Amazon.nl gaat Nederland veroveren

2018 wordt het jaar van Amazon.nl echt van start gaat. Eind 2014, inmiddels al weer bijna 4 jaar geleden, opende Amazon haar Nederlandse webwinkel Amazon.nl. Op Amazon.nl kun je echter alleen e-books bestellen. Daar komt dit jaar nog verandering in. Binnen enkele maanden komen er op Amazon.nl ongeveer 20 nieuwe productcategorieën bij. Producten als elektronica, mode, boeken en sieraden kun je binnenkort dus direct in Nederland bestellen.

amazon nederland

In 2016 heeft Amazon een groot gedeelte van haar Duitse website (Amazon.de) vertaald in het Nederlands en ook betalen met het Nederlandse iDEAL is al mogelijk op Amazon.de. Toch lijken consumenten nog een beetje huiverig om op het Duitse Amazon te bestellen. De logische volgende stap is dan ook een volledig Nederlands filiaal van Amazon en dat lijkt er dit jaar van te komen.

Amazon Prime

Vorig jaar introduceerde Amazon haar Prime-abonnement in Nederland en België. Met het Amazon Prime abonnment (€ 5,99 per maand) krijg je als vaste klant de keuze uit meer dan een miljoen producten die binnen een dag worden thuisbezorgd. De bestelling loopt tot nu toe echter nog steeds via de Duitse website.

amazon prime

Neemt Amazon de Nederlandse markt over?

De vraag is hoe groot de invloed van de komst van Amazon.nl zal zijn. De grootste webwinkels in Nederland zijn op dit moment Bol.com, Coolblue en Wehkamp. Deze drie krijgen er dus dit jaar een geduchte concurrent bij.

In Duitsland heeft Amazon.de bijvoorbeeld een vijfde van de online shopping markt in handen en in de VS gaat bijna de helft van alle online bestedingen naar de webgigant. Het effect van de uitbreiding van Amazon.nl zal dan ook niet gering zijn. Voor de consument pakt het wellicht voordelig uit, omdat de grote webwinkels vooral op prijs zullen moeten concurreren.

Zelf ervaring met Amazon?

Heb je zelf eerder wat besteld bij Amazon? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring. Een review schrijven over Amazon.nl kan op deze pagina. Of lees je liever eerst de Amazon reviews van anderen, voordat je gaat bestellen?

 

Amazon ervaringen

 
1.0
M Maarten
"Jaar geleden product besteld van 100 euro. Er blijkt daarna elke maand 6 euro automatisch afgeschreven voor een service, onduidelijk welke service. Erg moeilijk dit gestopt te krijgen. Kostte me..."
 
6.3
J Janneke
"Ongeveer een jaar geleden meerdere kledingstukken besteld en ook weer geretourneerd. Altijd braaf het geld teruggekregen."
 
2.0
E Ed
"Wat bested bij amazon 10 dagen geleden, maar nog niet afgeleverd!!! "
 
2.8
J Jan
"Stofzuiger besteld en betaald. Niet ontvangen. Na een klacht krijg ik een BOT antwoord in het Duits. Dit kan echt niet !!!"

Laatste nieuws

Waarom verder ‘zoeken’ dan de zoekmachine soms loont
Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Denk je aan informatie zoeken op internet, dan denk je bijna altijd...
De invloed van reviews op de consument
Veel mensen zoeken eerst naar reviews voordat ze ergens naartoe gaan of een aankoop doen. Veel mensen baseren hun bezoek of aankoop op de...