Zalando reviews & ervaringen

www.zalando.nl
 
4.6 (88)
Zalando

88 Zalando reviews

 
(9)
 
(17)
 
(12)
 
(15)
 
(36)
Heeft u al een account?
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Bestellen
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Levering
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Service
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Prijs
Geef alleen een cijfer wanneer u over dit aspect een mening heeft!
Review / Uw ervaring
U heeft na het indienen van uw review de mogelijkheid om een foto toe te voegen.

Kleding

Beoordeling 
 
4.8

Geen terugbetaling na NIET levering van product.
Op 23/11/2022 plaatste ik bestelling voor 2 artikelen (Bestelnr. 11001090985702). 25/11/2022 email van Zalando - bevestiging leveringsdatum: tussen 28/11 en 01/12. Ontvang echter maar 1 artikel; meld dit op 02/12/2022. Zalando vraagt nog wat te wachten. 03/12/2022 crediteert Zalando mij het verkeerde (=wel ontvangen artikel). Meld dit onmiddellijk: creditering wordt geannuleerd maar geen creditering voor niet ontvangen artikel. Zalando vraagt nog te wachten tot 6/12 ; stuurt kortingsbon 20 % - 3 ma. geldig.
07/12/2022: stuur email naar Zalando, nog steeds niets ontvangen en ook geen terugbetaling. Antwoord: zoeken meer info.
14/12/2022: email Zalando: pakket verloren gegaan - creditering binnen 5 werkdagen.
23/122022: Gebeld naar Zalando: moet nog geduld oefenen.
03/01/2022: email van Zalando: retourzending ontvangen (heb niets terug gestuurd.
11/01/2023 Gebeld naar Zalando: betaling “zou” zijn.
Ik wacht nog steeds ...

AD
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

schoenen

Beoordeling 
 
1.0

Zeer slechte kwaliteit schoen. Heb jordands gekocht en zijn harstikke nep! Ben zeer teleur gesteld in Zalondo. Ik zou jullie het kopen van schoenen niet aanraden bij Zalando!

A
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Kleding

Beoordeling 
 
1.0

Bestellingen zijn 2 weken onderweg.
Retouren worden niet verwerkt, nu incassobureau.
Zalando is niet aan te bevelen!

G
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Namaak schoenen

Beoordeling 
 
1.0

Een paar Ralph Lauren gympen besteld en deze zijn namaak. Logo klopte nier, stiksels slordig, de zool is er los ingelegd en er zat niet eens een label aan.

D
Was deze beoordeling nuttig? 1 0
Reageer op deze review

Nike Jas

Beoordeling 
 
5.0

Op 9 dec heb ik een jas, volgens de instructies in de retourmail van Zalando, opgestuurd via de Gezondheidswinkel G&W in Maarssen. Ik vroeg aan de medewerker om een verzendbewijs. Zij gaf aan dat zij nooit een papieren verzendbewijs meegeven, maar dat je die via de mail ontvangt als de bezorgdienst (DHL) het pakketje bij hen komt ophalen. Ik heb eerder wat via G&W geretourneerd en kreeg inderdaad toen ook een bewijs via de mail.

Na vijf dagen had ik nog steeds geen bewijs via de mail ontvangen. Ik ben weer terug naar de winkel gegaan en de medewerker zei tegen mij dat het soms nog wel eens gebeurt dat je geen bevestigingsmail krijgt, omdat er dan geen e-mailadres bekend is. Ik vond dit maar een vreemde situatie, aangezien de medewerker bij het afgeven van de retour aangaf dat alles in orde komt. Vervolgens kwam de manager en die vroeg mij om nog even geduld te hebben, aangezien het bij de pakketdienst erg druk is (december maand). Ik begreep dat en wachtte geduldig af.

Weken later nog steeds geen bevestiging van Zalando betreft ontvangst van mijn retour, wel een betalingsherinnering. Ik heb DHL gebeld om te vragen of zij wisten waar mijn pakket is gebleven, maar zonder 3s konden zij mij niet verder helpen. Ik heb een mail gestuurd naar Zalando, geen reactie. Vervolgens via de chat met Sandy contact gehad. Die had geen begrip voor de situatie en gaf aan dat ik de jas moest betalen omdat zij niet kon zien of het artikel al retour was aangekomen. De Gezondheidswinkel G&W gaf aan dat zij ook geen bewijs konden sturen, omdat zij die data niet mogen bewaren.
Kortom, ik heb de jas geretourneerd en wordt van het kastje naar de muur gestuurd. De Gezondheidswinkel bevestigd zelfs dat ik het pakket bij hen heb afgeleverd en dat het is meegenomen, echter hebben zij mij geen bewijs gemaild en kan ik die ook niet alsnog krijgen. Als de medewerker belooft dat ik een mail krijg en ik dit alsnog niet krijg, kan ik toch verder niets doen? Dit is pure onmacht. Ik heb geen invloed op het ontvangen van die mail. Ik wil geen 200 euro voor een jas betalen die ik niet heb! Ik heb de Maat M gehouden en die heb ik ook netjes betaald.

I
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review

Verkopen kapotte kleding

Beoordeling 
 
1.0

they sold me a ralph lauren sweater (100 euro) with a hole in it! now, even after sending them photos, they are giving me a hard time to return it, telling me i need to visit family or friends to print a returrn label: what a great advice during a lockdown! zalando is clearly all about customer service, safety and following the law! this company is a big joke, selling broken clothes as 'new'. Zalando if you are reading this: you are a joke and i will expose you through this review all over the web.

F
Was deze beoordeling nuttig? 5 0
Reageer op deze review

Late levering

Beoordeling 
 
4.0

Een bestelling gedaan, zou een week duren qua bezorging. Nadat ik een email kreeg dat het pakket bezorgd zou worden, binnen 3 dagen, duurde dit uiteindelijk nog 10 dagen. Dat vind ik een behoorlijke wachttijd.

S
Was deze beoordeling nuttig? 5 0
Reageer op deze review

pakket niet geleverd

Beoordeling 
 
1.0

Zeer slceht! 2 leren jassen besteld staat op de website dat ze binnen 4 werkdagen leveren, echter 10 dagen later is mijn pakket nog niet eens verstuurd. Onderhand al 4 keer met de klantenservice gebeld en krijg steeds hetzelfde praatje te horen dat ze er niks aan kunnen doen en ik gewoon nog een paar dagen geduld moet hebben. Als ik vraag om iemand te spreken die mij wel kan helpen is dit op eens niet mogelijk. Waardeloze klantenservice en waardeloos bedrijf! Ik bestel hier nooit meer wat

X
Was deze beoordeling nuttig? 4 2
Reageer op deze review

Waardeloze klantenservice

Beoordeling 
 
1.0

Waardeloze klantenservice!! Een leren jas van €150 gekocht. Was het laatste exemplaar. Wil ik prijskaartje eraf halen zie ik dat er 2 grote vlekken inzitten. Wat voor z’n dure jas dus echt niet acceptabel is. Echter het probleem de jas is niet meer verkrijgbaar. Ik contact opgenomen met de klantenservice. Krijg ik alleen maar standaard antwoorden en als enige oplossing: U kunt de jas retourneren. Dan kunnen we pas de schade beoordelen. (Ook al is dit overduidelijk te zien op de foto’s) Mocht het niet gerepareerd worden word de jas vernietigd in de container of u kunt hem gewoon houden. Pardon!!! Dus ik ben of de jas kwijt of ik kan hem bewaren maar met vlekken. Dus Zalando verbrand de jas liever (heel erg milieuvriendelijk) dan een andere normale oplossing te bieden zodat ze tevreden klanten behouden. Echt werkelijk niks hebben ze gedaan om dit op te lossen. Een van de slechte service die ik ooit heb gehad. Schandalig dat Zalando hier gewoon mee weg komt. Dit was ook voor mij de laatste keer dat ik hier besteld heb.

V
Was deze beoordeling nuttig? 4 2
Reageer op deze review

Slecht

Beoordeling 
 
1.0

Slecht bedrijf.Lange levertijd.Retour duurt erg lang.Pas na een maand mijn geld retour.Er wordt tweedehands spullen opgestuurd,en ik betaal voor nieuw.Afterpay is niet mogelijk.Alls je belt met Zalando krijg je een Belg aan de telefoon,die van niks weet

X
Was deze beoordeling nuttig? 4 1
Reageer op deze review

Waardeloos bedrijf!

Beoordeling 
 
1.0

Mega slecht bedrijf! Lever tijden zijn ruim twee weken. Deel bestelling wordt nooit afgeleverd. Heel slecht bedrijf! Vooral de klantenservice.. Ze kunnen nooit wat voor je doen; “dat mogen ze zogenaamd niet”. 5 maanden lang gebeld omdat het factuurbedrag niet aangepast werd na meerdere Foute leveringen. Iedere keer werd er gezegd; wacht 10 dagen en negeer de aanmaningen. Dit hebben we gedaan en nu zijn we aangemeld bij incassobureau en kunnen ze niks meer voor ons doen zeggen ze... 1 ster is al teveel wat mij betreft

N
Was deze beoordeling nuttig? 4 0
Reageer op deze review

Waardeloze klantenservice en onterecht aangemaand

Beoordeling 
 
1.0

Ik had mijn bestelling bij Zalon netjes op tijd betaald. Echter had ik niet door dat Zalando dit zelf weer terug over gemaakt had naar mijn rekening. Waarom? Geen idee. Ik kreeg ineens allemaal aanmaning mails van Intrum voor Zalando. Ik dacht dat dit spam was omdat iedere keer wanneer ik in mijn Zalando account keek, er stond dat alle orders betaald waren. Een tijdje later bedacht ik mij ineens dat het misschien van Zalon was en dat bleek ook zo te zijn. Dus ik heb de rekening voor de tweede keer betaald. Maar wat blijkt? Nu moet ik allemaal incasso kosten betalen aan het incasso bureau dat Zalando erop gezet heeft. Terwijl ik de rekening gewoon netjes op tijd betaald had. Zalando wil mij niet helpen terwijl dit hun eigen fout is. Ze zeggen dat ik het zelf met het incasso bureau op moet lossen en die zeggen natuurlijk dat ik gewoon meot betalen. Ik vind het echt ongelooflijk dat een bedrijf als Zalando zo met hun trouwe klanten omgaat.

A
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review

Een Kortom Uitermate Teleurstellend bedrijf!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beoordeling 
 
1.0

Een Kortom Uitermate Teleurstellend bedrijf!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Schoenen besteld en betaald alleen was de maat te groot.
Een maat kleiner was er op dat moment niet. Een melding aangezet voor als er wel voorraad was. De melding kreeg ik, direct bestel en betaald en daarna geannuleerd. Nu 2 paar betaald en geen schoenen.
Dat is het proces en dat veranderen we niet was de reactie van de "klantenservice". u kunt gewoon op € 380 5-8 dagen wachten.
Echt een waardeloos bedrijf met een nog waardelozere klantenservice. Koop hier nooit meer wat !!!!!!

M
Was deze beoordeling nuttig? 3 0
Reageer op deze review

Teleurgesteld

Bestellen 
 
1.0

Een paar keer gaat t goed. Daarna:
- onterecht aangemaand
- 3x een verkeerd artikel geleverd; juiste artikel 'helaas' niet meer
voorradig
- klantenservice is vaak lastig te verstaan
- een klacht indienen per mail? kan niet
Samenvattend: VER onder de maat

P
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Nep schoenen ontvangen

Heb nu al 2 x nike air max besteld bij zalando echter loop ik er nog geen half jaar op toen ben ik op onderzoek uit gegaan en tot mijn conclusie gekomen dat ze nep zijn ten eerste gaan max 6 maanden mee ten tweede de zool zit vast gelijmd zeer spijtig zalando!!!!

MV
Was deze beoordeling nuttig? 5 0

Kaar op 17 Juni 2020

Zojuist Nike air Max 90 binnengekregen en twijfel aan de echtheid Vd schoenen daarom ging ik op onderzoek uit...
Ik ga ze terugsturen... jammer

Kirsten op 06 November 2020

Ik krijg ze net geleverd maar ze zitten niet eens in een Nike doosje. Gewoon een bruine oude doos. Die gaan dus terug!

Reageer op deze review

Tevreden

Beoordeling 
 
9.5

Inmiddels bij twee verschillende winkels online geshopt, bij Zalando wel een goede ervaring gehad. Product tegen aantrekkelijke prijs gekocht en zonder problemen geleverd. Ik koop hier volgende keer weer.

S
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review

Klant kwijt

Beoordeling 
 
2.5

Je plaatst een bestelling op zaterdag, je krijgt vervolgens je bestelling op woensdag binnen. Na bellen met klante service kunnen ze niet met een oplossing komen.

R
Was deze beoordeling nuttig? 2 1
Reageer op deze review

betalen

Beoordeling 
 
1.0

Kan blijkbaar alleen nog maar met kredietkaart betalen.
Geen Ideal of andere betalingsmogelijkheden terwijl ze wel op de site staan.
Erg jammer en eigenlijk niet meer van deze tijd.
Ik snap niet zo goed waarom dit veranderd is

F
Was deze beoordeling nuttig? 4 2
Reageer op deze review

Super service na klacht kinderschoenen

Beoordeling 
 
9.0

We hebben vandaag telefonisch een klacht over een paar schoenen doorgegeven aan Zalando. De medewerkster heeft twee opties aangeboden.
- Optie 1:
Schoenen retour en volledige bedrag terug
- Optie 2 :
Een ruime vergoeding ter compensatie van de klacht, hiermee kan de klacht verholpen worden bij een schoenmaker.
Na telefonisch onderhoud was de ruime vergoeding binnen 5 min. op mijn Paypal rekening gestort. Vandaar een dikke 10 voor de geleverde service!

P
Was deze beoordeling nuttig? 3 1
Reageer op deze review

met ideal betaald en bestelling niet gelukt: geld weg en geen bestelling

Beoordeling 
 
1.0

Bestelling gedaan bij zalando en via ideal betaald. geld afgeschreven van mijn rekening. Echter geen bevestiging ontvangen van zalando dus gebeld naar klantenservice. Die vertelden mij dat bestelling niet te vinden was, ik kon het ook niet in "mijn zalando" terugvinden onder mijn bestellingen. Ik zou mijn geld terugkrijgen maar er gebeurde weinig. 5 keer gebeld, 5 keer heel ander verhaal gehoord. Bij gesprek nr 5 vertelde de jonge dame mij dat ik het geld op verkeerde rekening had gestort en dus niet mijn geld terug kon krijgen en dat ik bij de bank geld terug moest halen. Onmogelijk bij ideal om verkeerd te storten en onmogelijk om geld terug te halen via bank. Fouten info, uit duim gezogen. Toen gedreigd met rechtsbijstand. Ik moest in de wacht, zij ging overleggen, terwijl ik wacht zie ik via bankieren app ineens mijn geld terug komen op mijn rekening en zalando heeft zomaar opgehangen, Hele ongeschoolde (lees domme) en onbeschofte medewerkers maar gelukkig na serieuze dreiging geld terug.

M
Was deze beoordeling nuttig? 2 0
Reageer op deze review
Lees meer reviews

Wij zijn benieuwd naar jouw Zalando ervaring

Zalando verkoopt online schoenen, kleding & sportartikelen. In korte tijd is Zalando in Nederland dé online shop voor schoenen en fashion geworden. Zalando heeft met een groot scala aan internationale schoen- en kledingmerken voor ieder wat wils. Zalando verkoopt alles op het gebied van dames- en herenschoenen. Ook kleding, tassen, laarzen, accessoires kan men online via Zalando.nl bestellen. De webshop biedt zowel heren schoenen als dames schoenen aan.

Zalando retouren beleid

Online schoenen bestellen bij Zalando is zeer eenvoudig en de service is onovertroffen. Zo kun je producten eenvoudig kosteloos retourneren. Zalando vindt het heel belangrijk om naast de gratis verzending en retouren service ook persoonlijke aandacht aan haar klanten te geven. Uiteraard heeft Zalando het webshop Keurmerk en is Zalando aangesloten bij thuiswinkel waarborg. Grote concurrenten van de mode gigant zijn Wehkamp reviews en Omoda.

Wat is uw ervaring met Zalando? Of bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen die bij Zalando hebben besteld? Op deze pagina kunt u een groot aantal Zalando reviews lezen.

Thuiswinkel Waarborg
Telefoonnummer: 0800 0227087
Meer info over Zalando op Wikipedia

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd van Zalando?

Zalndo hanteert een levertijd van 1 tot 4 werkdagen. Maandag t/m zaterdag gelden als werkdagen. Standaard levering en retourzendingen zijn bij Zalando gratis.

Hoe stuur ik een artikel retour?

Ongedragen artikelen kunnen kosteloos binnen 100 dagen aan Zalando worden geretourneerd. Dit kan op drie manieren: 1. Geef je retourzending kosteloos af bij een PostNL punt; 2. Maak een afhaalopdracht met de ophaalservice van Zalando (kosten € 4,95); 3. Je kunt je pakket ook retourneren aan de pakketbezorger wanneer je een andere levering van Zalando ontvangt.

Algemene informatie

Afhalen mogelijk
nee

Anderen bekeken in dezelfde categorie:

Bonprix reviews
 
3.2 (226)
Spartoo
 
4.6 (36)
OTTO
 
2.5 (90)
Mango shop
 
3.5 (81)
Zavvi.nl
 
2.7 (18)