OTTO reviews

www.otto.nl
 
3.4 (48)
OTTO

OTTO is in Nederland een begrip. Op Otto.nl kunt u allerlei producten aanschaffen, van mode tot elektronica en witgoed. De webshop van Otto is professioneel en informatief ingericht. In een handomdraai vindt u wat u zoekt. Otto richt zich met haar mode assortiment (otto mode) op de jonge en zelfbewuste vrouw.

De service staat bij Otto hoog in het vaandel. Wat zijn uw ervaringen met Otto? Tevreden, ontevreden? meld het hier!

48 OTTO reviews

 
(3)
 
(5)
 
(1)
 
(13)
 
(28)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Extra info
Welk(e) product(en) (of dienst) heeft u besteld?
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

Betalen voor een product dat ik niet heb

Beoordeling 
 
1.0

Slechte service
Houden zich niet aan de eigen algemene voorwaarden

Een product met een levertijd van ca. 1 week besteld op 3 Juni jl. Vervolgens hoorden we hier niets van, en erachteraan gebeld. Bleek dat de zending kwijt was. Maar we konden onze bestelling niet annuleren, en moesten het maar aan de deur weigeren. 28 juni werd het pakketje bij onze buren bezorgd (waardoor we het niet konden weigeren). Ondertussen had OTTO het bedrag al geboekt op 12 juni, waardoor ons zichttermijn van 14 dagen al verlopen was voordat we het product daadwerkelijk hadden ontvangen. Vervolgens weer met OTTO gebeld. Gaven aan dat ze het zichttermijn zouden aanpassen. Het nieuwe zichttermijn zou dan lopen van 28 juni tot 11 juli. Het product hebben wij direct (1 juli) retour gestuurd. Vervolgens kregen wij vrij snel het verzoek van OTTO om het bedrag dat nog open stond te voldoen (voordat de nieuwe zichttermijn was verlopen). Wij weer gebeld. Kregen we het antwoord dat het verwerkingsproces bij OTTO erg lang duurde en dat we eerst maar het geld zouden moeten betalen en dat we dit vervolgens terug zouden krijgen.
Wij hebben toen aangegeven dat we helemaal niets betalen omdat we geen product hebben en tevens onze zichttermijn nog niet was verlopen.
Nu kregen wij gisteren (23-7) een brief van OTTO met een aanmaning voor betalingsachterstand, 5.50 adminstratie kosten en nog 14.50 aan andere bedragen? En wij zouden dan 20 euro moeten betalen. Nogmaals, wij hebben het product retour gestuurd dus we hoeven niets te betalen.
Daarnaast, in de algemene voorwaarden van OTTO, staat vermeld dat wanneer je het openstaande bedrag niet binnen 14 dagen na het zichttermijn voldoet, dat ze dan pas extra kosten in rekening mogen brengen.
Aangezien wij het product op 28 juni in huis hadden, het zichttermijn verliep op 11 juli, betekent dit dat OTTO niet eerder dan 25-7 gerechtigd is, volgens hun eigen algemene voorwaarden om extra geld in rekening te brengen.
Op 24-7 is volgens mijn OTTO account het retour verwerkt. Dit betekent dus dat OTTO nooit het recht heeft gehad, zelfs niet volgens hun eigen voorwaarden om een aanmaning naar ons te sturen.

Besteld product
Nachtkastje FMD
M
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Bad bad bad !!!

Beoordeling 
 
1.0

Why would you put 4-6 days delivery on the website when actually it takes almost 3-4 weeks to get a product. Sorry but you have no idea what customer service is, or how a customer should be treated.

Besteld product
Bed
M
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Koop nooit bij OTTO!

Beoordeling 
 
1.0

Bestelling geplaatst met 3 weken levertijd. Na 3 weken geen kast noch een bericht vanuit OTTO. Meerdere malen contact opgenomen en klantenservice gaf aan niets te kunnen doen en ik moest wachten op de bestelling. Ze hadden geen flauw idee wanneer het binnen kon komen. Week 5 zou mijn kast uiteindelijk geleverd worden. Hele dag thuis zitten en wachten op Post NL, komen ze niet opdagen. 2e afspraak met Post NL gemaakt, krijg ik gedurende de dag bericht dat de kast beschadigd is en terug wordt gestuurd. Otto gebeld voor een oplossing, kreeg ik het verzoek om te emailen. 5 dagen later nog geen reactie. Wederom gebeld, wederom konden ze niets doen. Na 20x bellen en meerdere emails gestuurd te hebben, heb ik gevraagd om de bestelling te annuleren en wat denk je... Het is niet mogelijk!!!
Na ruim 8 weken, geen kast, geen geld en een slechte ervaring rijker.
Ik raad u echt aan, NOOIT iets te kopen bij dit bedrijf. U kunt fluiten naar u centen en de medewerkers van de klantenservice sturen u van het kastje naar de muur.

Doet u uw voordeel mee!
Gr Mehdy

M
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Geen service geen kwaliteit

Beoordeling 
 
1.3

Een vaatwasser besteld. De belofte 24 uur komt niet na. Een bericht van post nederland geen levering. Hele dag voor niets thuis gebleven. Bij weiziging van adres doen ze erg moeillijk. Vragen ze om een huursovereenkomst en dat ze dan ook nog weten dat je in een huurhuis woont.... dat zo'n vertrouwlijk document gevraagd wordt met handtekeningen erop? En een kopie van je id kaart. Koop je met afterpay mag je alsnog ineens geld van te voren overmaken. Betaal je via hun link met ideal. Zeggen ze dat het een paar dagen verwerkingstijd duurt.geloof jij het? Staat je vaatwasser onhold bij de postbezorger. Bel je constant heen en weer. Krijg je een hele akelige vrouw aan de telefoon. Die geen begrip toont. Dan wordt je pas de volgende dag gebeld met iemand die je iets netter te woord gaat. Weinig begrip en zo ben je nog anderhalve week verder en nog steeds geen vaatwasser en ze hebben ook al 4 dagen me geld. Heb ze gevraagd of ik me geld onhold kan zetten. Jammer dat dat niet kan. Natuurlijk heb ik om mijn geld terug gevraagd. En ik ga naar een andere winkel met betere service. Heb nog niet mijn geld terug...

Besteld product
vaatwasser
R
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review
reclame

Otto moet zich schamen

Beoordeling 
 
3.3

Deze winkel zou zich diep moeten schamen, zo'n beetje het oudste postorder bedrijf dat hier op de markt opereert, presteert als een van de slechtste. Ik heb er op 5 februari een TV gekocht, toch een behoorlijke uitgave. De levertijd zou 2-4 werkdagen zijn. Het begon ermee dat ze geen creditcard betaling accepteren, maar wel achteraf betaling. Geen enkele waarschuwing over limieten enz. Dus, in de bevestigingsmail de boodschap dat ik binnen 24 uur zou horen hoeveel ik waar toch vooraf moest betalen. Exact 24 uur later dan eindelijke de mail. Ik betaalde binnen een uur via hun website, maar dat werd dus pas 2 dagen later verwerkt en pas weer een dag later per mail bevestigd. Ook werd de TV op vrijdag overdag klaargezet voor verzending, maar ging pas op maandag middag daar de deur uit. Uiteindelijk na heel veel gezeur en vele telefoontjes later had ik hem op 14 februari na 9 dagen later binnen. Ik heb dezelfde dag nog weer via hun eigen website de rest betaald. Toen bleek ik nog steeds geen factuur te krijgen, en na weer een keer bellen kwam de factuur weer 6 dagen later op 20 februari binnen.
Deze club heeft een serieus administratief probleem en sommige medewerkers kunnen misschien beter als putjesschepper aan het werk ofzo.

Het product zelf was goed.

A
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Purchase from OTTO

Beoordeling 
 
4.5

First experience with OTTO,we ordered three items and after a while we received only 1 of the three items we ordered, the information on the website is poor and I was left 30 minutes on the phone answer machine without any response!!!

I will not buy from OTTO again!

S
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Slechte leveringen en waardeloze service

Beoordeling 
 
3.0

ik heb in november een U- bankstel gekocht. Binnen een maand werd ik gebeld en mijn bank zou geleverd worden, we zaten uren lang te wachten maar pas s avonds werd de levering afgebeld...gelukkig gingen we met vakantie anders hadden we de hele kerst zonder edn bankstel gezeten!!! mijn bankstel werd uiteindelijk 1.5 week later geleverd, heel mooi product alleen in een verkeerde opstelling, waardoor de ingang van mijn woonkamer voor 6 weken lang geblokkeerd werd. De service medewerker heeft netje excuses aangeboden en meteen de juiste bankstel besteld. Tot de nieuwe bankstel geproduceerd werd, konden we de " verkeerd geleverde bankstel" gebruiken, daarna zou de omruil plaats vinden. Na 6 weken werd onze juiste bankstel geleverd maar de omruil kon niet, transporteur wist niks ervan en ze stonden voor de deur met de 2e bankstel. Ik belde kwaad en kwaad Otto service dat dit niet kunnen flikken en dat het al 2e keer misgaat. Uiteindelijk moest ik mijn juiste bankstel weigeren omdat 2 bankstellen van 3 meter breed paste niet in mijn huis!!! De servicemedewerkster zegt: bel zelf maandag transporteur en onze service voor de nieuwe afspraken????.. De service is bij Otto waardeloos, miscommunicatie achter miscommunicatie....zo veel gezeik en ellende bij 1 bestelling.....echt amateuristisch...

RK
Was deze beoordeling nuttig? 1 1
Reageer op deze review

Otto factureert zonder te leveren en zonder te crediteren.Wanorde+tegenwerking bij de klantenservice

Beoordeling 
 
1.5

Ik ben zeer ontevreden over dit bedrijf. Eerst stuurt Otto verkeerde producten. Vervolgens wordt maar de helft van een bureau, dat ik in december had besteld, geleverd. Na vele malen contact zoeken met de klantenservice, geven ze aan het niet op te kunnen lossen en sturen mij opnieuw de hele order. Ik word vervolgens wel belast, zonder mij daarvan op de hoogte te brengen, met twee keer de kosten van het volledige bureau en ik mag zelf de helft van het eerste bureau demonteren, inpakken en terugsturen, anders krijg ik mijn geld niet terug. Elke keer een ander aan de lijn van de klantenservice en elke dag een ander verhaal. Nu zit ik met een half bureau voor twee keer de kosten van een compleet bureau. De factuur van het tweede bureau crediteren lijkt me heel logisch, maar daar is niemand bij Otto toe bereid! Dit gaat een vervolg krijgen. 8-2-2019

L
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review
reclame

Zeer onbetrouwbare levertijd

Beoordeling 
 
1.0

7 oktober een bank en een wandkast besteld. 7 weken levertijd voor de bank en 9 weken levertijd voor de wandkast. 30 november een mail gekregen dat de kast klaar staat om geleverd te worden. 2 december een mail dat de bank binnen 2 weken bij ons thuis geleverd wordt. Nou dat is mooi, hup onze oude bank er uit, want hij komt binnen twee weken en oude kast leegruimen want de nieuwe kast kan geleverd worden.
Het is nu half december en niks is binnen. Wanneer ik bel kunnen ze mij niet vertellen wanneer de spullen geleverd worden. Na het invullen van een klachtenformulier kreeg ik als antwoord: u krijgt 10 euro korting wanneer het binnen is, maar we hebben geen idee wanneer dit is. De kast zou staan bij post.nl. Post.nl gebeld, maar daar stond de kast niet. Na weer een belletje naar otto gaven ze toe dat de kast nog in Duitsland staat. Net een mail binnen gekregen dat de bank pas half januari geleverd kan worden!!!! Zo wat gaan wij goed de feestdagen in zonder bank!!! En de kast, tja, wanneer vertrekt de vrachtwagen vanuit Duitsland???

Besteld product
  • meubels
  • bankstel
CH
Was deze beoordeling nuttig? 1 1
Reageer op deze review

Pak besteld

3 weken geleden besteld nu drie weken later krijg je te horen is op wat kutwinkel. Echt balen dit

D
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Een keer nooit weer

Beoordeling 
 
3.8

Slechte communicatie vanuit Otto als er iets niet is.
Leveringen duren langer als ze zelf van te voren aangeven.
Klantenservice onvriendelijk en slecht

A
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Onduidelijke verkoopsite

Beoordeling 
 
3.3

Zie alle voorgaande slechte ervaringen. En het valt mij op dat deze problemen (blijkbaar door heel veel mensen ondervonden, dus geen toeval meer) al jaren zo zijn, maar totaal niets aan gedaan is. Niet verstandig om te bestellen bij Otto dus.

Besteld product
  • Reebok sportpak
  • Laarsjes Citywalk
M
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review
reclame

5 weken wat retour gestuurd maar die 420euro laten ze op hun acount staan wat ik niet meer heb

heb straks 5 weken geleden een laptop retour gestuurd van 420euro en ze weigeren het van mn acount af te halen

M
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Extreem rare en slechte communicatie naar de klant

Beoordeling 
 
1.0

Extreem rare en slechte communicatie naar de klant vanaf de kant van Otto.
Ik heb een bestelling geplaatst voor een gasfornuis week geleden voor een hele mooie prijs. Vervolgens kreeg ik een bevestiging en verzoek om te betalen. Een dag later kreeg ik een bericht van Maartje Hennevelt van de afdeling aftersales die aangaf dat de prijs op de website niet correct was en de bestelling geannuleerd zou worden. Ik heb hier op gereageerd maar tot op de dag van vandaag heb ik daar geen reactie op mogen ontvangen. Wel ontving ik een bevestiging van de bestelling, het garantiebewijs, bevestiging dat de post het pakket zou afgaan leveren en het verzoek dat ik op de desbetreffende dag de hele dag thuis zou moeten zijn.
Ik heb hier een hele dag vrij voor op moeten nemen.
Helaas wordt het gasfornuis alsnog niet geleverd van wegens een communicatie fout. Voor het ongemak werd een vergoeding aangeboden van een schamele € 20,-
Ik heb hiervoor zelf contact moeten opnemen met het hoofdkantoor.
Fouten kunnen gemaakt worden. Het is daarbij wel fijn als de klant goed op de hoogte wordt gehouden van de status van de bestelling en niet zoals in mijn geval totale verkeerde emails met verkeerde informatie worden gestuurd.
Als ik vandaag niet zelf contact had gelegd met Otto dan had ik nog steeds geen idee of er wel of geen gasfornuis zou komen.
Conslusie: Otto ervaart geen enkele aansprakelijheid en legt de negatieve gevolgen van fouten door henzelf gemaakt volledig neer bij de klant.

Callcenter medewerker was wél erg vriendelijk en dacht mee naar een oplossing, helaas is zij niet in dienst van Otto.

G
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Oplichterij OTTO

OTTO mailt zogenaamd een herinnering na 14 dagen en vervolgens na weer 14 dagen een mail met in hoofdletters JE HEBT EEN BETALINGSACHTERSTAND. Ik was op vakantie en heb bij thuiskomst alle mail nagekeken maar die herinnering heb ik echt niet gehad.
Bij de 2e mail worden €5,50 administratie kosten in rekening gebracht!! Wettelijk zal het misschien kloppen maar het is vooral GELDKLOPPERIJ. Ik bestel nooit meer bij OTTO!

M
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Nooit meer kopen bij Otto.

Service 
 
1.0

De sneakers waren van de goede maat alleen bij het lopen maakten de schoenen een hard krakend geluid, voldoende om ze terug te sturen.
Het aankoopbedrag na twaalf dagen terugontvangen, maar waarom moet ik de retourvracht zelf betalen?
Het is een fabrieksfout voor rekening van Otto, alleen ik betaal de rekening van vervoer. Dat is niet juist.
Als het product niet goed is moet Otto ook de retourkosten betalen.
Otto reageert totaal niet op mijn mailverkeer, waarom niet en ben ik de enige.

N
Was deze beoordeling nuttig? 2 1
Reageer op deze review
reclame

Oplichters

Beoordeling 
 
1.0

Oplichterspraktijken! Otto laat mensen ongevraagd in termijnen betalen. Je krijgt een rekening en betaalt die netjes en zonder er bijs til te staan wat het oorspronkelijke bedrag is, krijg je nog een rekening met administratiekosten en wettelijke rente. Wie gaat er nu afbetalen op een bedrag van €47,-

Bel je met de klantenservice? Dan krijg je een student aan de lijn die zegt dat je daar voor gekozen hebt, terwijl ik in de bevestiging duidelijk acceptgiro heb staan. Nooit weer Otto.

J
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Klacht ingediend bij ACM

Beoordeling 
 
1.0

Een keer iets kleins gekocht, maar OTTO.nl blijft je vervolgens jaren lastigvallen met post en ongevraagde mailings. Ondanks herhaaldelijk verzoek tot verwijdering, blijft deze organisatie spam sturen.

Blijkbaar nemen ze het niet zo nauw met je persoonsgegevens. Inmiddels een klacht ingediend bij de ACM. Anderen die hetzelfde ervaren, verzoek ik hetzelfde te doen, zodat deze organisatie bestraft wordt.

Ik koop er uiteraard nooit meer!

O
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Betalen en nietskrijfeb

Beoordeling 
 
5.0

Slecht. Besteld levertijd 1 week. Na 3 weken gebeld. Zal volgende week komen. Dan een mail : product niet leverbaar. Maar je kan het nog steeds bestellen volgens de website. Geld incasseren voor onleverbare producten. Schande ruikt naar oplichting

Besteld product
Heren polo
VD
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

rekening

Beoordeling 
 
7.7

Na terug sturen vh artikel, toch gewoon de rekening gepresenteerd gekregen. met de klantenservice gebeld en gemaild, het mocht niet baten, bovenop de rekening nog een boete wegens wanbetaling gekregen. en administratiekosten . niet normaal als je je bedenkt dat ik na 14 dagen levering pas hoefde te betalen, maar het product al een week bij hun retour was. 6 weken na de retour is de retour eindelijk administratief verwerkt en de rekening vh product afgetrokken, maar de administratiekosten zou ik nog moeten betalen? dacht het toch van niet.
wie heeft er hier dus zijn zaken niet op orde? otto.

N
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review
reclame

Lees meer reviews

OTTO informatie

Algemene informatie

Afhalen mogelijk
nee