Amazon.nl gaat Nederland veroveren

Amazon.nl gaat Nederland veroveren
0   0  

2018 wordt het jaar van Amazon.nl echt van start gaat. Eind 2014, inmiddels al weer bijna 4 jaar geleden, opende Amazon haar Nederlandse webwinkel Amazon.nl. Op Amazon.nl kun je echter alleen e-books bestellen. Daar komt dit jaar nog verandering in. Binnen enkele maanden komen er op Amazon.nl ongeveer 20 nieuwe productcategorieën bij. Producten als elektronica, mode, boeken en sieraden kun je binnenkort dus direct in Nederland bestellen.

amazon nederland

In 2016 heeft Amazon een groot gedeelte van haar Duitse website (Amazon.de) vertaald in het Nederlands en ook betalen met het Nederlandse iDEAL is al mogelijk op Amazon.de. Toch lijken consumenten nog een beetje huiverig om op het Duitse Amazon te bestellen. De logische volgende stap is dan ook een volledig Nederlands filiaal van Amazon en dat lijkt er dit jaar van te komen.

Amazon Prime

Vorig jaar introduceerde Amazon haar Prime-abonnement in Nederland en België. Met het Amazon Prime abonnment (€ 5,99 per maand) krijg je als vaste klant de keuze uit meer dan een miljoen producten die binnen een dag worden thuisbezorgd. De bestelling loopt tot nu toe echter nog steeds via de Duitse website.

amazon prime

Neemt Amazon de Nederlandse markt over?

De vraag is hoe groot de invloed van de komst van Amazon.nl zal zijn. De grootste webwinkels in Nederland zijn op dit moment Bol.com, Coolblue en Wehkamp. Deze drie krijgen er dus dit jaar een geduchte concurrent bij.

In Duitsland heeft Amazon.de bijvoorbeeld een vijfde van de online shopping markt in handen en in de VS gaat bijna de helft van alle online bestedingen naar de webgigant. Het effect van de uitbreiding van Amazon.nl zal dan ook niet gering zijn. Voor de consument pakt het wellicht voordelig uit, omdat de grote webwinkels vooral op prijs zullen moeten concurreren.

Zelf ervaring met Amazon?

Heb je zelf eerder wat besteld bij Amazon? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring. Een review schrijven over Amazon.nl kan op deze pagina. Of lees je liever eerst de Amazon reviews van anderen, voordat je gaat bestellen?

 

Amazon ervaringen

 
2.0
Nikki
"Amazon is een bende afzetters!! Ik heb 1 ding besteld... resultaat: 1. Beschadigd, dus onbruikbaar 2. Te laat geleverd dan betaalde versnelde verzending 3. Nooit geld terug gehad 4...."
 
2.5
Arjen
"Probeer geen gebruik te maken van Amazon.com of Amazon.de als je in Nederland woont. Als je op Amazon.com iets besteld kom je tijdens het afrekenen automatisch bij Amazon.nl terecht..."
 
7.0
Jan
"Ik bestel al vele jaren regelmatig bij amazon (.com, co.uk, .de). Het assortiment is goed. De prijs is meestal ook goed en beter dan de meeste Nederlandse webshops. Nadeel..."
 
6.7
Van Malderen johan
"Mijn bestelling van 393,00 € plus 15,00€ verzendkosten !!! Besteld 8 december en 19 dec. Nog niet geleverd!. Heb wel geduld. Maar Wanneer je 15,00€ verzendkosten betaald en..."

Laatste nieuws

Amazon.nl gaat Nederland veroveren
2018 wordt het jaar van Amazon.nl echt van start gaat. Eind 2014, inmiddels al weer bijna 4 jaar geleden, opende Amazon haar Nederlandse webwinkel...
1000 nep webshops offline gehaald dankzij de Consumentenbond
Twee buitenlandse verstrekkers van domeinnamen hebben 1000 nepwebwinkels offline gehaald. De consumentenbond had deze malafide webshops al in maart 2018 opgespoord. Eerder al zijn...
Cool Blue schrapt 360 webwinkels en gaat verder onder één domeinnaam
Cool Blue schrapt haar 360 aparte Nederlandse en Belgische webwinkels, zoals Laptopshop.nl en Wasmachinestore.be, en gaat verder onder één domeinnaam,...