Fietsenwinkel.nl reviews & ervaringen

www.fietsenwinkel.nl
 
3.6 (115)
fietsenwinkel reviews

115 Fietsenwinkel.nl reviews

 
(9)
 
(11)
 
(12)
 
(18)
 
(67)
Terug naar overzichtspagina
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.
12 resultaten - getoond 1 - 12
Volgorde

Elektrische fiets Brinckers Boston F8

Beoordeling 
 
5.3

Ik heb een elektrische fiets gekocht. Naar 500 km gefietst heb ik mijn fiets voor een service check aangeboden. Daar is geconstateerd dat de ketting te strak afgesteld stond (schijnbaar een vaker voorkomend probleem). Een onderdeel moet vervangen worden.

Het duurde 5 weken !! en ondertussen heb ik veel reistijd én extra kosten moeten maken omdat ik met het ov heb moeten reizen om naar mijn werk te komen. Tevens is mij ook niet een leenfiets aangeboden.

Ik heb Fietsenwinkel gevraagd voor een vergoeding (OV reiskosten die ik moest tussen reparatie tijd maken) Een week later, geen antwoord. Ik heb gebeld en de klantenservice zei dat we je de compensatie niet kunnen geven, terwijl toen ik eerder belde, ze zeiden de compensatie naar ons te sturen en we zullen een kijkje nemen.

Zo slecht is de zaak.

K
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

E-bike

Beoordeling 
 
5.5

Ik klaag echt nooit online (geloof ik 1x in mijn leven gedaan), maar nu voel ik me zwaar benadeeld en wil ik anderen waarschuwen. Een bedrijf dat goed is aan de voorkant (verkoop, reclame) maar bar slecht aan de achterkant (service). Fiets kapot (ruim €2000). Onder garantie 1x gerepareerd maar nu weer stuk met hetzelfde euvel. Ik kan 5 weken wachten totdat ik mijn fiets op een door hen voorgesteld tijdstip (dinsdag 10.00 uur..moet ik nu een vrije dag opnemen?) mag brengen. Dan pas begin mijn wachttijd voor een eventuele leenfiets na 3 weken, maar ik moet er rekening mee houden dat er geen leenfiets is, want ja...zoveel reparaties..(!). De fiets trapt heel zwaar, omdat de ondersteuning niet meer werkt, maar goed, ik moet zélf zorgen dat deze 7,5 km verder (hemelsbreed) bij de fietsenmaker komt. Er is een haal- en breng service á €80,-. Wanneer ik mijn ongenoegen uit over de service wordt hier geen spijt betuigt, zodat ik iets van mijn boosheid kwijt raak, maar kom ik in een welles/nietes gesprek, waarbij de klantenservicemedewerksters (volgens mij beiden jonge dames) erop gebrand zijn dat ik toegeef dat zij echt een heel mooie service hebben en dat alles in de (kleine) lettertjes is vastgelegd. Ik had dit volgens hen dus kunnen weten..de toon is ' eigen schuld, dikke bult' ...en wellicht hebben ze in dat laatste wel gelijk. Dus geen fietsenwinkel.nl meer voor mij. Liever de fietsenwinkel op de hoek.

S
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Fietsenwinkel.nl niet bereikbaar

Beoordeling 
 
6.3

Op 18 augustus fiets via de website aangemeld voor service. Tijdens dit proces krijg je de mogelijkheid een servicepoint te kiezen. Dichtstbijzijnde bleek Waddinxveen te zijn (ca. 10km). Dat vond ik vreemd, want ik ben vorig jaar met deze fiets in Zoetermeer geweest (ca. 4km). Andere zoekmogelijkheid geprobeerd: steeds Waddinxveen, dus deze gekozen. Later begreep ik van mijn vrouw, dat Zoetermeer nog steeds een mogelijkheid zou zijn (bleek een misverstand). Dus ik de volgende dag (19/08) het servicepoint gebeld om te informeren hoe dat zit. Krijg steeds voicemail. Volgende dag (20/08) Fietsenwinkel.nl gebeld. Op 4 verschillende tijdstippen geprobeerd, steeds bandje met muziek, geen indicatie waarom ik moet wachten, niets. 21/08 weer op 4 verschillende tijdstippen geprobeerd: weer hetzelfde herhalende bandje. Ken het liedje “9 million bicycles” inmiddels uit mijn hoofd. Maandag 24/08 nog 2x een poging gedaan, zelfde.
We proberen de Livechat. Blijkt geen livechat te zijn; je klopt een vraag of boodschap in en krijgt de mededeling, dat er per e-mail zal worden gereageerd. Hoezo live. Die reactie is nooit gekomen.
Inmiddels was duidelijk, dat servicepoint Z’meer (blijkbaar) niet meer bestaat, dus de vraag is niet meer relevant en ik geef het maar op.

RV
Was deze beoordeling nuttig? 0 0
Reageer op deze review

Geen reactie op (aangetekende) brief over klacht.

Beoordeling 
 
6.3

Ik had een klacht over de manier waarop een probleem met mijn accu was opgelost. Eerst een gewone brief gestuurd: geen reactie. Vervolgens aangetekende brief gestuurd: geen reactie. Je kunt het eens of oneens zijn over een klacht maar gewoon niets laten horen is onbeschoft. Voor ons nooit meer een fiets van Fietsenwinkel.

JV
Was deze beoordeling nuttig? 1 0

Astrid op 27 Augustus 2021

Zeer herkenbaar. Kapotte accu opgestuurd op advies van servicepartner. Viel onder de garantie. Fietsenwinkel vond dat de accu door onzorgvuldig gebruik kapot was en dus niet onder garantie viel. Wij wilden de accu terug (naar Amsterdam gestuurd) om deze te laten herbeoordelen en dan juridische stappen te ondernemen. Helaas kon dat niet want de accu was wegens ontploffingsgevaar naar België gestuurd en daar vernietigd. Herhaaldelijk contact gezocht. Niets. Wat een vreselijke kut zaak

Reageer op deze review

Een fiets willen ze wel verkopen maar service en garantie verlenen ze niet.

Beoordeling 
 
5.0

Een fiets willen ze wel verkopen maar service en garantie verlenen ze niet.
Ben sinds 15 februari 2020 (nu dus ruim 2 maanden) bezig om mijn fiets hersteld te krijgen. Volgens fietsenwinkel.nl is mijn gescheurde velg (bij een spaak) geen garantie ondanks bewijs van onderhoud via een fietsenmaker. 60 euro betaald om het toch geregeld te krijgen en vervolgens gebeurd er helemaal NIETS. Op mails wordt niet inhoudelijk gereageerd, beloftes nav meerdere chats op de site dat ik zeker teruggebeld ga worden worden niet nagekomen. 1 mail ontvangen dat ik de fiets af mag geven bij een fietsenmaker 20 km (!) verderop. Deze gebeld en die mocht alleen een diagnose uitvoeren en wist niets van het vervangen van een velg ? Raar, het onderdeel was 5 maart toch al besteld ?
De klantenservice is incompetent en niet ter zake kundig, en JA, ik heb begrip dat het in deze Corona tijd lastig is, maar dit is een melding van 2 (!) maanden geleden en had al lang geregeld kunnen zijn. Heb nu maar om ontbinding van de aankoop van mijn fiets (1685 euro, een hoop geld) gevraagd aangezien deze nu al 2 maanden niet bruikbaar is en mijn enige vervoersmiddel is. Ook op deze mail van 15 april jl natuurlijk geen enkel bericht gehad.
Mijn advies, leer eerst eens wat service is, richt je klantenservice goed in en verleen garantie.

Lees bovenstaande eerst maar eens goed voordat je overweegt hier een fiets te kopen.

J
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Koop hier een fiets als je GEEN service wenst

Beoordeling 
 
5.3

Twee Giant fietsen gekocht en even voor sluiting opgehaald bij de winkel aan de Laan van NOI in Den Haag. Geen kundig personeel voor wat betreft het afstellen en/of uitleg. Na 300m fietsen kan één fiets niet meer schakelen, en moet je 10x trappen voor 1M resultaat. Kan gebeuren natuurlijk; niet fout van de winkel! Winkel inmiddels wel gesloten, dus met veel moeite door naar huis gefietst. Pas dagen later op zelfde manier met veel moeite terug naar winkel gefietst. Daar is echt niemand met enige vorm van verstand van fietsen. Zij geven aan dat ik eerst online akkoord moet vragen voor reparatie (onder de garantie) en dat ik dan waarschijnlijk binnen een paar dagen wel akkoord krijg voor reparatie bij servicepunt. Ik heb de fiets zelf naar de fietsenmaker gebracht, om de hoek bij fietsenwinkel.nl en laat het tegen betaling oplossen. Eigen keuze, I know, maar er mee terug naar huis was geen optie! Service (ook zonder kundig personeel) zou zijn als ik de NIEUWE fiets had mogen achterlaten en de winkel de service met het servicepunt had afgehandeld. Gemiste kans; ik kom er nooit meer...

M
Was deze beoordeling nuttig? 3 1
Reageer op deze review

Sparta M7B met scheurtjes in achtervelg

Beoordeling 
 
5.5

Ik heb zo’n 1,5 jaar geleden een Sparta M7B gekocht bij de fietsconcurrent. Nu merkte ik dat het remmen niet zo makkelijk meer ging dus ik had ze wat bijgesteld. Maar daarna liep het achterwiel aan. Dus ik naar een lokale fietsenmaker, hij zou ze beide wel goed afstellen. Ik de volgende dag weer terug. Hij zei, je zal het niet leuk vinden, maar in je achtervelg zitten scheurtjes en daardoor zit er een slag in je achterwiel. Hij kan de spaken niet stellen, want dan maak je kans dat de spaken eruit getrokken worden. Balen dus en dat voor een fiets van rond de 2000 euro. Dus ik de fietsconcurrent bellen, ze gaven aan dat ik wat foto’s moest mailen en het serienummer. Mail terug gekregen dat ze het konden maken, maar dan moest ik wel de fiets terugsturen a 60 euro.

Dit terwijl de lokale fietsenmaker het voor 100 euro kan maken en ik dan een zwaardere velg krijg. Want als je de originele erin zet, dan heb je het probleem waarschijnlijk binnen 1,5 jaar weer. En ik doe echt geen gekke dingen met deze fiets. Nooit iemand achterop neem en hem voor woon werk verkeer gebruik.

Fietsconcurrent konden er ook een zwaardere velg inzetten, maar dat valt dan niet onder garantie dus dan praat je over 60 euro retour sturen en dan de nieuwe velg en arbeidskosten ik denk dat je dan bijna aan de 200 euro zit. Al met geen goede deal. Wat heb ik geleerd hiervan? Goedkoop is duurkoop. Je bespaart dan wel in de aanschaf met het online kopen van een fiets, maar met garantie heb je dan wel een probleem.

Oh ja, ik kan hem ook naar een lokale Sparta dealer brengen, maar dan wordt alleen de velg vergoedt, maar niet de arbeidskosten. Zo’n velg kost zo’n 25 euro en dan krijg ik weer een te lichte velg die na verloop van tijd weer kapot gaat. Word ik dus ook niet wijzer van...

Ik kocht een Sparta M7B omdat ik dan wel een goede degelijke merk fiets zou hebben die jaren mee zou gaan. En nu na 1,5 jaar de achtervelg al vol met scheurtjes. Voor mij geen Sparta meer.

W
Was deze beoordeling nuttig? 2 2
Reageer op deze review

Slechte service

Beoordeling 
 
6.3

De levering was snel en correct. Maar na twee weken bleek dat de accu niet goed was. Ik ben inmiddels ruim drie weken verder en heb nog geen andere acco. Het telefonisch servicepunt is slecht bereikbaar, want het duurt meer dan 15 minuten voordat je iemand aan de lijn hebt. Tip bel de verkooplijn want die heb wel meteen aan de lijn. Mijn beeld bij deze organisatie is dat ze alleen gefocust zijn op verkopen en hebben geen oog voor het onderdeel service.

S
Was deze beoordeling nuttig? 5 1
Reageer op deze review

Slechte service & afleverkwaliteit, goede prijs

Beoordeling 
 
6.3

2,5 jaar geleden een Batavus Diva aangeschaft via fietsenwinkel.nl. Bij het ophalen van de fiets bij hun afhaalpunt te Amersfoort werd ik 'geholpen' door een bijdehante en weinig behulpzame medewerker/eigenaar van het afhaalpunt (Tweewielerservice van Gelder).
Circa 1,5 jaar later ontdekte ik dat één van de redenen waarom een fiets bij fietsenwinkel.nl zo veel goedkoper is dan bij concurrenten is omdat ze bezuinigen op het fatsoenlijk (rijklaar) afleveren van een fiets. Zo bleek dat ze geen/amper beschermingsmiddelen hebben gebruikt bij de versnellingen (beschermende vetten) waardoor deze binnen 2 jaar volledig vervangen moesten worden bij de lokale fietsenmaker (omdat zand en viezigheid de versnellingen kon binnendringen).
Ook blijkt dat Fietsenwinkel.nl bezuinigt op service en het te woord staan van (voormalige) klanten. Nadat er binnen 2,5 jaar roestvorming was gaan optreden op het frame en de standaard heeft Fietsenwinkel.nl zich in alle bochten te wringen om te voorkomen dat er aanspraak gedaan kon worden op de garantieregeling.

Conclusie is dat ze weliswaar goedkoper zijn dan andere partijen, maar dat je inlevert op service, garantie en afleverkwaliteit.

HD
Was deze beoordeling nuttig? 0 2
Reageer op deze review

Fiets afwijkend van bestelling

Beoordeling 
 
5.3

Wij hebben bij fietsenwinkel.nl tegelijkertijd een dames- en herenfiets besteld tw Gazelle Orange C330 NuVinci Hybrid M. Bovendien een Thule fietsdrager en hangslot. In totaal een bedrag van bijna 5000 Euro.
De heren- en damesfiets bleken helaas een verschillende uitvoering versnellingsknop (shifter) te hebben. Die van de damesfiets week af van de afbeelding van de fiets die wij hadden besteld. Fietsenwinkel.nl reageerde als volgt: "De leverancier, Gazelle in dit geval, behoudt zich het recht de uitvoering te veranderen". Zij (fietsenwinkel.nl) kunnen daaraan niets doen. Als coulance was fietsenwinkel.nl bereid de shifter van de damesfiets te vervangen maar daarvoor moesten wij de kosten van de shifter en montage zelf voor onze rekening nemen. M.a.w. om de fietsuitvoering te krijgen die wij hadden besteld moesten wij zelf extra kosten gaan maken. Dit hebben wij niet gedaan.
Kortom een belabberde service van fietsenwinkel.nl Indien u een fiets wenst te bestellen wees er dan op voorbereid dat u een fiets krijgt die afwijkt van de afbeeldingen op de site van fietsenwinkel.nl

AD
Was deze beoordeling nuttig? 3 0

Ad de Koning op 08 April 2016

Inmiddels telefonisch contact gehad met fietsenwinkel*nl en zij zijn toch bereid de kosten van de shifter + montage voor hun rekening te nemen. Fantastisch en zo hoort het ook!

Reageer op deze review
Beoordeling 
 
6.5

Ik vond dat mij fiets kuerig werd afgeleverd en ik vond een probleem met mij ketting kast toen had ik de service desk gebeld en zij zijden dat ik gebeld zou worden door een monteur twee weken later hoorden ik nog niet van die monteur ik heb het laten verholpen bij de locale fietsenmaker maar ik ben tevreden met mij aan koop

TN
Was deze beoordeling nuttig? 3 1
Reageer op deze review
Beoordeling 
 
6.8

Ik heb na lang zoeken naar een bepaalde fiets (de fiets was bijna nergens meer leverbaar) heb ik bij Fietsenwinkel.nl deze besteld. Ik was nog wel wat terughoudend omdat ik bij hen nog nooit had besteld. Ik heb online eerst reviews gelezen alvorens te bestellen. Het is een groot bedrag dus je besteld niet zomaar. Ik heb ook eerst met fietsenwinkel gebeld en er werd mij verzekerd dat de fiets de volgende dag verzonden zou worden. Het was toevallig ook bij hen de allerlaatste fiets. 2 dagen later werd hij inderdaad bezorgt. Goed verpakt in een grote doos. Ik heb alles gecontroleerd en de fiets was onbeschadigd en compleet. Veel montagewerk zat er gelukkig niet aan. Even alles controleren en afstellen was zo gedaan. Precies op tijd voor het mooie weer :-).

W
Was deze beoordeling nuttig? 4 1
Reageer op deze review
12 resultaten - getoond 1 - 12

Wij zijn benieuwd naar jouw Fietsenwinkel.nl ervaring

Fietsenwinkel.nl is de online fietsenwinkel van Nederland. Fietsenwinkel heeft een grote keuze in merkfietsen en is goedkoper dan de reguliere fietsenwinkel in de straat. Dit is mogelijk omdat zij rechtstreeks inkopen bij fabrikanten zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Giant, Cortina en Puch. Lees hieronder Fietsenwinkel ervaringen en reviews.

Wat is uw ervaring met Fietsenwinkel.nl? Of bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen die bij Fietsenwinkel.nl hebben besteld? Op deze pagina kunt u een groot aantal Fietsenwinkel.nl reviews lezen.

Thuiswinkel Waarborg
Telefoonnummer: 020 7052800

Algemene informatie

Levertijd
voor 17.00 uur besteld, de volgende dag geleverd
Productgroepen
 • herenfietsen
 • damesfietsen
 • kinderfietsen
 • fietsen
 • omafietsen
 • racefietsen
 • mountainbikes
 • bakfietsen
 • elektrische fietsen
 • crossfietsen
 • MTB
 • sportfietsen
 • e-bikes
Merken
 • Gazelle
 • Puch
 • Batavus
 • giant
 • Sparta
 • Cortina
Afhalen mogelijk
nee