Amazon.nl gaat Nederland veroveren

2020 wordt het jaar van Amazon.nl echt van start gaat. Eind 2014, inmiddels al weer bijna 6 jaar geleden, opende Amazon haar Nederlandse webwinkel Amazon.nl. Op Amazon.nl kun je echter alleen e-books bestellen. Daar komt dit jaar nog verandering in. Dit jaar komen er op Amazon.nl nieuwe productcategorieën bij. Producten als elektronica, mode, boeken en sieraden kun je binnenkort dus direct in Nederland bestellen. Wat betekent dit voor de Nederlandse markt waar webwinkels als CoolBlue en Bol.com momenteel de dienst uitmaken?

amazon nederland

In 2016 heeft Amazon een groot gedeelte van haar Duitse website (Amazon.de) vertaald in het Nederlands en ook betalen met het Nederlandse iDEAL is al mogelijk op Amazon.de. Toch lijken consumenten nog een beetje huiverig om op het Duitse Amazon te bestellen. De logische volgende stap is dan ook een volledig Nederlands filiaal van Amazon en dat lijkt er dit jaar van te komen.

Amazon Prime

In 2017 introduceerde Amazon haar Prime-abonnement in Nederland en België. Met het Amazon Prime abonnment (€ 5,99 per maand) krijg je als vaste klant de keuze uit meer dan een miljoen producten die binnen een dag worden thuisbezorgd. De bestelling loopt tot nu toe echter nog steeds via de Duitse website.

amazon prime

Neemt Amazon de Nederlandse markt over?

De vraag is hoe groot de invloed van de komst van Amazon.nl zal zijn. De grootste webwinkels in Nederland zijn op dit moment Bol.com, Coolblue en Wehkamp. Deze drie krijgen er dus dit jaar een geduchte concurrent bij.

In Duitsland heeft Amazon.de bijvoorbeeld een vijfde van de online shopping markt in handen en in de VS gaat bijna de helft van alle online bestedingen naar de webgigant. Het effect van de uitbreiding van Amazon.nl zal dan ook niet gering zijn. Voor de consument pakt het wellicht voordelig uit, omdat de grote webwinkels vooral op prijs zullen moeten concurreren.

Zelf ervaring met Amazon?

Heb je zelf eerder wat besteld bij Amazon? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring. Een review schrijven over Amazon.nl kan op deze pagina. Of lees je liever eerst de Amazon reviews van anderen, voordat je gaat bestellen?

 

Anderen bekeken in dezelfde categorie:

Er zijn geen nieuwe items gevonden

Amazon ervaringen

 
1.0
O Onew
"Je krijgt gewoon beschadigde, kapotte en al geopende/gebruikte producten. Retourneren moet je zelf superveel moeite voor doen. Twee keer achter elkaar gebeurd bij een bestelling. Ik bestel hier niet meer!..."
 
1.0
E Elise
"alleen bij amazon. nl is er constant vertraging qua bezorging... of krijg je ineens na je bestelling en na je track en trace meldingen dat je product er niet is......"
 
1.0
CS Chanothai Sali
"wij beselde een artikel en waren niet tevrede. na terugzending werd er plots maandelijks een bedrag van 5.99 van onze rekening gehaald blijkbaar hebben wij automatisch amazon prime. Na..."
 
1.0
E Ewijk
"Iets besteld bleek kapot te zijn. Geen service erin. Je moet het maar doen er mee"