Laudius

 
7.3 (38)

LAUDIUS is bekend van haar kwalitatieve thuisstudies. Studiewereld Laudius wordt ook wel kortweg Laudius genoemd. Laudius bestaat al meer dan 40 jaar. De kosten van een thuisstudie van de opleider zijn vaak vele malen lager als bij andere aanbieders. Voordat je een thuisstudie doet is het raadzaam de Laudius ervaringen en reviews te bekijken. Denk jij erover om een thuisstudie of thuis een opleiding te volgen en dat tegen lage kosten? Denk dan zeker eens aan de goedkope thuisstudies van Studiewereld Laudius! Schrijf je nu in en profiteer...

Bekende thuisstudies van Laudius Studiewereld:

  • Nagelstyling
  • Eigen zaak starten
  • Makelaar Taxateur

Heeft u ervaring met het opeldingsinstituut? Deel uw mening en help anderen bij het maken van de juiste keuze.

Laudius ervaringen

38 reviews voor Laudius

 
(17)
 
(7)
 
(5)
 
(6)
 
(3)
Gemiddeld 
 
7.3
 
7.9
 
7.7
 
6.4
 
7.1
Bekijk alle reviews Meest gewaardeerde reviews
Heeft u al een account?
Beoordeel alleen die aspecten waar u een mening over heeft:
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Extra info
Welk(e) product(en) (of dienst) heeft u besteld?
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.
wilma

jammer

cursus stervensbegeleiding en rouwverwerking gedaan. De cursus stervensbegeleiding verliep prima. Snelle reactie op mijn huiswerk en ook examen verliep allemaal prima. De cursus rouwverwerking liep minder soepel. De aanvraag van mijn examen werd bevestigd via mail en ik zou eerste volle week van augustus, 7 tot 11 aug. dus mijn examen thuis gestuurd krijgen. 15 augustus nog niks ontvangen, mail gestuurd met de vraag of mijn examen al verstuurd is. In het antwoord wordt vermeld dat het klaar ligt om verstuurd te worden en dat ik het de laatste week van augustus zal ontvangen. Dit was niet de afspraak. Aangezien ik een erg drukke tijd tegemoet zou gaan en geen tijd heb om een examen te doen heb ik het getuigschrift aangevraagd. Daar moest ik toen ineens €28,50 voor gaan betalen.? Het diploma zit bij de prijs van de cursus in maar het getuigschrift dus niet, als je dus iets van bewijs wil dat je de cursus gedaan hebt moet je het examen doen of het gaat je meer geld kosten.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
bianca H
Gemiddeld 
 
9.8
Bestellen 
 
10.0
Levering 
 
10.0
Service 
 
9.0
Prijs 
 
10.0

aanrader!!

Ik ben pas begonnen maar ben nu al meer dan tevreden.
De boeken waren na bestelling 2 dagen later in huis.
Huiswerkvragen worden gemiddeld binnen een dag nagekeken, krijg goede feedback van de lerares.
Ook de klantenservice staan klaar voor je indien je iets niet snapt.
Op zich is alles goed duidelijk ,hoe je huiswerk moet instuderen tot aan lestips.
Ik raad iedereen dit aan,ik heb de duurste gekozen en ook dat raad ik mensen aan,want dan nog is het betaalbaar.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
San
Gemiddeld 
 
6.8
Bestellen 
 
9.0
Levering 
 
9.0
Service 
 
2.0
Prijs 
 
7.0

WFT Basis

Tevreden over de snelle levering en het bestelgemak. Echter niet enthousiast over de docente. Ze corrigeert wel snel, maar soms te snel, waardoor mijn goede antwoorden niet goed gekeurd werden. Hier moest ik dan zelf weer achteraan gaan. Soms duurt het 2/3 weken tot ze mijn mail leest en dingen aanpast, terwijl ze wel gewoon lessen corrigeert. Beetje krom.
Verder zijn er verschrikkelijk veel onnodige spel- en taal fouten. (Hier werken ze ondertussen aan, heb hier een klacht over ingediend).
De kwaliteit van de stof en de diepgang zijn echter wel goed. Daar draait het uiteindelijk om.
Dus over het algemeen wel tevreden, maar het kan beter.

Was deze beoordeling nuttig? 

Frank op Juni 09, 2017

Hallo San, Heb je ook het tentamen voor de WFT afgelegd, is dit een officiëel erkend tentamen met certificaat?

Reageer op deze review
Sulley

Ervaring nagelstyliste

Ik ben mij aan het orienteren voor een cursus nagelstyliste en kwam ook bij Laudius uit maar nog nooit van gehoord. Zag al een review voorbij komen die niet al te best is maar zijn er nog meer ervaringen? Zowel positief als negatief?

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Jolanda

Arabisch

Ik wil graag de cursus Arabisch gaan doen. Nu lees ik bij Spaans zoveel typefouten etc te zijn, dus ben nu al huiverig hoe dit gaat lopen. Iemand hier goede ervaring mee? Of toch voor een duurdere aanbieder kiezen? Schrok beetje van jullie reviews over Laudius. Er is ook geen huiswerkbegeleiding bij, dat is op zich al vreemd.

Was deze beoordeling nuttig? 

Josje op Juni 15, 2017

3 woorden over Laudius:
DIE HET NIET!

Ik had nog nooit van Laudius gehoord toen ik toch maar eens besloot een taalcursus te overwegen. Ik dacht waarom ook niet bij Laudius kijke? De website gooien ze vol met "erkend", "Erkend", "erkend". Maar dit blijkt enkel roepen te zijn. Want er is niks erkend. Iedere euro die je hier besteed is er een te veel.
Pakket is waardeloos, begeleiding (als je die al krijgt is traag en onvolledig), en ze roepen vaak gratis terwijl ze je daarna proberen te vangen om extra's te kopen.
Bah, ondoorzichtig, leugenachtig en waardeloos.

Abuzer op Juni 17, 2017

Beste Jolanda,
Mijn moeder taal is Arabisch, en mijn Nederlands is niet helemaal goed. ik ben net scheikunde bij RUG afgestudeerd, en ik ben van plan om lerarenopleiding to volgen. we zouden van elkaar kunnen leren ( als jij wilt ,hoor)
Ik hoor graag van jou.
Gr.

Reageer op deze review

ban
Gemiddeld 
 
9.3
Bestellen 
 
9.0
Levering 
 
9.0
Prijs 
 
10.0

interieur stylist

Ik heb het materiaal ingekeken en bij doornemen van de cursus moet mij van het hart dat deze een jaar of 10 (of meer zelfs) gedateerd is, foto's zijn niet van deze tijd en sommige merknamen bestaan niet eens meer.

Nou kost de cursus niet veel, maar toch zijn de verwachtingen wat hoger dan het gebodene en is dat jammer.
Interieurstilist heeft toch met mode en trends te maken.

Was deze beoordeling nuttig? 

Judith op Februari 09, 2017

Is er een andere cursus die je zou aanbevelen?

Reageer op deze review
Annet

Super enthousiast over Laudius

Als zelfstandig ondernemer ben ik super enthousiast over Laudius. 

Heb al een aantal opleidingen met goed gevolg behaald. 

Zoals management consultant business coach, job career, basiskennis recht en 
kindercoach. 

Ik ga er zeker mee door om mij zelf te bekwamen en dit weer aan anderen door 
te geven. 

Met vriendelijke groeten Annet van Prooijen

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Kirsten
Gemiddeld 
 
4.0
Bestellen 
 
4.0
Levering 
 
4.0
Service 
 
4.0
Prijs 
 
4.0

nagelstyling zwak

Ik heb de cursus nagelstyling gevolgd met hulp van een docent. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem erg flauw vind. Met wat erin staat word je helemaal geen nagelstyliste ; de essentie ontbreekt volledig en wat erin beschreven staat is slechts een fractie van wat er allemaal gezegd moet worden. Niets over vijltechnieken, gellak, apex opbouwen, en andere essentiële technieken. Ik heb een vraag gesteld aan de docente en kreeg als antwoord : "het zou toch moeten lukken zoals het beschreven staat in de cursus". Ik heb eigenlijk niets meer geleerd dan ik al wist uit tutorials op youtube.
Ook het videomateriaal is zwak : er is videobegeleiding voor 1 les, terwijl dat echt wel voor meerdere had gemogen/gemoeten. Wat je krijgt is twee keer niets helaas, helemaal af te raden. Ik neem de cursus elders opnieuw.
Het bestellen al alles waarop je hier punten kan geven is top, de cursus zelf krijgt van mij een 4...

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Arie Smits
Gemiddeld 
 
10.0
Bestellen 
 
10.0
Levering 
 
10.0
Service 
 
10.0
Prijs 
 
10.0

Het leert vanzelf

Deze week kreeg ik de cursus 'Songwriter' binnen. Lekker snel. Zonder precies te weten wat ik kon verwachten ben ik er enthousiast aan begonnen. Dat enthousiasme nam alleen maar toe. Complimenten. Het leest als een goed boek. Ik kan het niet meer opzij leggen. Als ik later bij 'De Wereld Draait Door' zit zal ik jullie naam noemen :-)

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Cisca

Loonadministratie

Jammer dat de lesstof verouderd is en incompleet, heel veel extra tijd gekost om de materie van de website van de belastingdienst te halen.
Medewerker Personeelszaken opleiding, hopelijk is de nieuwe versie beter.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

Jan
Gemiddeld 
 
10.0
Bestellen 
 
10.0
Levering 
 
10.0
Service 
 
10.0
Prijs 
 
10.0

Laudius top!

Ik ben begonnen met een cursus Filosofie zonder begeleiding en zonder papieren versie. Ik ontving toen een Premium Card, waarmee ik 10 jaar lang per jaar een gratis cursus (zonder begeleiding, zonder papieren versie) kon volgen, met een maximum van 7. Vorig jaar heb ik gekozen voor Creatief Schrijven en dit jaar voor Life Coach. Alle cursussen werden probleemloos in mijn digitale leeromgeving geplaatst en het downloaden is een fluitje van een cent. Mijn contacten met de klantenservice van Laudius zijn altijd voorbeeldig verlopen (zeer vlot en correct). De cursussen zelf vind ik heel interessant en verzorgd (duidelijk taalgebruik, goede indeling). Over de begeleiding door docenten kan ik niets zeggen, omdat ik steeds voor zelfstudie heb gekozen. Ik heb meen ik destijds 69 euro betaald en voor dat bedrag kan ik 8 leuke cursussen volgen... Dat is toch top?!
Ik ben heel erg tevreden over Laudius!

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
kim
Gemiddeld 
 
10.0
Bestellen 
 
10.0
Levering 
 
10.0
Service 
 
10.0
Prijs 
 
10.0

budgetcoach

Ik heb mijn cursus budgetcoach (download met hulp van docent) afgerond, ik moet alleen nog examen doen.

Deze cursus bevalt mij prima en is makkelijk te combineren met mijn werk.
Ik lees makkelijk door de stof heen en het is erg leerzaam. De docente kijkt snel na en geeft goede feedback.
Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn examen ga halen door de perfecte opleiding.

Nu ga ik beginnen met de cursus WFT en daarna Schuldhulpverlening. Als iemand hier ervaring mee heeft dan hoor ik het graag. Van de cursus schuldhulpverlening ben ik benieuwd hoeveel hoofdstukken het zijn en hoelang je er gemiddeld mee bezig bent.

Was deze beoordeling nuttig? 

Angelique op Januari 09, 2017

Hoi,
Ik heb de cursus schuldhulpverlening vorig jaar gedaan. Het heeft 48 hoofdstukken en ik had binnen een half jaar mijn diploma. Ik vond het een zeer leerzame cursus. Hoofdstukken met droge stof om te lezen maar ook hoofdstukken met veel reken en nadenk werk.

Reageer op deze review
kim
Gemiddeld 
 
10.0
Bestellen 
 
10.0
Levering 
 
10.0
Service 
 
10.0
Prijs 
 
10.0

budgetcoach

Ik heb de studie budgetcoach(digitaal met hulp van docent) nu afgerond, alleen nog mijn examen doen.
ik ben zeer tevreden, de docente kijkt snel na en levert goede feedback waar je echt iets aan hebt en als ik vragen heb dan worden deze snel beantwoord. Verder fijne leerstof waar je snel doorheen leest, en veel bruikbare en goede informatie.
Nu ga ik aan de cursus WFT beginnen.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Vin
Gemiddeld 
 
3.5
Bestellen 
 
6.0
Levering 
 
6.0
Service 
 
1.0
Prijs 
 
1.0

slechte service

100 euro extra betalen voor een leraar die naar 3 weken pas reageert en je vervolgens weer doorverwijst naar een voorgeprogrammeerd cursistenplatform...

Was deze beoordeling nuttig? 

kim op Juni 06, 2016

welke opleiding deed je?

Reageer op deze review
July
Gemiddeld 
 
10.0
Bestellen 
 
10.0
Levering 
 
10.0
Service 
 
10.0
Prijs 
 
10.0

Studie medische terminologie

Ik ben sinds Januari van dit jaar begonnen met deze opleiding, met lerares, examen en 10 jaar gratis studeren. Ben zeer tevreden, komt goed door de stof heen, (was totaal niet bekend met de stof),huiswerk wordt snel en gecorrigeerd retour gestuurd door Mevr. Schmitz. Had in eerste instantie een andere opleiding besteld als kado voor iemand. En deze kon zonder problemen geretourneerd worden. Telefonische service ook zeer vriendelijk. Ik heb dan ook niets te klagen. Houd u op de hoogte.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

Amber
Gemiddeld 
 
9.3
Bestellen 
 
10.0
Levering 
 
9.0
Service 
 
9.0
Prijs 
 
9.0

Prima (cursus kinderpsychologie)

Mijn ervaring tot op heden is positief. Prijs kwaliteit verhouding is meer dan prima zeker vergeleken met andere aanbieders. De stof is begrijpelijk en overzichtelijk. Feedback van de docent op ingestuurd huiswerk komt vlot en is duidelijk. De vernieuwing van de digitale omgeving is een verbetering. Maar uiteindelijk gaat het om de cursus zelf en de aangeboden lesstof, niet of het gebruikte platform hip genoeg is wat mij betreft.

In de cursusinformatie op de website is duidelijk te vinden of de gekozen cursus opleidt voor een getuigschrift, een Laudius diploma of een rijks erkende opleiding. Kwestie van goed lezen lijkt mij voordat je inschrijft en niet achteraf azijn spuwen.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Jaap
Gemiddeld 
 
9.3
Bestellen 
 
8.0
Levering 
 
9.0
Service 
 
10.0
Prijs 
 
10.0

Budgetcoach review!

Na het vergelijken van de aanbieders ben ik voor Laudius gegaan. Daar heb ik geen spijt van. De begeleiding is erg goed (ben nog bezig). De digitale leeromgeving is recent vernieuwd, erg gebruiksvriendelijk, voorheen wat minder.

Aan de cursus zelf beleef ik veel plezier en is erg interessant. Zeker waar voor je geld.

Erg tevreden dus!

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Frits
Gemiddeld 
 
5.0
Bestellen 
 
10.0
Levering 
 
8.0
Service 
 
1.0
Prijs 
 
1.0

gemiste kans

Zeer gebruiksonvriendelijk intranet waarin je met Laudius communiceerd, je huiswerk inlevert, vragen stel ed. Is er duidelijk op gemaakt om zo min mogelijk werk te hebben aan studenten. Dat bederft het studieplezier ernstig.

Was deze beoordeling nuttig? 

C.Warbout op November 03, 2016

Het intranet is inderdaad ontzettend gebruiksonvriendelijk. De mails uit de inbox worden samengevoegd tot een, zodat je niet ziet wat er bij de laatste mail hoort en wat er al eerder binnen was gekomen. Na het uploaden kan je niet zien wat je precies verzonden hebt en of de tabellen in het systeem zijn opgenomen, die verdwijnen wel eens spontaan en die kunnen niet meer toegevoegd worden. Er is niet van te voren duidelijk gemaakt dat je Word op je pc moet installeren, anders kan het niet gelezen worden. Ik hoop oprecht dat men de communicatie kan verbeteren door de site aan te passen, dat scheelt ontzettend veel stress en onnodig veel tijd.

Reageer op deze review
I Hekkert
Gemiddeld 
 
8.3
Bestellen 
 
9.0
Levering 
 
9.0
Service 
 
6.0
Prijs 
 
9.0

Life Coach

Goede en interessante opleiding. Wel jammer dat je lang moet wachten als je een vraag hebt en op de beoordeling van je ingezonden huiswerk. Weet alleen niet of het een erkend diploma is wat je kunt behalen. Iemand hier een antwoord op?

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
j ter horst
Gemiddeld 
 
2.8
Bestellen 
 
5.0
Levering 
 
4.0
Service 
 
1.0
Prijs 
 
1.0

slechte opleidingen

weg gegooid geld heb er ook een opleiding gedaan en de eerste 2 keer zelf gedaan bij de derder keer alles uit de boeken gehaald navraag gedaan aan mensen die in dit vak werken en het bleek grotendeels allemaal te kloppen maar toch laten ze me zakken eerste keer 4 .8 2de keer weet ik zeker dat er 4 fouten uit waren maar was met 1 tiende meer gezakt en derde keer waren ze me examen kwijt was niet aangekomen volgens hun.
heb contact gehad met post nl en het was afgeleverd.
derde keer zoals ik al zei alles uit de boeken en alles nagevraagd aan deskundigen en ineens had ik een 4.0 heel raar toch
en het is ook geen overheids erkend diploma (dit had ik destijds wel gevraagd en ze zeiden ja hoor meneer nou ze liegen dat ze barsten)

Was deze beoordeling nuttig? 

kelly op Augustus 04, 2015

Mag ik vragen welke opleiding u gevolgd hebt?

Diana op September 04, 2015

Misschien antwoorden fout gerekend omdat ze niet te ontcijferen waren? Uw recensie is erg onduidelijk mogelijk was uw examen dit ook?

Reageer op deze review

Dolf
Gemiddeld 
 
6.3
Bestellen 
 
8.0
Levering 
 
8.0
Service 
 
1.0
Prijs 
 
8.0

Cursus Spaans voor Beginners Laudius

Ik ben een cursus Spaans voor beginners gaan doen bij Laudius, omdat ik graag een tweede wereldtaal wil leren naar Engels. Ik zocht een goedkoper alternatief voor instellingen als de LOI. Deze vond ik op Internet bij Laudius tegen een fractie van de prijs. Dat moet gezegd. Maar wat ik ook kwijt wil is het volgende: In mijn hele leven ben ik nog nooit zulk slecht lesmateriaal tegengekomen. De cursus zit van A tot Z propvol met taalfouten. Zowel het Nederlands, met hier en daar een Duits woord zomaar tussendoor, als het Spaans, waarvoor ik de cursus ben begonnen, barst van de typefouten. Ik twijfel aan ieder woord dat ik tegenkom. Accenten die verkeerd geplaatst zijn, gegoochel met leestekens en totaal uit de lucht gegrepen vertalingen. Een tip voor anderen: laat deze cursus links liggen en kies voor kwaliteit. Dan maar wat duurder. Zelfs de gratis cursussen Spaans op YouTube zijn een goed alternatief. Neem Hablo español, een leuke Duits-Spaanse cursus van de Teleac van onze oosterburen. Zeer gedegen uitleg, laagdrempelig en toch van hoog niveau en nog leuk ook. De cursus wordt bijna ieder jaar herhaald op de Duitse televisie. En met reden!

Was deze beoordeling nuttig? 

Marianne op Juni 30, 2016

Is er inmiddels iets verbeterd aan de cursus Spaans voor beginners? We zijn tenslotte een jaar verder. Kan iemand hier een zinnig antwoord op geven?
Ik zou graag zo'n cursus Spaans doen, maar wanneer er zoveel fouten in zitten, erger ik me groen en geel. Dan gaat het studeren niet lukken!

Dolf op December 04, 2016

Ik moet bekennen dat de kwaliteit van de cursus na een tijdje wel omhoog gaat. De eerste paar lessen, en dan met name de eerste les, zat inderdaad vol met fouten en onduidelijkheden. Daarna was het wel beter. Maar de kwaliteit van een LOI zal het niet halen.

Peter op December 05, 2016

Beste Dolf,
Dankjewel voor je feedback. Ik stond net op het punt mij aan te melden voor deze cursus maar toen ik jouw ervaring las was ik er gelijk klaar mee. Als er in een taalcursus al fouten zitten dan ben je als opleider heel erg ongeloofwaardig. Kortom ik meld me toch maar aan bij het LOI, dan weet ik zeker dat ik goed lesmateriaal ontvang, Ook in dit geval gaat de uitdrukking "goedkoop is duurkoop" weer op. Geld kan ikzelf wel over de balk gooien. Nogmaals bedankt. Grt Peter

LOI op December 07, 2016

Welkom Peter.
Blij dat je je aangemeld hebt. Onze cursussen zijn altijd zeer actueel en worden regelmatig getoetst.
Zoals je inmiddels wel gezien hebt, zijn wuj niet zo duur.
Succes met je studie.

Met vriendelijke groet,
Marco van Lees

Jolanda op April 18, 2017

Is de cursus Spaans inmiddels aangepast? Zonder de vele fouten? Iemand hier recent aan begonnen?

Reageer op deze review
Ben
Gemiddeld 
 
9.0
Bestellen 
 
9.0
Levering 
 
9.0
Service 
 
9.0
Prijs 
 
9.0

Grafische vormgeving

De opleiding grafische vormgeving van Laudius is prima!
Gezien de korte lijnen binnen de organisatie leer je altijd over de nieuwste mogelijkheden van Photoshop, Illustrator en Indesign. De leraar heeft passie voor zijn vak en is praktijk gericht.
Ik ben erg tevreden over deze cursus!

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Toos Kops
Gemiddeld 
 
9.5
Bestellen 
 
9.0
Levering 
 
10.0
Service 
 
9.0
Prijs 
 
10.0

gewichtsconsulent

Ben heel blij met mijn opleiding bij Laudius. Voor de prijs wat ik betaal voor een cursus met docent die ook nog BGN erkend is heb ik zeker niet te klagen.

Was deze beoordeling nuttig? 

Marjolijn op Mei 08, 2015

Ik heb me bijna door module 1 geworsteld. Ik vind het erg scheikundig weergegeven, waar ik vroeger al erg veel moeite mee had. Ik begrijp dat je de terminologie moet hebben gehoord, maar ik denk niet dat een klant straks zit te wachten op een chemische verklaring van gewichtstoename! Ik hoop dat de andere modules beter te behappen zijn!

c. spros op Juli 25, 2015

Hoi Marjolijn, ik ben benieuwd hoe je de opleiding verder hebt ervaren tot nu toe. Ik ben geïnteresseerd in het volgen van BGN geregistreerde opleiding.

johan op Juli 25, 2015

hoe is het gegaan verder met de opleiding? zit erook over te denken om die bij laudius tegaan volgen vandaar ;)

R.van het Meer op September 15, 2015

Marjolein, erg herkenbaar ook ik moest er veel tijd in steken wat opzich geen probleem is echter de aangewezen leraar is niet echt behulpzaam met tips hoe ik het wellicht beter kan aanpakken en waar ik op moet letten, sterker nog toen ik een vraag stelde kreeg ik een wel erg kort en niet motiveerend antwoordt retour. Ik dacht ach dat ligt aan mij maar toen ik vervolgens het huiswerk terug kreeg wat ik had ingeleverd kreeg ik behalve een slecht cijfer vooral negatieve respons.Zo mag ik niet zoveel van het voedingscentrum gebruiken? Wat op zijn minst vreemd te noemen is.En weer niet op een leuke manier tips en adviezen, nee H.Kuiper is daar niet zo van.Ik probeer het opnieuw en als het weer zo negatief is stop ik ermee. De cursus gezondheidscoach die ik ook volg is het tegenovergestelde: op een leuke manier adviezen en tips, en vooral ook een stuk menselijker. Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat Marjolein.

R.van het Meer op November 04, 2015

Beste MMG,

kiezen voor de LOI is misschien beter maar dan betaal je twee keer, je kunt niet zomaar opzeggen. Ik heb niet het geld om 100 euro in de maand kwijt te zijn.

M.H. op Januari 22, 2016

Hallo,

Ik ben ook bezig met de cursus gewichtsconsulent. Het is dat ik veel interessant vind op het gebied van voeding, maar vind het inderdaad te veel wetenschappelijk gelul. De opleiding kan veel effetiever gemaakt worden. De mentaliteit van H. Kuiper bevalt mij ook voor geen meter... kortaf en hoe je ook je best doet... (6 a4-tjes) voor de eindtoets en dan nog een mager zesje halen kan er bij mij niet in.

Wat me helemaal tegenstaat is de vele opdrachten van de eindtoets, niet rekeninghoudend met het feit dat je hele schema's in elkaar niet zetten, terwijl je in de praktijk allemaal handige software voor handen hebt.

Ik weet niet of ik het ooit ga halen... is mijn best anders ben ik weer een ervaring rijker. En voor H.Kuipers heb ik een tip: Volg een cursus effectief communiceren.

MMG op Januari 22, 2016

Ik doe op dit moment ook de opleiding gewichtsconsulente en ben niet tevreden. Je moet eerst 12 hoofdstukken door werken, voordat je de eerste (te beoordelen) toets kunt doen. Omdat ik al een opleiding voedingsdeskundige heb gedaan en met succes afgerond bij een andere aanbieder
, zijn mij de begrippen en dergelijke niet nieuw en toch had ik een onvoldoende op de eerste toets?! De uitleg waarom is erg schaars en niet goed toegelicht. Verder vind ik de stof niet erg goed opgezet. Ik zou de opleiding bij de LOI aanbevelen. Is misschien duurder, maar definitief beter.

prive op Mei 25, 2016

Als een thuisstudie je zeer tegen blijkt te vallen, omdat je ervaart dat een docent voor jouw flink tekort schiet, niet of te weinig uitlegt/toelicht, zelfs weken te laat terug reageert of onterecht dingen fout beoordeeld, stop dan niet zomaar met je studie. Meldt je gedetailleerde klacht hier op internet, noem de naam van instituut en de volledige naam van docent of medewerker waar je over klaagt en stuur een kopie van je klacht natuurlijk ook naar zowel directie van instituut als naar docent en verzoek om correcte afhandeling. En bij niet correcte afhandeling kan je die reactie vervolgens ook op internet zetten. Als iedereen met ernstige klachten dat doet, zal nalatig gedrag van docenten 't snelst minder worden. En alleen zo komt het snelst boven tafel of meer cursisten bij een-en-dezelfde docent nalatigheid in nakijken/reageren ondervinden. Breng het maar in de publiciteit.

Reageer op deze review
j ter horst
Gemiddeld 
 
4.8
Bestellen 
 
9.0
Levering 
 
7.0
Service 
 
1.0
Prijs 
 
2.0

schuldhulpverlening bij laudius

voor ik deze opleiding ging starten heb ik nadrukkelijk gevraagd of dat ik bij afloop een erkend diploma zou krijgen waar ik daadwerkelijk iets mee kan.
natuurlijk was hun antwoord ja hoor meneer wij zij zijn gecertificeerd (de exacte certificering weet ik zo even niet uit mijn hoofd) maar dit leek wel goed te zijn op dat moment dus ben het gaan volgen .
na anderhalf jaar doe ik examen en er stond in de brief u krijgt een bevestiging als uw examen in goede orde is ontvangen binnen een bepaalde termijn. echter kreeg ik daar geen bevestiging van er zelf achteraan gegaan ja hoor meneer die hebben wij wel maar er was iets mis met het systeem. nou goed ik na 5 weken wachten maar weer eens contact opgenomen met laudius hoe lang de procedure voor examen normaal gesproken duurt. toen kreeg ik een bericht terug enige tijd geleden heeft u examen gedaan en u bent niet geslaagd en er kan niet gecorrespondeerd worden via de mail of telefoon over de inhoud van het examen deze kan alleen ter inzage bezichtigd komen worden in venlo (voor mij 5 uur rijden heen en terug) ik weet dus niet welke vragen fout zijn en kan mij hierdoor niet verbeteren.

als het echt een erkend diploma zou zijn dan zou je toch ook op de hoogte gesteld moeten worden door het DUO die regelt toch de examens en die doen er geen 5 weken over om je examen na te kijken hoor en je dan vervolgens met een mailtje afwimpelen met u bent gezakt en verder geen toelichtingen.


als je het mij vraagt 1 grote oplichters praktijk je hebt hier geen moer aan

Was deze beoordeling nuttig? 

Corina op Juni 24, 2015

Hallo,
Ik herken u reactie. Heb zelf mijn cursus wel behaald maar de vraag wat ik fout heb gedaan kan niet worden beantwoord. Ook ik moet meer dan 5 uur rijden om mijn papieren te mogen inzien,
Heel erg jammer.....

Reageer op deze review
Afke

Zijn er mensen die een cursus vmbo Nederlands bij Laudius volgen? Ervaringen?

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

Lees meer reviews

Vergelijk webshop reviews en koop betrouwbaar online

Reviewspot verzamelt webwinkel beoordelingen en geeft in een handig overzicht de review score per webshop weer. U kunt dus snel en eenvoudig zien of een webwinkel betrouwbaar en bestellen veilig is. In de categorie gsm staan de belangrijkste Nederlandse gsm webshops. Bekijkt u de belsimpel ervaringen en mobiel.nl reviews van die grote gsm shops maar eens of ontdek of Cool Blue en Simpel betrouwbaar zijn. U kunt verschillende aspecten van deze webshops bekijken. Eenvoudig kunt u bijvoorbeeld de betaalmogelijkheden van mode webwinkels zoals wehkamp, pabo of amazon bekijken. U kunt reviews en beoordelingen van Nederlandse aanbieders van een goede opleiding zoals nha opleidingen of Laudius danwel reviews over elektronica shop baxshop lezen. Maar natuurlijk kunt u ook zelf een webshop beoordelen en uw positieve ervaringen of klachten delen. Online winkels kunnen gratis hun shop aanmelden op Reviewspot en een onbeperkt aantal reviews en beoordelingen verzamelen. Online winkels kunnen daarnaast gratis gebruik maken van de review widgets. Het beste advies, betrouwbare beoordelingen, recensies, klantbeoordelingen & ervaringen met Nederlandse webshops, u vindt het op Reviewspot.nl! - Copyright © 2010 - 2016.