Amazon.nl gaat Nederland veroveren

2020 wordt het jaar van Amazon.nl echt van start gaat. Eind 2014, inmiddels al weer bijna 6 jaar geleden, opende Amazon haar Nederlandse webwinkel Amazon.nl. Op Amazon.nl kun je echter alleen e-books bestellen. Daar komt dit jaar nog verandering in. Dit jaar komen er op Amazon.nl nieuwe productcategorieën bij. Producten als elektronica, mode, boeken en sieraden kun je binnenkort dus direct in Nederland bestellen. Wat betekent dit voor de Nederlandse markt waar webwinkels als CoolBlue en Bol.com momenteel de dienst uitmaken?

amazon nederland

In 2016 heeft Amazon een groot gedeelte van haar Duitse website (Amazon.de) vertaald in het Nederlands en ook betalen met het Nederlandse iDEAL is al mogelijk op Amazon.de. Toch lijken consumenten nog een beetje huiverig om op het Duitse Amazon te bestellen. De logische volgende stap is dan ook een volledig Nederlands filiaal van Amazon en dat lijkt er dit jaar van te komen.

Amazon Prime

In 2017 introduceerde Amazon haar Prime-abonnement in Nederland en België. Met het Amazon Prime abonnment (€ 5,99 per maand) krijg je als vaste klant de keuze uit meer dan een miljoen producten die binnen een dag worden thuisbezorgd. De bestelling loopt tot nu toe echter nog steeds via de Duitse website.

amazon prime

Neemt Amazon de Nederlandse markt over?

De vraag is hoe groot de invloed van de komst van Amazon.nl zal zijn. De grootste webwinkels in Nederland zijn op dit moment Bol.com, Coolblue en Wehkamp. Deze drie krijgen er dus dit jaar een geduchte concurrent bij.

In Duitsland heeft Amazon.de bijvoorbeeld een vijfde van de online shopping markt in handen en in de VS gaat bijna de helft van alle online bestedingen naar de webgigant. Het effect van de uitbreiding van Amazon.nl zal dan ook niet gering zijn. Voor de consument pakt het wellicht voordelig uit, omdat de grote webwinkels vooral op prijs zullen moeten concurreren.

Zelf ervaring met Amazon?

Heb je zelf eerder wat besteld bij Amazon? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring. Een review schrijven over Amazon.nl kan op deze pagina. Of lees je liever eerst de Amazon reviews van anderen, voordat je gaat bestellen?

 

Amazon ervaringen

 
2.0
B Burcu
"De 2 sterren zijn voor de terugbetalingen die zijn gedaan nadat ik tot twee keer toe 3 weken heb moeten wachten op artikelen die nooit zijn geleverd. Wat een teleurstelling..."
 
1.0
M Mo
"Ik heb een iphone besteld, in de aanbieding. Mail ontvangen dat het besteld was en wanneer het zou komen. Krijg ik later een mail dat Amazon het geannuleerd heeft, omdat..."
 
1.3
AB Anja Bergman
"Niets ontvangen. Na weken van wachten kreeg ik bericht dat het pakket is zoekgeraakt. Sorry dat gebeurt haast nooit staat er dan. Moet zelf met de leverancier kontakt opnemen. Die..."
 
1.0
RS Rudy schouten
" Pas op mensen spullen worden niet geleverd er word immitatie spullen verkocht en je kan nergens je geld terug halen niet aan beginnen....."

Laatste nieuws

Amazon.nl verlengt retourtermijn bestellingen tot 31 mei 2020
Vanwege het coronavirus heeft Amazon.nl de termijn voor het retourneren van producten verlengd. Dit betekent dat je de meeste artikelen die je tussen 15...
Amazon Nederland officieel gelanceerd
Na jaren van onduidelijkheid is het dan nu toch zover: Amazon lanceert vandaag haar vernieuwde webwinkel Amazon.nl met meer dan honderd miljoen (nieuwe) producten...
Amazon.nl gaat Nederland veroveren
2020 wordt het jaar van Amazon.nl echt van start gaat. Eind 2014, inmiddels al weer bijna 6 jaar geleden, opende Amazon haar Nederlandse webwinkel...
Het succes van Cool Blue
Consumentenelektronica is een zeer populaire branche met enkele grote spelers in deze markt. Mediamarkt is daarbij misschien wel de bekendste...