BCC reviews, beoordelingen en ervaringen

www.bcc.nl
 
3.0 (196)
BCC reviews

196 BCC reviews

 
(10)
 
(5)
 
(14)
 
(47)
 
(126)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

strijkijzer

Beoordeling 
 
4.0

Bij BBC in Hoogeveen een strijkijzer gekocht voor 19,95. Bij uitpakken bleek dat de strijkijzer aan de bovenzijde bij het snoer kapot was. Blijkbaar was goedkoop duurkoop. Na 30 dagen ingeleverd (bedenktijd inleveren product) bij BBC in Hoogeveen. De verkoper deelde me mede dat ik geen geld terug kreeg omdat ik na 30 dagen het product inleverde, bovendien zou ik de schade zelf veroorzaakt hebben. Vervolgens de verkoper medegedeeld dat er nog zoiets als garantie is op het strijkijzer. De verkoper ging niet overstag. Vervolgens naar huis en het hoofdkantoor benadert en onder meer gedreigd met een zeer slechte recensie. Uiteindelijk mocht ik na veel gemail het strijkijzer inleveren bij BBC in Hoogeveen en kreeg alsnog mijn geld terug. Een en ander kost veel energie. Twee keer naar de zaak in Hoogeveen en hoofdkantoor mailing.
Vervelend is ook dat in de winkel klanten steeds worden lastig gevallen met Essent abonnementen. Verkoper bracht me glas water. Ik denk wat attent, vervolgens begint hij over mijn energieabonnement. Verder was de zaak zonder klanten, als deze werkwijze standaard is, kan ik me dat wel voorstellen.

R
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

wasmachine

Service 
 
1.0

Na drie maanden harde knal en volledig dood. Was in de machine en de deur geblokkeerd. Gebeld met BCC. Over twee weken komt er iemand kijken. BCC begreep dat dit niet aanvaardbaar is en zou dit versnellen en me een bericht sturen. Niets meer van gehoord. Gisteren nieuw beddengoed etc. gekocht.

JD
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Luidspreker

Service 
 
1.0

In 2015 2 polk audio rti-a5 zuilluidsprekers gekocht met 5 jaar garantie op de drivers. In 2019 en 2020 zijn deze luidsprekers retour fabriek gegaan omdat de tweeters het niet meer deden, dit was dus in de garantie periode. In 2021 zijn deze tweeters wederom defect (en niet meer in de garantie) dus contact gezocht met bcc of zij hier nog wat mee konden aangezien de tweeters reeds 2x in de garantie periode stuk zijn gegaan. De reactie van bcc was: sorry maar daar kunnen we niet aan beginnen. Ik heb dus blijkbaar bij de bcc 2 luidsprekers gekocht van €399,= per stuk die van een inferieure kwaliteit waren. Jammer dat bcc de fabrikant hier niet op aanspreekt dus wat mij betreft een hele slechte service van bcc.

R
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Intimiderend

Beoordeling 
 
1.0

Geen uniformiteit. Afspraak met een medewerker wordt door een andere medewerker niet nagekomen.
Klant wordt valselijk beschuldigd.
Bezorgers zeer intimiderend!

B
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Top service bij bezorging

Beoordeling 
 
10.0

Vandaag werd onze Siemens droger thuis afgeleverd namens BCC door Monte-Nel.
Wat een goede en representatieve vertegenwoordiger van BCC.
Klantvriendelijk - probleemoplossend-meedenkend, enthousiast en het hart op de juiste plaats!
Deze man verdient een pluim - hij krijgt 'm in ieder geval van ons!
Dik en dik verdient - een echte ambassadeur waar BCC trots op mag zijn.

DH
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Garantie tot aan de deur

Beoordeling 
 
1.0

Wat een vervelende winkel! een Philips tv gekocht anderhalf jaar geleden nog in de garantie defect gegaan, kreeg geen stroom meer. Vervolgens 1 maand in de reparatie na 2 dagen weer een ander defect, blijft nu hele tijd opnieuw opstarten 5 min iets kijken tv gaat uit en weer aan en dat 6 x in een half uur. Terug naar de winkel en ja hoor weer naar de reparatie van 21 werkdagen. Wat een slechte service zo 2 maanden zonder tv en dan maar hopen dat het nu wordt opgelost. Totaal geen meedenkend personeel in de winkel in Den Bosch

S
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Aflevering slecht

Beoordeling 
 
2.0

Wat een aanfluiting je besteld 2 laptops in de winkel helaas zijn ze niet op voorraat . Wel betaald en ze zouden de volgende dag geleverd worden door DHL . De doos kwam netjes en heel aan bij opening blijkt er maar 1 laptop in te zitten en 2 maal anti virus van norton. Bellen met de winkel (hoorn) krijg geen bevredigend antwoord. De afdeling klachten gebeld daar word je met een kluitje in het riet gestuurd . Wat zegt men wij BCC dus moet het eerst intern oplossen en dan kan ik als klant (nu niet meer dus) aan de zijlijn blijven wachten tot het probleem is opgelost nog netjes gevraagd hoe lang gaat dat duren antwoord dat weten we niet WAT EEN KLOTEN SERVICE ALS KLANT STEL JE DUS NIETS VOOR. BCC denkt dus we moeten het eerst intern oplossen en dan komt de klant pas.

H
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Zeer slecht

Beoordeling 
 
1.5

Stofzuiger van bosch gekocht, bij aanschaf garantie van 3 jaar bij gekocht. Doet nu niks meer. Afgeleverd voor reparatie begin Januari. Nu krijgen we een prijsopgave van 150 euro!

De kosten wat wij hebben betaald voor de stofzuiger plus doosje zakken en garantie was 136 euro.

Ze schuiven het af op verkeerd gebruik van de klant, geen recht op kosteloos reparatie en vragen zelfs om onderzoekskosten van 15 euro!
Anders wordt zelfs stofzuiger niet terug gegeven.

Ze lossen niks op en duurt al 2 maanden, zonder verdere bericht. Je betaald extra kosten, waar geen verhaal op de halen valt. Geen vertrouwen meer in BCC zolang dit niet opgelost wordt.

W
Was deze beoordeling nuttig? 2 0

watertje op 20 Juni 2021

De stofzuiger is nog steeds niet opgehaald door ons, omdat we de kosten niet waard vonden voor reparatie. Dus 135,- euro heeft BCC ons de kop gekost in twee jaar!! BELACHELIJK...

Reageer op deze review

Service

Beoordeling 
 
9.0

Bedankt paul en jack voor de goede en vriendelijke service ze bestaan nog en de goede overleven ook in deze moeilijke tijden jungs topie ga vooral zo door mij zul ook wel terugzien en hopelijk dan in de zaak

NB
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Nokia gekocht bij bcc

Beoordeling 
 
1.5

Nokia telefoon gekocht bij Bcc
Heb Nokia telefoon gekocht bij Bcc na 14 dgn was deze stuk. Heb deze terug gestuurd op advies ter reparatie kapotte telefoon kan niet retour gedaan op 11-11-2020 tot op heden regelmatig contact gehad via mail Watsapp telefoon.Deze is nog steeds niet retour telefonisch zeggen steeds dat ik bericht krijg als hij gerepareerd afgehaald kan worden. Tot op heden 15-1-2021 moet hij nog steeds retour gestuurd worden a, een telefoon van € 580,-.
Zo klaar mee ze gooien het steeds op de Corona dat het zo lang duurt!

AV
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Niets geleverd wel betaald

Beoordeling 
 
3.5

Bestelling gedaan en zou de volgende dag binnen zijn echter niets meer ontvangen. Bij DHL is ook niets ontvangen dus dan begint het getouwtrek weer. Heb geen zin om wederom weken lang te bellen, mailen enz. Dit is mijn laatste bestelling bij BCC, koop er nooit meer iets, ( vele jaren trouwe klant ) gelukkig is er genoeg concurrentie en voor de prijs hoef je ook niet meer bij BCC te zijn, als dan de service ook nog slecht word dan ben ik er wel klaar mee.

P
Was deze beoordeling nuttig? 1 0

Sandra op 24 Februari 2021

Het artikel terug gestuur twv 269 euro.
Keurig door DHL retour gestuurd naar bcc te schiphol.
Alle bewijzen ontvangen behalve mijn geld.
Blijkt dat ze het artikel de chroombook kwijt zijn en moet ik wachten op mijn geld totdat
Het onderzoek klaar is en tot die tijd kan kk fluiten naar mijn geld. Reinste diefstal

Reageer op deze review

zeer slechte ervaring

Beoordeling 
 
1.8

In de winkel prima geholpen. Tv en soundbar besteld. Levering en montage pas na 2 weken. Prima.
Maar één dag tevoren bleek de tv niet leverbaar. Slecht gecommuniceerd. En dus weer twee weken wachten. En toen uiteindelijk na een maand de tv werd geleverd bleek de soundbar niet leverbaar te zijn.
Zonder communicatie. Zelf BCC gebeld, teleurstellende reactie. Het door BCC beloofde telefoontje kwam gewoon niet Laat die soundbar maar zitten, koop ik ergens anders.
Ik wilde bewust bij een "gewone" winkel bestellen, maar het werd een zeer slechte ervaring.

H
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

levering zeer slecht

Beoordeling 
 
1.8

wasautomaat gekocht bij bcc, zou op zaterdag tussen 11.00 en 13.00 worden afgeleverd, om 14.00 nog helemaal niets gehoord dus zelf maar even gaan bellen, en kreeg te horen dat hij niet was ingeladen dus niet meer bezorgt kon worden, dus op mijn vraag waarom hij niet later alsnog geleverd kon worden krijg je als antwoord, het gaat wel eens mis in de logistiek, en eigenlijk moet ik dus niet zeuren en accepteren dat de machine niet geleverd word en dat ze me opnieuw inplannen, wat een schande

F
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

oplichters

Zeer slechte service bcc en ce repair wAr ze mee zamen spannen tv laten repareren aan verlichting kregen tv weer met vlekken en een kras aan binnen zijde van het beeld na veel gemartel zou er een nieuw beeldscherm in komen na een week kwamen ze met een gebruikte aan zetten die ook kapot bleek terwijl er een nieuwe in zou komen dus tv weer 3 weken weg nu is er wel een nieuw scherm in gekomen maar nog niet goed een streep in het beeld en vlekken en nu worden wij afgescheept met de rest waarde terwijl het door ce repair vermageld is nu zeggen ze dat het niet door hun is gekomen raar maar waar zo werken bcc en ce repair samen om de klant op te lichten dikke oplichters zijn het

R
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Schandalig harteloos

Beoordeling 
 
4.0

Een week geleden heb ik een bloedsaturatiemeter besteld voor een zieke kennis die zelf niet in staat is om een dergelijk apparaat aan te schaffen. Zou de volgende dag afgeleverd worden, maar bleek door toedoen van DHL(?) nog niet te zijn afgeleverd. De enige oplossing die is geboden is het afwachten van een onderzoek dat nog eens 5 dagen zou duren. Mijn geld terugontvangen zodat ik het product elders kan aanschaffen / nog een exemplaar op te sturen, kreeg ik te horen dat ze niets zouden ondernemen tot het onderzoek is afgerond. Wat een harteloos en afgrijselijk bedrijf. De eerste keer dat ik zoiets meemaak.. en de laatste keer dat ik iets aanschaf bij BCC.

L
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Geen verstand van wat ze verkopen

Beoordeling 
 
1.0

Ik kom echt nooit meer bij BCC.
2 Weken geleden geweest in Hengelo voor een tv met wandbeugel.
De verkoper gevraagd welke wandbeugel wij moesten hebben voor die tv.
Hij adviseerde 1 van Samsung.
Totaal plaatje € 4500,00 ,tv ,beugel,soundbar met bevestiging.
Gekozen voor installeren.
Bezorgdatum ingepland , wegens drukte kon het op zn vroegst 2 weken later.
Dag van bezorging , monteurs stonden om 830 op de stoep,ze hadden in plaats van 1 tv wand beugel 2 beugels bij hun.
Ik moest nog bijbetalen voor die 2e beugel zeiden ze, waarop ik antwoordde van ik hoef geen 2 beugels.
Ze gingen door met de bevestiging en kwamen tot de conclusie dat de verkoper ons een verkeerde beugel had aangesmeerd , hij paste niet.
De monteurs hebben toen alles weer in de dozen gepakt en gezegd dat zij contact op zouden nemen met BCC Hengelo maar dat kon pas om 10:00 omdat zij dan pas openen,en dan zou Hengelo daarna gelijk contact met ons op nemen.
11:15 Nog niks gehoord van Hengelo , dus zelf naar het centrale nummer gebeld ,kort daarna belde Hengelo.
Ik moest alles uitleggen en toen vertelde de verkoper dat hij wist dat die beugel niet paste en hij daarom een 2e beugel mee had gestuurd.
Waarom dan 2 beugels opsturen,waarom niks doorgeven aan de monteurs of aan de klant!!!!
Hij zou gaan kijken wat hij kon regelen maar het was druk met de installie monteurs vertelde hij.
Anderhalf uur later belde hij dat hij goed nieuws had want het kon opnieuw ingepland worden op de volgende dag.
Waarop ik vertelde dat wij al extra vrij hadden genomen voor de installatie en een 2e vrije dag niet zomaar kon.
Toen antwoordde hij van ja dan word het pas 2 weken later.
Ik werd toen boos en heb toen gezegd van dan haal alles maar weer op.
Dat zou dan 3 dagen later gebeuren.
Nadat ik op had gehangen dit met mijn partner overlegd en toch maar weer terug gebeld want ook dat zou ons een extra vrije dag kosten.
Dit was 5 min.later en toen kregen we te horen van ja nou kan het niet meer op de volgende dag en moet u 2 weken wachten.
Weer contact gehad met het centrale nummer en kreeg een vriendelijke dame aan de telefoon die dit gelijk wou gaan regelen.
Ik moest 2 dagen aangeven waarop ze een afspraak konden plannen.
Ik heb toen aangegeven op woensdag of zaterdag.
De volgende dag een mail met daarin dat op donderdag de monteurs langs zouden komen.
Ik weer gebeld dat wij dan echt niet konden , maar nu zat er een hond van een kerel en die zei dan komen ze pas over 2 weken.
Nu gaat alles retour!!!

N
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Ronduit schandalig

Beoordeling 
 
2.3

Al tijden bezig met een retourzending. Echt waardeloze service. Valse beloftes, zoekgeraakte paketten. Dat dit bedrijf uberhaubt nog kan bestaan. Geef alsjeblieft ergens anders een paar euro meer uit. Scheelt achteraf een heleboel hoofdpijn.

T
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Geen service

Beoordeling 
 
1.0

Wezen kijken voor nieuwe wasmachine, was niet meer leverbaar maar mocht wel het showmodel hebben met iets extra korting . Maar dan moet je deze wel zelf mee nemen zelf je oude apparaat afvoeren . Ook kost aansluiten dan € 50 . Wat een teleurstellen bedrijf is dit .

P
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Slechte service

Beoordeling 
 
4.0

Wasdroger werd niet aangesloten omdat verbindingsstuk ontbrak, toen ik dat ging kopen, bleek het niet te passen.
Klusjesman erbij gehaald.

Y
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

BCC overbodige detaillist

Beoordeling 
 
1.8

Inbouw koelkast besteld en betaald. Levertijd 10 dagen. Na 9 dagen levering voor onbekende tijd uitgesteld. Order onmiddellijk geannuleerd. Geen bevestiging ontvangen. Geen informatie wanneer aankoopbedrag teruggestort word
Klantvriendelijkheid: geen
Empatisch vermogen: afwezig
Procesbeheersing: amateuristisch
De toegevoegde waarde van BCC is nul. Daarmee heeft dit bedrijf m.i. Geen bestaansrecht

D
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review
Lees meer reviews

BCC informatie

BCC.NL is één van de succesvolste aanbieders van elektronica en witgoed in heel Nederland. BCC streeft altijd naar een lage prijs voor haar klanten en heeft het hele jaar door scherpe aanbiedingen. De lage prijs combineert BCC met deskundig advies, mooie oplossingen en een goede service, zowel online als in de winkel of thuis. BCC rekent geen bezorgkosten.

BCC Click & Collect

Bij BCC kun je kiezen voor Click & Collect. Dit betekent dat je je bestelling 1 uur nadat je deze online besteld hebt, al kunt ophalen in een van de BCC winkels. Je kunt er ook voor kiezen om het product in de winkel pas te betalen als het product op voorraad is. Zo hoef je nooit lang te wachten en kun je meteen genieten van je nieuwe aanwinst. Wat zijn jouw ervaringen met BCC?

Foto's

BCC

Algemene informatie

Keurmerken
Thuiswinkel Waarborg
Telefoonnummer
020 334 88 88
Afhalen mogelijk
ja

Anderen bekeken in dezelfde categorie:

Baxshop
 
3.7 (111)
CoolBlue
 
4.0 (74)
Conrad
 
3.5 (33)
mediamarkt
 
2.7 (44)
MaxiAxi
 
9.1 (22)