BCC
0   4  

www.bcc.nl
 
3.0 (103)
BCC

BCC.NL is één van de succesvolste aanbieders van elektronica en witgoed in heel Nederland. BCC biedt u een enorm assortiment en uitstekende service en dat tegen zeer lage prijzen. Waarom zou u kopen bij BCC?

De beloften van BCC:

BCC Garantie: Everyday Low Pricing: heeft u hetzelfde product ergens anders binnen 14 dagen goedkoper gezien? BCC past voor u na controle direct de prijs aan, en BCC betaalt het verschil terug. Als dat geen service is.. Wat zijn uw ervaringen? klopt bovenstaande? Deel uw beoordelingen online!

103 beoordelingen over BCC

 
(5)
 
(3)
 
(10)
 
(20)
 
(68)
Beoordeling 
 
3.0
 
3.6
 
2.6
 
1.8
 
4.2
Bekijk alle reviews
Heeft u al een account?
Uw beoordeling (optioneel)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Extra info
Welk(e) product(en) (of dienst) heeft u besteld?
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.
Andy
Beoordeling 
 
4.5

Belabberde klantenservice

Het is nog even slecht als ervoor.


Laatste keer moest ik de monteurs herinneren dat er ook een trekschakelaar geplaatst diende te worden. Anders was dat niet eens gebeurd maar daarvoor mag je wel EUR 99,95 betalen.


Kortingsbon wilde ik gebruiken (EUR 5,-) maar kon dat zo gauw niet vinden waar ik dat moest invullen. Gaf tegen de customer service aan of dat naderhand verrekend mocht worden. Dat was absoluut niet mogelijk. Ik werd zowat terecht gewezen. Zeer belabberd en men zou hun personeel hierin beter moeten trainen. Dit kan echt niet en is ongehoord. Zo ga je niet met je trouwe klanten om.


Overweeg de volgende keer naar een andere winkel te gaan.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Robin
Beoordeling 
 
3.3

Tv lg

Groot smoel aan de telefoon en 2 een verkeerde afspraak beloofd. Baggerzooi

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
rick
Beoordeling 
 
3.8

niet meer

2 maal een produkt besteld, tweemaal een beschadigd produkt ontvangen, eerste keer een samsung koelkast besteld waar er deuken in de deuren zaten, deze is wel netjes omgeruild voor een ander.

tweede keer een smeg gasfornuis, toen het geleverd werd en de betreffende heren het weigerden om het uit te pakken en het verpakking materiaal weer mee te nemen, rook ik al onraad,

en ja hoor, de gehele bodem plaat krom,
dus bcc voor mij....nooit meer

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Bar van Altena
Beoordeling 
 
1.0

Slechte srvice

In 2016 heb ik een Bose Soundtouch 220 systeem gekocht bij BCC. De verkoper vertelde dat je met twee speakers een surround effect bereikt als de wand daar achter vlak en hard is. Als dat bij nader inzien niet voldoende zou zijn, kon ik op een later moment alsnog twee draadloze speakers op het systeem aansluiten. Op zich geeft de installatie een aardig geluid, maar ik wilde toch gebruik maken van de twee extra achter speakers. Dat blijkt bij nader inzien helemaal niet te kunnen. Ik ben anderhalf jaar geleden onjuist geïnformeerd en laat de bewuste verkoper nu niet meer bij BCC werken. Blijkbaar wordt je daar snel verkoopspecialist, ook zonder degelijke opleiding. Dat geeft te denken. BCC kan niets meer voor me betekenen want dan had ik binnen 2 weken de boel moeten omruilen. BCC mag dan de goedkoopste zijn (als je het mag geloven), maar daar zijn de ondermaatse kennis en de service dan ook naar. Ver onder de maat.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Douwes
Beoordeling 
 
2.3

website: non=communicatie - klant de dupe

Ik had een koelkast besteld via de BCC website, kreeg orderbevestiging, maar een week, dus 7! dagen later, 's avonds. de avond voordat hij bezorgd zou worden, krijg ik doodleuk een mail dat ze het product niet kunnen leveren! Ik heb me de hele dag uit de naad gewerkt om de ruimte voor de koelkast vrij te maken! Krijg geen kontakt met Klantenservice BCC , via telefoon of chat zijn ze niet bereikbaar. Dat heb ik eerder ook al ervaren, mbt andere artikelen.
Zeer zeer klantonvriendelijk! Communicatie is onmogelijk!
NB. In de winkels is het anders, medewerkers daar zijn wel klantvriendelijk.

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

Pieter
Beoordeling 
 
10.0

Fantastische omruil

We hadden een LG robot stofzuiger gekocht die van de trap af was gevallen. Na opsturen zei LG dat dit normaal was voor dit type. Toen ik zei dat ik dat niet bij een robot stofzuiger vond passen gaven ze me helemaal gelijk. We hebben een nieuwe robot stofzuiger uit mogen zoeken en omdat deze nog goedkoper was kreeg ik gelijk contant het verschil terug! Fantastische service!

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Gert-Jan
Beoordeling 
 
3.5

Alles behalve 'high service'

We hebben afgelopen vrijdagavond en stofzuiger besteld ervan uitgaande dat deze dan zaterdag binnen zou zijn. Dit was niet het geval... Uiteindelijk zondag het pakket ontvangen maar verkeerde product erin namelijk een koffiezetter met daarbij iemand anders zijn factuur. Meteen een mail gestuurd. De dag erna om 14u in de middag nog geen reactie op deze mail. Daarom maar gebeld. 2x maal wegens drukte vanuit BBC de verbinding verbroken. Bij de 3de maal na een behoorlijk wachttijd iemand aan de telefoon gekregen. Enige geboden oplossing die geboden werd is het pakket terugsturen en zodra het door hen ontvangen is wordt mijn bestelling pas verstuurd. Dit houd in dat ik morgen het pakket weg moet brengen, dan hopen dat het woensdag al bij BCC is en dan ook verwerkt wordt + dat mijn bestelling dan meteen wordt opgestuurd. Dus op zijn vroegst heb ik mijn bestelling dan op donderdag.... maar dat is dus in het gunstigste geval en bijna een week later. Aangezien het om een stofzuiger gaat en dat een dagelijks gebruiksproduct is vind ik deze oplossing niet acceptabel. Dit ook gemeld bij de medewerker die mij te woord stond, maar die gaf aan dat dit de enige oplossing was. Daar ben ik het niet mee eens, mijn bestelling zou bijvoorbeeld vandaag nog verstuurd kunnen zijn waardoor ik hem morgen (nog 3 dagen te laat!) zou hebben of DHL zou het foutieve pakket kunnen ophalen of een spoedkoerier zou het pakket kunnen wisselen etc. Dus legio van mogelijkheden. De medewerker gaf aan dat dit allemaal niet kon, daar ben ik het niet mee eens, dat kan namelijk wel maar dat wil BCC niet, dat zijn 2 verschillende dingen. Daarnaast beviel de toon van de medewerker mij niet, op een gegeven moment ging hij zelf beweren dat mijn bestelling sturen jullie 150 euro kost, dat lijkt me ongeloofwaardig en daarnaast is dit info waar ik verder niets mee kan dus totaal niet relevant is.
Op een gegeven moment heb ik nogmaals aangegeven dat ik echt niet tevreden was met de geboden oplossing en dat ik mijn ongenoegen daarom ook zou uiten op het internet en dat dit ook mijn laatste aankoop bij BCC zou zijn, de medewerken reageerde hier heel laconiek op door te zeggen dat dit jullie niets uitmaakt aangezien het goed gaat met BCC... bijzonder... Om een lang verhaal kort te maken ik bestel een stofzuiger bij BCC aangezien ik snel een stofzuiger nodig had en dit wordt niet waargemaakt. Daarnaast wordt hun probleem (foutieve levering en niet snelle levering nu mijn probleem gemaakt) nu mijn probleem gemaakt. Nog los van de tijd die het mijn allemaal kost... Verder moet ik ook nog de terugzend kosten gaan voorschieten!!!

Was deze beoordeling nuttig? 

Douwes op 09 Januari 2018

Sluit perfect aan op mijn ervaring. Ben verbaasd dat u tel. kontakt heeft kunnen krijgen. Is mij nog nooit gelukt! Inderdaad kan het BCC geen bal schelen of ze een klant verliezen.

Reageer op deze review
Mieke
Beoordeling 
 
2.0

Waardeloos

Na een TV te hebben besteld en betaald via iDEAL wilde ik deze ophalen bij BCC the Wall in Utrecht. Ondanks dat hij op voorraad was volgens BCC.nl kreeg ik een mailtje dat dit helaas toch niet het geval was, dat de order is geannuleerd (door BCC dus) en dat ik binnen een week mijn geld terug kreeg. Binnen een week vind ik al een belachelijk lange termijn als de order buiten mijn schuld om wordt geannuleerd. Ik verwacht dan excuses en per omgaande terugbetaling. Zeker van een bedrijf dat pretendeert 'high service' te hebben. Maar goed, vol ongeduld wacht ik af maar helaas, na een week wachten geen geld. Klantenservice onbereikbaar, dus maar weer via Twitter contact opgenomen met BCC. Toen bleek een week opeens 7 werkdagen te zijn. Ze verwachtte dat het 'deze week' wel overgemaakt zou worden.

Nu een klacht ingediend en ondertussen kan ik iedereen afraden om iets bij BCC te kopen. 'Low price, NO service'

Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Wilma :-((
Beoordeling 
 
1.0

Ontevreden

Samsung Qled tv en Bose SoundTouch 300 met alles er op en eraan.
We moesten 2 Monster HDMI kabels kopen ad. € 160,- anders konden ze van BCC geen goed geluid garanderen. Complete onzin volgens Bose, die zeggen: wij leveren een prima installatie met prima kabels. De app op je telefoon hoefde niet geïnstalleerd te worden, dat was maar een extraatje??? Tv moet
aan voor de radio te bedienen???, dus ook niet, enz...geen kennis van zaken.
Na afloop namen de mensen van BCC nog even ongevraagd, diefstal dus, 5 prima kabels mee. De 2 Bose kabels, 2 HDMI en een optische kabel. Slecht afgehandeld allemaal!!

Besteld product
Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review
Mario
Beoordeling 
 
1.0

KOOP HIER NIKS!

Hallo allemaal.

Ik wou graag iets met jullie delen en waarschuwen voor de praktijken bij BCC!!

Zelf heb ik een mooie dure wasmachine aangeschaft met een service plus garantie. Vervolgens vertoon de wasmachine binnen 6 maanden rare symptomen en gaat stuk. Nu hebben wij afspraak gemaakt om deze wasmachine te laten ophalen maar na 3 afspraken gemaakt te hebben met BCC blijkt de monteur bij elke afspraak ziek te zijn. Ik werk op locatie en op freelance basis dus deze grap met BCC heeft mij 720 euro gekost + 240 euro voor vandaag en de wasmachine is nog steeds niet opgehaald want de monteur was vandaag ook weer ziek! Vervolgens zijn we 8 weken verder en zijn de kosten van de wasserette hoog opgelopen.

IK WOU MIJN FRUSTRATIE ERGENS KWIJT WANT BEN NU 1000 EURO KWIJT AAN BCC. WEES GEWAARSCHUWD EN KOOP JE SPULLEN ERGENS ANDERS!!! BCC WEG ER MEE.................

Besteld product
Was deze beoordeling nuttig? 
Reageer op deze review

Lees meer reviews

Vergelijk webshop reviews en koop betrouwbaar online

Reviewspot verzamelt webwinkel beoordelingen en geeft in een handig overzicht de review score per webshop weer. U kunt dus snel en eenvoudig zien wat de ervaringen van anderen zijn en op basis daarvan bepalen of een webwinkel betrouwbaar. Bekijk bijvoorbeeld de belsimpel ervaringen en mobiel.nl reviews of ontdek of Cool Blue betrouwbaar is. Naast reviews vindt u op Reviewspot ook aanvullende informatie over webwinkels, zoals leveringtijd en betaalmogelijkheden. De webwinkels reviews zijn ondergebracht in categorieën, zoals mode (denk aanwehkamp, pabo of amazon). U kunt reviews en beoordelingen van Nederlandse thuisstudie aanbieders, zoals loi opleidingen of Laudiusof reviews over elektronica winkel mediamarkt lezen. En natuurlijk kunt u ook zelf een webshop beoordelen en uw positieve ervaringen of klachten delen. Webwinkels kunnen gratis hun website aanmelden op Reviewspot en een onbeperkt aantal reviews en beoordelingen verzamelen. Webwinkels kunnen daarnaast gratis gebruik maken van onze review widgets. Het beste advies, betrouwbare beoordelingen, recensies, klantbeoordelingen & ervaringen met Nederlandse webshops voor en door consumenten, u vindt het op Reviewspot.nl - Copyright © 2010 - 2018.