoeveel Mb/s je nodig hebt. Het aantal Mb/s geeft aan hoe snel het internet is. Hoe meer Mb/s, hoe meer je over het algemeen ook betaalt. Gebruik jij het internet alleen om af en toe het nieuws te checken en mails te versturen, en doe je dat ook nog eens vanaf één apparaat? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk genoeg aan 20 Mb/s. Wil je via meerdere apparaten muziek kunnen luisteren via Spotify en series en films kunnen streamen via Netflix? Dan kun je beter gaan voor een pakket met 20 tot 50 Mb/s. Heb je een groot gezin en ben je vaak met meerdere mensen tegelijk online of game je veel online? Dan kun je het best kiezen voor een internetsnelheid van 50 Mb/s.

Extra zenderpakketten voor sport en films

Bedenk je of je extra zenderpakketten wilt hebben of niet. Kijk je alleen naar de standaardzenders, dan is het niet nodig om extra zenderpakketten te kiezen. Je betaalt namelijk ook meer voor deze extra’s. Maar wil jij bijvoorbeeld graag een bepaalde sport volgen of ben jij een echte filmliefhebber? Dan is het wel het overwegen waard om te kiezen voor extra zenderpakketten. Je betaalt dan iets meer, maar je krijgt hier ook meer kijkplezier voor terug.

Type verbinding: ADSL, VDSL, kabel of glasvezel

Er zijn vier verschillende verbindingen voor internet en tv, namelijk ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Over het algemeen is ADSL het goedkoopst, maar ook het langzaamst. VDSL is wat sneller en duurder dan ADSL. Voor kabel betaal je nog iets meer, maar een kabelverbinding is wel een stuk stabieler dan ADSL en VDSL. De allersnelste (en vaak de duurste) verbinding is glasvezel. Het verschilt per adres welke internetverbindingen er worden aangeboden. Zo is glasvezel nog lang niet voor elk huishouden beschikbaar. Je moet hiervoor eerst aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk.

Vergelijk pakketten voor internet en tv

Onze tip: vul je voorkeuren in op een vergelijkingswebsite. Zo krijg je direct alle goedkoopste pakketten voor internet en tv te zien op basis van jouw wensen. Bovendien kun je door te vergelijken direct zien welke type internetverbindingen er op jouw adres beschikbaar zijn. Kijk ook even of het voordelig is om een alles-in- 1-pakket af te sluiten, waarin dus ook vast bellen is meegenomen – ook al bel je misschien bijna nooit meer met de vaste telefoon. Bij veel providers is een pakket met vaste telefonie namelijk net zo goedkoop als een pakket zonder vaste telefonie. Dat is mooi meegenomen.